Tratamente naturiste AJUTOR!
Am nevoie de ajutorul vostru - am reusit sa adun pe bucatele din discutiile de pana acum date in ceea ce priveste tratamentele naturiste atat in cazul infertilitatii feminine cat si in cazul celei masculine. Dar dupa cum spuneam sunt bucatele si nu am idee daca nu se incurca intre ele.
Povestea noastra e incurcata. Acum trei ani intamplator am ramas insarcinata. Al meu actual sot nu credea ca e posibil. A urmat o ecografie transvaginala si doctorul, extrem de mirat, mi-a explicat "incredibil, chiar ma intreb cum ati reusit pentru ca ai ovare polichistice, si sunt foarte mici sansele de a ramane gravida". La doua saptamani trebuia sa mai fac o ecografie de confirmare - am facut-o, dar nu pentru confirmare ci pentru a vedea daca este nesar chiuretajul sau nu - sarcina o pierdusem 6 zile mai devreme. Si atunci ni s-a tras un semnal de alarma - "incearca sa faci bebe pana in 30 ani, dupa chiar nu ai sanse". Aveam 25 de ani. A urmat un an si jumatate de diverse tratamente experimentate pe mine fara succes, am schimbat vreo 3 ginecologi, pana cand dintr-o intamplare am nimerit la o doamna biolog care ne-a deschis ochii si ne-a facut o lista de analize, nu toate cele necesare dar in orice caz cele importante. Pe langa ovare polichistice am si nivelul de prolactina peste normal ceea ce inhiba activitatea ovariana, iar spermograma sotului meu (acum stiu, dar atunci nu ne-a spus nimeni) nu era dintre cele mai optimiste. Dar iarasi am inceput campanie de termometre dimineata, analize peste analize si tratamente gen "hai sa vedem daca merge". Dupa alte luni de zile s-a pus degetul pe rana (una din ele) anovulatie. De mentionat ca particularitate spre deosebire de majoritatea pacientelor cu ovare polichistice, eu am menstruatie regulata, ceas, dar atat.
Doamna biolog si endocrinolog care ne-a dat de cap este Dr. Mioara Matei - colaboreaza cu Centrul Medical Sabyc (unde nu va sfatuiesc sa va duceti decat daca vreti sa dati de ea si sa aflati spitalul unde lucreaza). Dar dat fiind ca colaborarea cu centrul mai sus mentionat lasa de dorit - in ideea in care faceai o programare la care importanta era ziua si ora de consult si constatai ca secretara a uitat sa anunte doctorul sa vina, sau doctorul a plecat... a uitat... si uite asa mai pierzi o luna! - am lasat-o balta. Si la sfaturile unor prieteni iarasi am ajuns la un dr. ginecolog "care face ce face si face copii", care nu s-a uitat nici o clipa pe analizele noastre hormonale, m-a trecut pe anticonceptionale 3 luni, dupa care "dragilor... ... dati-i bataie". (abia acum spunandu-va povestea ma minunez cat de batuti in cap am putut fi !!!)
Bineinteles ca nu s-a intamplat nimic.
Si asa am ajuns anul trecut la Medsana - pusi pe treaba mai mult ca niciodata si cu un sac de documentatie adunata de pe net (dar, deh, nu nimerisem inca aici). Am luat-o practic de la capat - analizele erau prea vechi pentru a fi luate in considerare. Scurt pe doi - sase luni de analize, tomografii, rezonanta magnetica, neurochirurgi - tratament cu Bromcriptin pentru scaderea nivelului prolactinei, spermograme, spermoculturi etc. Scor sase luni mai tarziu - eu ovare polichistice tipice + exces de prolactina, el oligoastenospermie severa cu teratospermie cu 3 milioane/ml (limita minima fiind de 40 milioane/ml) din care 10% foarte mobili, 20% mobili, 30% forme tipice (limita minima e de 40%) (si luati in calcul ca analiza de la Medsana era mai buna decat cea de la Sabyc unde nu s-au gandit sa ne avertizeze ca e grav).
