Varicela
Mamici copii vostri au avut varicela ? La gradinita lui Alex a fost o mare epidemie de varicela, parintii au adus copiii cu eruptie la gradinita si uite asa s-au umplut toti. Astazi cand am ajuns la gradinita, Alex imbracat in costum cu papion caci astazi avem serbare cu Mos si piesa de teatru, am vazut ca i-au aparut si lui bubite. Deci vom fi in carantina si uite asa s-au dus plimbarile noastre acum inainte de sarbatori. Ce stiti se tine vreun regim alimentar ? Exista vreo lotiune pentru bubite sa nu se scarpine ?
Multumesc
Raspunsuri
Lidia spune:
Pentru varicela nu se da nici un medicament si nu se tine nici un fel de dieta. SIngurul lucru care se face este sa mentii temperatura in limite normale si sa-i dai cu lotiune anti-mancarime. Nu stiu pe unde esti tu, dar aici in Ca se gaseste la farmacie un fel de faina de ovaz care se pune in apa de baie si mai alina mancarimea. Mi-a recomandat medicul cand Danut a avut varicela sa-l bag in cada cu apa calduta (la temperatura corpului) apa in care sa pun acea faina de ovaz (produsul se cheama Aveeno si este sub forma de pulbere la pliculete). Intreaba si tu la farmacie cu ce te pot ajuta in acest sens. SI nu uita: contagios este atata timp cat bubitele sunt sub forma de basicute. Cand TOATE bubitele sunt uscate nu mai este contagios.
Bafta si multa sanatate.
www.animatedgif.net/seasonal/xmas/bellcoll_e0.gif" border="0">
Sarbatori fericite!
Lidia
GabrielaG spune:
Baiatul meu a avut anul trecut (avea vreo 3 ani si 9 luni). L-am dat cu alcool mentolat si mai este ceva care se numeste pasta de apa sau crem de apa. E tot mentolata, e ca o suspensie cu ceva alb, care ramane pe piele dupa ce se evapora alcoolul sau ce o fi acolo. Mai alina din mancarime, dar cred ca si ustura un pic, caci baiatul meu tare se mai stramba. Ai grija sa nu=si rupa bubitele ca raman semne urate, mai ales pe fata.
Nu se tine regim, dar nici nu trebuie sa-l scoti din casa , mai ales daca este frig.
Sanatate multa si sarbatori fericite,
Gabriela si baietii