romanii intorsi: solutie viabila
Raspunsuri - Pagina 5
Simona27 spune:
'Neata la toata lumea..
Am impresia ca ne indepartam de la subiect, mai bine deschidem un alt subiect strict pe imboiliare:)
Si asta e ultima replica in materie de imboiliare...
Daca nu sunteti lenesi, mergeti aici sa vedeti Budapesta - www.casaro-hungary.com/pages/apartments.php?rows=20&disabled=&search=&from_Number=&to_Number=&from_District=&to br / _District=&from_Sqm=&to_Sqm=&from_Rooms=&to_Rooms=& br / from_Floor=&to_Floor=&from_Price=&to_Price=&rows= br / 20¤cy=248%2C29 br / " target="_blank">http://www.casaro-hungary.com/pages/apartments.php?rows=20&disabled=&search=&from_Number=&to_Number=&from_District=&to br / _District=&from_Sqm=&to_Sqm=&from_Rooms=&to_Rooms=& br / from_Floor=&to_Floor=&from_Price=&to_Price=&rows= br / 20¤cy=248%2C29 br / .. Daca sunteti puturosi va pun aici prima oferta din lista: Bajcsy Zsilinszky; Districtul 5; 2 camere; 84mp; 1.743 Euro/mp; Pret: 146.421 Euro
Mentionez ca distrcitul 5 dupa umilele mele cunostinte e central si foarte bine vazut!E adevarat ca e generos..dar vedeti si voi rpetul pe mp..mie mi se pare ca nu prea ei cu 10000 ceva in Ungaria, poate numa' holu' unui apt! Gata, am fost si rautacioasa...
Simona
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Simona27
Aici o paine e 1,50, acolo 14 centi - ca sa exemplific cele mai sus spuse.
14 centi?! cit e aia, vreo 5000 de lei?! Unde e atita painea? in orasul meu cu 12000 de lei (deci 30 si ceva de centi) cumperi cea mai mica paine, care noua nu ajunge pentru o zi! O paine care ne ajunge o zi si in dimineata zilei urmatoare este 22000 de lei, adica 60 de centi si ceva. Asta inseamna aproape jumatate cit costa painea in Canada. Asta in conditiile in care oamenii cistiga 150$ pe luna. In iarna un ou costa 5000 de lei! Ia faceti o comparatie!
This is the first day of the rest of my life!
Simona27 spune:
Cer scuze pentru conversie...cred ca am pus valoarea americanului!
Asa e, painea in Bucuresti e cam 10000-12000. Cer scuze!
Dar daca ne bagam in cifre financiare se va isca un taraboi imens:)
Si daca pot sa o spun asa eu stiu ca unii, nu spun multi, de pe forumul asta, care locuiesc in Romania au un nivel mai decent de salarizare. Nu aruncati cu rosii..va rog:) Si nu judec pe nimeni!
Tot ne legam de salariul mediu si plangem de mila la toti romanii..Ca nici eu aici nu ma leg de salariul minim de 6 sau 7 dolari canadieni si incep sa calculez si le plan de mila celor de aici! Si pot sa incep o adevarata polemica in calculul matematic, ia calculati la 7 dolari pe ora ce te mai faci cand chiria minima e un 700, o panita e 1,5 (desi eu cumpar la 1,8 dar presupun ca exista si mai ieftina), cand un bilet de autobuz e 2,25 sau abonamentul e 96 pe luna... Dar nu cred ca e cazul!
Si acum iar ii ridic pe toti in cap - poate imaginea mea, catalogata de altii ca fiind idilica, vine si din faptul ca noi inate de plecarea din tara aveam o agentie imobiliara si pt. doi amarati de studenti ce eram atunci o duceam mai bine decat restul studentilor! Si nu capatam bani de nicaieri altundeva...
Cleomax spune:
simona, daca tu prin solutie viabila intelegi deschiderea unei afaceri in romania, ai oarecum dreptate,pentru ca terenul este inca virgin, insa te rog, inainte sa faci pasul asta, (sau oricine altcineva ar fi tentat), discutati cu cei din tara, aflati cum e sa ai de-a face cu controlul financiar, cate spagi trebuie sa dai ca sa nu-ti gaseasca tot felul de nereguli, si daca dai, tot iti gasesc data viitoare, practic un mic comerciant este in permanenta la cheremul politiei economice pentru ca, nu-i asa, au si ei familii si n-au decat un salariu amarat de bugetar pe care si-l compenseaza din greu la controalele financiare.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by kim222
Catalina, se pare ca la ora actuala, Clujul este cel mai scump oras in ceea ce priveste piata imobiliara.
