simptome dupa HSG

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Gabi ,eu am facut instilatii 12 zile dar nu la rand toate.
Am facut 6 zile in fiecare zi, dupa care in cilclul urmator am facut inca 6.

Eu am avut o sarcina extrauterina dupa care se punea problema ca trompa care a mai ramas sa fie foarte buna. De aceea am facut atatea instilatii.

Imi place ca ai dat niste detalii importante pentru cele care nu au mai facut asa ceva niciodata.

P.S. Nu m-am suparat ca nu ai retinut numele.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Annaa cu trompele tale subtiri si intortocheate ce verdict ti-a dat dr tau? Poti ramane insarcinata natural sau faci FIV sau insemninari? Te intreb ptr ca si ale mele sunt cam la fel, f.f intortochiate si voi face si o laparoscopie si apoi vom vedea ce va mai fi.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Gabi, si .
Annaa, am si eu aceeasi intrebare ca si Monica-Elena, pls!

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Scuze, dana p., am incurcat borcanele...
Tocmai am aflat de o d-na care are test de urina + dupa HSG, cred in acelasi ciclu. Ma-s bucura sa se confirme puterea terapeutica a metodei, ca doar de-aia ne canonim atata :)
pupici,
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Monica eu dupa HSG am facut in mai laparoscopie-ovare micropolichistice, decorticarea ovarelor.
Verdictul a fost ca se poate dar ca ar fi riscul mai mare de extrauterina, dar acest lucru se poate intampla orcum.
Din iunie anul trecut nu am luat nici un tratament de stimulare, doar plante si ceaiuri, si utrogestan cand aveam intarzieri prea mari, eu avand si cicluri foarte luni 45-50zile deci dereglari hormonale(stabilite prin dozari).
In oct. am fost la Sovata, am auzit ca ar fi indicat in situatia mea, si in ian. anul acesta eram deja dar s-a oprit in evol. la 9 sapt.
Dr. spune ca daca a fost o data sunt sanse sa mai fie, mai ales ca a fost fara nici un fel de stimulare sau altceva, tocmai cand ne facusem calculele si urma ca in mai sa fac inseminare sau FIV.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Fetelor ce inseamna proba Cotte pozitiva.ieri am facut HSG cu rezultat bun trompe permeabile si uter normal usor deplasat spre dreapta si mai scria proba sau test Cotte pozitiv.Ce inseamna?
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Asi, aceeasi intrebare i-am pus-o si eu doctoritei mele (la mine porba Cotte era "partial pozitiva la o trompa, "slab pozitiva" la alta, dupa cum a trecut substanta de contrast prin ele). Mi-a spus ca e o masuratoare pentru permeabilitatea trompelor, altfel spus capacitatea lor de a conduce ovulul spre uter. probabil ca la infundare majora (sau absenta) a unei trompe, iti da verdictul de "negativa", asa am dedus eu.

Deci proba Cotte e de dorit sa fie pozitiva. La tine, ar insemna ca trompele sunt deschise. Felicitari![:)
Cu bine
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bey, io tare mai sunt mi-a luat cam mult ca sa ma prind dar io zic mersi ca m-am prins si acum.
Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, vreau sa rectific o greseala pe care eu am facut-o in acest subiect. Mi-am dat seama de ce mi-a spus mie medica mea sa ma protejez dupa HSG. De fapt nu are nici o legatura cu HSG sau cu substanta sau cu razele cu nimic, ci cu faptul ca mie mi-a prescris un tratament pentru cervicita cu ofloxacina care este antibiotic. Mai mult ca sigur asta e cauza. Luni o sa ma vad cu ea si o s-o intreb exact despre asta ca sa fiu sigura suta la suta. Pana atunci imi cer scuze daca am indus pe cineva in eroare.

Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Fetelor care ati facut deja HSG,
Am primit instiintare prin posta ca pot sa ma programez pentru HSG cind imi vine ciclul (luna asta). Odata cu scrisoarea am primit si 2 pastile de Diclofenac pe care sa le iau inainte cu o ora de test. Nu imi va face radiografie, ci eco dupa ce va introduce substanta de contrast.
In saptamina aceea eu lucrez tura a doua. Va intreb daca e bine sa merg la munca dupa HSG, sau e mai bine sa ramin acasa. Trebuie sa anunt din timp.
Va multumesc.
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

romaniaau, eu sunt cel mai in masura sa-ti spun, la mine HSG a fost groaznic, doctorul nu se pricepea, a introdus gresit prima oara lichidul de contrast, a doua oara iar a bagat nasparliile alea de fiare, m-a durut de ambele dati ingrozitor, am plans cu lacrimi de crocodil de ma tinea o asistenta de o mana si alta de cealalta (si eu am plans in viata mea doar de 3 ori!) ce mai, crima! Si cand s-a terminat, bineinteles ca tremuram de draci mai ales ca doctorul mi-a spus "aaa, nici o sansa..." (de copii evident).. DAR, DAR in ciuda acestui HSG, pe urma am fost perfect functionala, doar cu o mica jena, si m-am dus la serviciu!
Din ce am citit daca nu te doare inseamna ca trompele sunt permeabile, lichidul sub presiune se disipeaza in organism prin capatul trompei, daca te doare suportabil, ai trompe slab permeabile sau sinuase (am zis corect?) sau se desfunda in timpul procedurii, daca te doare tare tare, inseamna ca lichidul sub presiune nu trece prin trompe..
deci... spor la treaba!

ardit

Mergi la inceput