Triplu test-amniocenteza

Triplu test-amniocenteza | Autor: Lucia

Link direct la acest mesaj

Ieri am fost la dr. mea cu rezultatul de la triplu test,
facut la Medsana si spre marea mea dezamagire imi spune ca a iesit pozitiv, adica Beta HCG 87553 mIU/ml, valoare care este mare pentru varsta de 17 saptamani si trei zile. M-a chemat joi la amniocenteza si nu va pot spune in ce stare sunt. Rezultatul la amniocenteza dureaza zece zile care pentru mine vor fi zile de chin.
Va rog frumos imi spuneti si mie mamicicare ati trecut prin asa ceva si amnioecnteza va iesit bine, in cat timp v-a dat rezultatul, si ce valori ati avut la triplu test de s-a luat decizia pentru amniocenteza.
Va multumesc din suflet daca imi raspundeti si ma puteti linisti cat de cat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Lucia, si eu sunt programata la triplul test si am inima cat un purice. Dar la ultima eco, dr meu mi-a masurat pliul occipital sau faldul nucal al bebitului si mi-a zis ca totul va fi ok, deoarece masuratoarea a dat 2 mm si problemele ar aparea de la 3 mm. Nu ai facut aceasta masuratoare?
Iti doresc numai bine.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Unde ai facut aceste masuratori ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Lucia, eu sunt din Iasi si masuratorile le-am facut la cabinetul particular la dr meu, in sapt 14, la o ecografie obisnuita, triplul test fiind indicat in sapt 16-18.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Lucia, un prim sfat ar fi sa stai linistita, caci bebe e sanatos si normal. Eu am patit exact la fel acum doua luni, mi-a iesit rau rezultatul de la triplul test si am optat pentru amniocenteza. Daca nu vrei sa faci amniocenteza, nu te poate obliga nimeni, este doar alegerea ta. Dar pentru linistea ta, e bine sa o faci. Aici se face si un test rapid, la care rezultatul vine in doua zile, dar rezultatul final este tot in aprox. doua saptamini. Mie mi-a iesit foarte bine si nu mai stau stresata, gindindu-ma ca bebelusul ar putea avea probleme. Triplul test e doar un test statistic si daca iese pozitiv, nu inseamna neaparat ca e si adevarat ce spune. Uite, daca vrei sa citesti mai multe raspunsuri (un subiect deschis atunci de mine pe tema asta): http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23305
Sarcina usoara in continuare si gindeste-te ca va fi totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Lucia, eu am facut amniocenteza pe 18 may, m-au sunat acasa cu rezultatul pe 26 may. Eu am preferat sa nu fac tripul test, si sa ma duc direct la amnio, oricum la varsta mea, rezultatele triplului test sunt cca. 40% "fals pozitiv". Ce rost avea sa ma chinui? Direct la amnio m-am dus.
Dupa amnio, am stat linistita in pat 24 de ore, apoi mi-am reluat activitatile zilnice. Mi-am umplut timpul in asa fel incat sa nu ma gandecc (aproape) deloc la test. Cand m-au anuntat ca bebe este absolut normal, m-a bufnit plansul de bucurie.

Fa-ti amnio, ca sa stai linistita! Nu stiu cate saptamani ai, eu l-am facut la 17 saptamani. Numai bine.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by liv

Lucia, un prim sfat ar fi sa stai linistita, caci bebe e sanatos si normal. Eu am patit exact la fel acum doua luni, mi-a iesit rau rezultatul de la triplul test si am optat pentru amniocenteza. Daca nu vrei sa faci amniocenteza, nu te poate obliga nimeni, este doar alegerea ta. Dar pentru linistea ta, e bine sa o faci. Aici se face si un test rapid, la care rezultatul vine in doua zile, dar rezultatul final este tot in aprox. doua saptamini. Mie mi-a iesit foarte bine si nu mai stau stresata, gindindu-ma ca bebelusul ar putea avea probleme. Triplul test e doar un test statistic si daca iese pozitiv, nu inseamna neaparat ca e si adevarat ce spune. Uite, daca vrei sa citesti mai multe raspunsuri (un subiect deschis atunci de mine pe tema asta): http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23305
Sarcina usoara in continuare si gindeste-te ca va fi totul bine!

Livia

Livia, cum ai trecut prin amniocenteza, te-au chinuit, e dureros?Medicul mi-a spus ca doare un pic intepatura;mi-e frica sa nu m-agit de emotie sau teama si sa compromit interventia.Apropo, in ce oras locuiesti? Eu sunt in Frankfurt am Main.
Ramona, 15 sapt.de la um

Mergi la inceput

Ramona, intepatura e foarte usoara, as putea sa spun ca aproape n-am simtit-o. Stateam intinsa pe pat si cind credeam ca trebuie sa inceapa procedura, doctorul mi-a spus ca e gata, pot sa ma ridic. Apoi a trebuit sa stau trei zile in pat, trei zile in care nu trebuia sa fac nici un fel de efort, dar n-am rezistat, m-am mai plimbat prin casa, am mai facut treburi usoare si nu mi s-a intimplat nimic rau. Totusi cred ca e bine sa urmezi sfatul doctorului, adica sa fii cuminte cit zice el. In 24 de ore lichidul amniotic se reface complet, iar bebe n-are de suferit. Riscul de avort in urma amniocentezei este de 0,5% (dupa ultimele statistici). Daca vrei s-o faci, trebuie sa mergi acolo cu toata increderea si cu ideea ca totul va fi bine.
Eu locuiesc aproape de München, la vreo 20-30 de km, in Eglharting.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by liv

Ramona, intepatura e foarte usoara, as putea sa spun ca aproape n-am simtit-o. Stateam intinsa pe pat si cind credeam ca trebuie sa inceapa procedura, doctorul mi-a spus ca e gata, pot sa ma ridic. Apoi a trebuit sa stau trei zile in pat, trei zile in care nu trebuia sa fac nici un fel de efort, dar n-am rezistat, m-am mai plimbat prin casa, am mai facut treburi usoare si nu mi s-a intimplat nimic rau. Totusi cred ca e bine sa urmezi sfatul doctorului, adica sa fii cuminte cit zice el. In 24 de ore lichidul amniotic se reface complet, iar bebe n-are de suferit. Riscul de avort in urma amniocentezei este de 0,5% (dupa ultimele statistici). Daca vrei s-o faci, trebuie sa mergi acolo cu toata increderea si cu ideea ca totul va fi bine.
Eu locuiesc aproape de München, la vreo 20-30 de km, in Eglharting.

Livia

Multumesc, Livia te-a costat amniocenteza si cat sau e cum mi s-a spus mie, ca e platita de asigurarea medicala?Oricum o voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Mona, amnicenteza aici costa in jur de $ 2000.00, dar este acoperita de asigurarea medicala.
Bafta si bebe sanatos!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Amniocenteza nu costa nimic, e platita de casa de asigurari, dar eu am platit 100 euro pentru rezultatele rapide, care vin in doua-trei zile. Rezultatele finale vin, de regula, cam in 12-14 zile. Daca ai rabdare doua saptamini, nu trebuie sa ceri sa-ti faca testul ala rapid. Inca o chestie: daca vrei sa-ti faci neaparat amniocenteza, sa nu mai faci triplul test (daca nu l-ai facut deja), fiindca n-are sens.

Mergi la inceput