Simona mult succes!
Ex USA: in Orange County, California , locul in care traiesc , pretul mediu al unei case este 525. 000$ . In final dupa 30 de ani de plata lunara , pretul acestei case este de aproximativ 1 200 000$. Salariul mimim pe economie este daca nu ma insel 6.75$/ora (cel putin in California). Concluzia ? Si aici ca si in Ro sint foarte multi cei pentru care cumpararea unei case este un vis de nerealizat. Si inca o precizare, casa nu este un noua, ci cu pina la 40 de ani vechime. Puteti verifica in ziarul local Register. S-a vrut doar un exemplu, nu o comparatie.....
exemplul dat este complet aiurea, pretul mediu pe tara este $150 000, nimeni cu $6.75 nu se poate baga la o casa de juma de milion.
pe de alta parte, nu e musai sa imprumuti toata suma, nici n-ar fi posibil, si durata imprumutului variaza in functie de cat doresti sau vrei sa platesti. poti sa faci imprumut si pe zece-cinsprezece ani daca vrei si daca te califici.dobanzile sunt, cred, printre cele mai scazute din lume, la 3% e chiar ridicol de putin. noi din pacate am prins dobanda mai mare, am inceput cu 12% si am refinantat cu 6.75%.
si nu in ultimul rand, haideti sa nu uitam ca oricum ar fi, tot ne trebuie un loc unde sa traim, fie ca platim chirie sau cumparam, gratis nu sta nimeni, doar aia din penitenciar. ce e de preferat? sa ma plang ca ajung sa dau dobanda, sau sa ma gandesc ca, dupa aia 15 sau chiar 30 de ani proprietatea e a mea, basca ca pot s-o vand inainte si sa fac un profit imediat? mi se pare foarte simplist sa te plangi de cat ajungi sa platesti o casa, intr-o lume in care nu-ti da nimeni imprumut pe ochi frumosi, poate in afara de parinti, daca au.
kim222 spune:
Exemplul nu este "aiurea".
Si eu si sotul lucram intr-o agentie federala , deci job super bun. Nu se pune problema renuntarii la asemenea pozitii si deci implicit nu putem si nu vrem sa parasim California.
Si atunci cu ce ma incalzeste ca pretul mediu pe tara este 150 000$? Eu iti spun cit costa acolo unde-mi place sa traiesc. Punct.
Dobinda mai intereseaza-te pe 30 de ani este 6%. Dobinda variabila (pe 15 ani ) este asa de riscant incit eu una nu sint dipusa la astefel de stresuri in viata mea.
Nu inteleg de ce te-a deranjat exemplul meu atita timp cit este real...chiar nu inteleg.....
kim222 spune:
Exemplul nu este "aiurea".
Si eu si sotul lucram intr-o agentie federala , deci job super bun. Nu se pune problema renuntarii la asemenea pozitii si deci implicit nu putem si nu vrem sa parasim California.
Si atunci cu ce ma incalzeste ca pretul mediu pe tara este 150 000$? Eu iti spun cit costa acolo unde-mi place sa traiesc. Punct.
Dobinda mai intereseaza-te pe 30 de ani este 6%. Dobinda variabila (pe 15 ani ) este asa de riscant incit eu una nu sint dipusa la astefel de stresuri in viata mea.
Nu inteleg de ce te-a deranjat exemplul meu atita timp cit este real...chiar nu inteleg.....
Cleomax spune:
kim, nu m-a deranjat, mi s-a parut ca nu descrie corect situatia din state. ai dat un exemplu socant, tu stii bine ca media este mult mai mica si mai stii la fel de bine ca poti sa gasesti o casa la juma de ora de slujba, nu e musai sa stai in orange county, daca iesi un pic din zona gasesti si case cu mai putin de 500000. si daca spui ca slujbele voastre sunt prea bune sa plecati din zona, inseamna ca nu aveti salariu minim pe economie, nu? de-asta spuneam ca mi se pare un exemplu deloc elocvent.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by kim222
eu m-am interesat cand am avut nevoie, cred ca e cazul sa te interesezi tu daca tot vrei sa pari experta in viata din state.
ma bucur ca singura ai spus SI despre dobanda pe 15 ani, nu pricep de ce in postul original doar pe cea de 30 de ani ai mentionat-o. omisiune sau rea intentie?