Singura optiune de luat in calcul era ICSI + transfer de embrioni. OK asta e - timp de asteptat nu avem - eu am 28 ani, el 42. Fiecare zi care trece este efectiv in defavoarea noastra.
Si dupa ce am ajuns cu prolactina in limite normale am inceput injectiile pentru stimulare ovariana, dar la trei zile de la intreruperea Bromcriptinei Prolactina a sarit din nou peste pragul maxim. Am anuntat si ni s-a spus ca nu are importanta atata timp cat se stimuleaza ovarele. OK. Am dus tratamentul pana la capat - doctorii pareau multumiti la ecografii - 24 ovule dezvoltate suficient. La jumatatea lui mai a urmat procedura de recoltare de ovule - pare-se ca nu au fost probleme. Dupa procedura ni s-au dat primele vesti proaste - din 20 de ovule recoltate numai DOUA sunt corecte, dar minune spermatozoizii s-au descurcat singuri si ICSI nu a mai fost necesara. OK doi e mai mult decat nimic deci putem spera. Urmatoarele doua zile am testat perfuziile pentru ca se produsese o superstimulare ovariana si m-am umflat cat un balon, nu mai aveau loc plamanii in mine si respiratul devenise crunt de dureros. Pentru prima oara am apreciat intorsul in de pe o parte pe alta fara efort si fara ajutor si mersul la baie pe picioare. Dar inca era ok - in masura in care motivatia era BB. Doua zile mai tarziu am fost anuntati ca si cei doi embrioni obtinuti cu greu si-au oprit dezvotarea dupa 36 de ore si gata, s-au pierdut. Ni s-a prezentat varianta laparoscopiei si drilling ovarian, dar asta prin august dupa ce organismul isi revine. Am intrebat daca acea prolactina crescuta pe fond de stimulare nu a afectat calitatea ovulelor - este o intrebare la care inca nu am un raspuns multumitor. Ei spun ca nu are importanta dar logica imi spune ca nu e asa. Pe scurt nu se stie ce a mers prost. Si ne-au mai spus ca "trebuie sa dea si Dumnezeu" - cu asta sunt de acord.
Mi-a trebuit o saptamana pana sa-mi pot plange neputinta... Inca nu am reusit sa ne adunam suficient.
Nu incerc sa gasesc vinovati pentru ca nu sunt, sunt profesionisti in ceea ce fac, dar mai rar asa o combinatie de probleme - incerc doar sa gasesc o rezolvare. In final tot la medsana ma intorc - dar dorinta mea este sa ne imbunatatim sansele de reusita, iar in momentul asta nu cred ca avem multe daca facem abstractie de realitatea hormonala descurajatoare. Incerc sa gasesc o solutie ca starea lui sa nu se degradeze cu timpul si pentru a rezolva problema hormonala la mine - macar prolactina sa fie in limite normale pe perioada cat incerc din nou stimularea. Se pare ca natural nu prea are cum sa iasa - prea multi factori impotriva noastra. Iar drilling-ul ovarian este pare-se nejustificat si riscant daca prolactina continua sa-si faca mendrele.
Dar speram... si visam la bebele nostru.
Vorba ceea ... altii se uita pe Discovery sa vada ce traim noi de ceva vreme incoace. Aventura vietii noastre. Zambesc un pic amar.
Deci, rogu-va, dragelor si dragilor, dati-ne si noua informatii despre tratamente naturiste atat pentru mine cat si pentru el.
Multzam ca sunteti aici!
Raspunsuri
valentinag spune:
Bine ai venit pe DC draga irinuk!Sedere placuta si cat mai scurta la aspirante!
Pe prima pagina a site-ului exista o rubrica:Forta naturii,unde ai sa gasesti un tratament naturist,complex,greu de tinut dar cu rezultate foarte bune,adicala multe din fetele care l-au tinut!
Sper sa te ajute!Livia,tipa care la scris avea ca si tine ovare polichistice+ alte chestii siacum are o mandrete de baietel.
