La France (12)
Raspunsuri - Pagina 11
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Mersi mult Anca. Asta e una din retete. Dar...a mea e fara blat. Asta e problema. Doar gelatina si e foaaaaarte bun. oricum, îmi pun reteta ta în baza de date, caci respect orice prajitura cu fructe si frisca.
Sibylle
cu placere.Eu, in loc de blat pun piscoturi :)
Toulouse, la ville rose
Mirunda spune:
Fetelor, si eu va citesc, dar nu am timp sa va scriu, caci nici sa respir nu mai am timp, cu cursurile astea...
Sybille, buna initiativa ta, anuntul ala chiar ca miroase a porcarie, Doamne fereste...Ti-u raspuns ceva initiatorii acele pagini, unde l-ai citit?
Draga Nadine, pozele tale sunt SUPERBE, Doamne, ce dor mi s-a facut de mare cand le-am vazut! Inca 6 saptamani pana la concediu, ura.!!!! Desi cand ma gandesc ca in concediu voi avea rendez-vous cu cei de la spital, toti sefii si tot tacamul, si eu nu vorbesc prea grozav......brrrrrrrr...ma apuca de pe acum emotiile, asa ca ma reintorc acum la Imperfait, Futur si Passè Composè inapoi ...
Noapte buna, fetelor!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Otilia spune:
quote:Ba se poate, Mirunda, dar e tare complicat.
Originally posted by Mirunda
Fetelor, eu auzisem de cineva (mai indepartat, poveste dupa poveste, etc...) care i-a facut mamei, un fel de viza pe o perioada mai lunga, dupa ce a primit cetatenia franceza...probabil ca erau povesti...Deci nu se poate, decat pentru 3 luni...merci de informatii!
Eu m-am interesat la Ambasada Frantei din Bucuresti pentru parintii mei... Trebuie completate niste formulare (le poti incarca si pe net) de cerere de viza de lung sejour, poze de identitate + inca o gramada de acte justificative: fisele tale de plata, ultima declarati de impozit etc. Trebuie facuta si o invitatie oficiala.
Ideea este ca parintii care vin sa nu fie suspectati ca vor munci ilegal in Franta si ca tu ai suficiente resurse (bani, casa spatioasa) ca sa ii intretii.
Printre altele ti se cere si biletul dus-intors pe perioada pe care ceri viza (daca ceri pe un an e destul de scump biletul de avion!) si eventual si o asigurare medicala privata pe toata perioada. Dosarul cu toate actele acestea se depune la Ambasada Frantei din Bucuresti, mai trebuie platita taxa de viza cam de o suta de € de persoana si apoi trebuie asteptat raspunsul cam 2 luni. Partea proasta este ca daca ii refuza viza pierzi multi bani (biletul dus-intors, asigurarea medicala + banii de viza) pe care nu stiu cum ii mai poti recupera...
Eu nu m-am mai aventurat pentru ca dosarul meu era cam slabut, din cauza ca nu lucrez inca si mi-a fost frica sa nu pierd banii, care erau multiplicati cu 2 (mama si tata). Cind o sa am o situatie mai buna o sa incerc sa-i aduc.
In cazul in care ii da o carte de sejur de un an, aceasta se poate reinnoi iar dupa citiva ani poate cere rezidenta franceza.
Cam asta este procedura de aducere a parintilor in Franta, pentru cei care au bani e simplu, pentru cei care n-au e aproape imposibil.
Acum nu stiu daca toate acestea se aplica si in cazul tau, tu avind cetatenie germana poate ca trebuie sa depui la Ambasada Germana dosarul, aceasta e procedura pentru cetatenii francezi.
Reintregirea familiei este numai pentru persoanele straine cu rezidenta in Franta si nu se aplica decit la consort (sot/sotie) si la copiii minori.
Sper ca te-am lamurit cit de cit...
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Mirunda spune:
Otilia, merci mult de explicatii, da, m-ai lamurit, si ma bucur ca am macar o sansa...
Dar cum e cu asigurarea medicala, ai idee cam cat ar costa, pentru un an de zile, sa ii fac mamei mele in Franta asigurare medicala?
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Corina spune:
Bonsoir fetele!
In sfirsit am reusit sa imi repar calculatorul!Am reusit sa iau un virus si pina ne-am tratat...
Ma bucur sa vad ca Doina a revenit pe forum si ca toate fetele sint bine.
Si la noi e cald,sper sa tina ca mie tare imi place
Cam atit deocamdata,pupici
Corina si Anna nazdravana!!
spic de grau spune:
Pupici la toate!
Cum va descurcati cu caldurile? Noi murim cu zile!. As sta toata ziua in . Vreau la
Lumy si David
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos
http://www.infobebes.com/TVBB/image.asp?img=3840&taille=1
http://www.infobebes.com/TVBB/image.asp?img=4136&taille=1
(http://www.tvbebes.com/htm/deja_star/affich_star.asp?lettre=a&Offset=15&NbTotalMsg=244 ; http://www.tvbebes.com/htm/deja_star/affich_star.asp?lettre=D )
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
lu.more spune:
Buna, fetele,
La noi se anunta azi 28°, cerul e albastru si sufla briza. E foarte placut ... numai bine sa plec la serviciu!
Profit cat pot de "racoare" (luna mai - prima parte a lui iunie sunt preferatele mele). Peste cateva saptamani o sa mai vedem...
Chiar in momentul asta se anunta la TV 35° la Lyon!!!
Dac-a inceput asa, ma intreb cum o sa fie peste o luna!
O dupa amiaza placuta!
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Otilia spune:
La noi a plouat noaptea si s-a racorit! In + mi-a udat si gradina.
Iar acum a iesit soarele... Este numai bine!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">