Valentina
Tia spune:
irinuk, bine ai venit la , iti doresc sa stai cat mai mult alaturi de noi, dar cat mai putin pe topicul aspirantelor. uite mai jos un link care te va duce la un tratament naturist... succes!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26065
anis spune:
Of, cata durere e in povestea ta....si ca mai toate la fetele care asteapta pe bebe de multicel.
Te-ai gandit sa faci si niste analize genetice?
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
doly spune:
Este foarte dureros.E de apreciat totusi cata putere avem noi fetele ...cata rabdare...cat optimism.si ma bucur ca va am alaturi, si am cuu cine sa-mi impartasesc durerea si suferinta.irinuk, esti intai de toate o BESTIALA si o fiinta nemaipomenita.Citind randurile scrise de tine mi-am amintirt de toate cate mi s-au intamplat si mie anul trecut.Ce vreau sa-ti zic...legat de prolactina...eu am facut tratament cu dostinex(zice ca e cel mai bun).Ar fi trebuit sa-mi refac analiza dar medicul(gine care l-am schimbat...e al 3-lea) nu ma lasa sa o fac, cum ca e o abureala si ca oricum depinde de starea de stres....din timpul zilei...si alea, alea.Ma si tem sa merg sa o refac, pe bune...Oare are asa multa importanta? ma intreb si eu...
Oana_B spune:
Exista aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=472
tratamentul Liviei si in arhiva sectiunii daca iei de la coada gasesti o multime de discutii "pentru Livia" despre tratamentul asta.
Tot ea a postat mai demult un tratament pentru barbati:
quote:
"Sa va spun tratamentul clasic cu rezultate spectaculoase daca este tinut intocmai:
- Vit. A(1,5-2mg sau 5000 UI) – echilibrul hormonilor sexuali;
- Vit. C(cat de mult) – influenteaza formarea hormonilor glandelor suprarenale, protejeaza;
- Zn (15 mg/zi) – pentru tratamentul sterilitatii;
- Tablete de telina
- Spirulina
- Naprasnic (ceai preparat special 2 luni,3 cani pe zi)
- Polen (2 linguri/zi,dimineata)
- Sirop de pin (8 linguri/zi pe stomacul gol). Efectele apar in 2-3 luni si sunt foarte stabile
- Ulei de catina. Are efect foarte puternic se administreaza intern timp de 3 luni
- Branca ursului – de 3 ori pe zi (se face un amestec din frunze, flori si seminte-cele mai importante, se macina toate cu rasnita de cafea), cate o lingurita plina (nu cu varf), bauta cu o cana de apa-creste motilitatea si numarul
- Busuioc – macerat la rece 8 ore (4-8 lingurite intr-o cana cu apa) se strecoara si se bea dimineata
Tratamentul se tine trei luni, exceptie facand produsele la care am scris in dreptul lor altceva.
IMPORTANT!!! Nu se beau: alcoolice si racoritoare, nu se fumeaza (cine poate ar fi excelent) si nu se mananca carne de porc – TIMP DE TREI LUNI”.
Mai sunt tratamentele lui gabid si anis pentru sotii lor:
quote:
GABID:
Pentru fetele care sunt interesate de oligoastenospermie va spun tratamentul pe care il tine sotul meu:
DIMINEATA:Ginseng rosu
Spirulina
Telina
Napraznic
Coenzima Q10
Antioxidant
Laptisor de matca
Ghimbir
Vit E forte
Vitamina A
Zinc
Tinct de branca ursului 50 pic
Creatin monohidrat(stimulare spermatogeneza)
Cate o tableta din fiecare
PRANZGinseng rosu
Spirulina
Telina
Napraznic
Antioxidant
Laptisor de matca
Ghimbir
Creatin monohidrat
Cate o tableta din fiecare.
SEARALa fel ca la pranz+1 tableta zinc.
In loc de zinc se poate folosi si bioseleniu zinc.Vreau sa incerc si Ou de prepelita japoneza care am inteles ca este bun in caz de sterilitate.Modul de tratament pentru Ou de prepelita japoneza este pe prospect.
Noi incepem tratamentul de la 1 Noiembrie.Un tratament dureaza 3 luni dupa care se face o spermograma.
Nu pot sa va spun daca are efecte,noi l-am mai facut acum 3 luni si am facut o pauza dar nu am facut spermograma pt ca nu am ajuns In Bucuresti in vara.
quote:
ANIS:
Acum tratamentul tinut de sot care avea astenospermie severa ..si acum are parvisemie cu normospermie(avea inainte ca volum 1 ml ..acum are 1,7ml), e o combinatie de palante si medicamente,
date de dr, plus plante din tratamentul gasit aici pe site, tratament pt barbati, plus cateva lucruri gasite de mine si studiate , adica intrebat..
La care s-a m-ai adaugat Undestor (10 zile si apio 10 zile pauza)
Si Cartirec (luat 3 luni non stop)
>Prin urmare:
>Dimineata:
>-Vit E (pauza de 10 zile pe luna..dar in alte zile decat cele in care nu se mai ia seara)
>-Vit A (la fel ca mai sus)
>-Ca
>-Magneziu+Zinc
>-Spirulina
>-Apilarnil
>-Ginseng
>-vitamina C
>-miere+o lingurita catina
>- tinctura de branca ursului+magiran
>-Panangin
>(la toate pastilele cate una..)
>Pranz:
>-vitamina C
>-Apilarnil
>-Tinctura de branca ursului+maghiran
>Seara:
>-Ca
>-Vit E (2 saptamani..dupa care pauza 10 zile .asta numai seara))
>-Vit A (2 saptamani.....la fel ca mai sus)
>-Ginseng
>-Apilarnil
>-Spirulina
>-Miere+lingurita de ulei catina
>-ceai de iasomie (asta pt relaxare)
>-vitamina C
>- tinctura de branca ursului+maghiran
>
Dupa 2 luni se opreste tot si se face pauza 10 zile , si se face o noua spermograma.
Tratamentul, luati-l ca o informatie..daca la sotul meu a avut efect..e ca s-a potrivit pt el.Asta nu insemana ca poate pt unii dintre sotii voi nu se va potrivi..dar in egala masura se poate ca pentru unii sa nu fie bun.
Oana_B
flori76 spune:
Fetelor,am si eu o intrebare:
As vrea sa urmez tratamentul Liviei,dar va rog sa-mi spuneti:il poate tine oricine sau e in functie de rezultatul analizelor??(eu inca nu am facut analize de nici un fel,ca dr. mi-a spus ca nu am probleme si sa prestez cu spor)
Va pup
Flori
irinuk spune:
Va multumesc, dragelor, pentru sprijin. M-am mai pus un pic pe picioare si sunt gata sa elaborez un plan de bataie. Ma apuc de cautat plantutze, de facut inca niste analize si om vedea.
Pupici multi si indesati
Irina
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by flori76
Fetelor,am si eu o intrebare:
As vrea sa urmez tratamentul Liviei,dar va rog sa-mi spuneti:il poate tine oricine sau e in functie de rezultatul analizelor??(eu inca nu am facut analize de nici un fel,ca dr. mi-a spus ca nu am probleme si sa prestez cu spor)
Va pup
Flori
Tratamentul Liviei este bun pentru cele care au o configuratie hormonala similara cu ceea ce a avut ea. Pentru alte persoane poate da probleme hormonale mari si periculoase. Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu ea, sa vezi daca analizele tale arata cam ca ale ei ( ante-bebe).
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
Karina spune:
Draga Irinuk,
Iti recomand pt. prolactina in fiecare zi cite 30 pic. de tinctura de coada soricelului in cam 30 ml apa. Pe mine m-a ajutat, dar n-am avut prolactina f. mare. Dar poti sa incerci.
Karina+Bogdanel