romanii intorsi: solutie viabila

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Multumesc tare mult Kim, eu nu am vrut sa ma leg de cum e sa iti o casa pe aici ca iar dadeau cu rosii:)

Clujul nu stiu daca este mai scump decat Bucurestiul...
Si acum nu vreau sa par incapatanata, dar duceti-va si uitati-va la preturi in zoare, nu pe site-urile agentiilor imobilaire, ca acolo e prapad:)

Si ca banc, poate ar trebui sa ne deschidem o firma de cosiliere imobiliara pt. viitorii cumparatori...In Dr. Taberei care zic eu ca nu e mahala cu 33-35000 ei un 3-4 camere frumoase.
A, daca se pica in greseala ca are doua spoturi si trei scafe si iti ia ochiul, aia e deja alta problema!

In Romania taxele cele mai mari sunt cele legate de salarizare.
A, daca bagam in discutie toata Europa, tarile scandinave sunt cele mai tare la taxe. De exemplu, Suedia are parca 70-80% maximul de impozit pe venituri, acolo se platesc inclusiv amenzile in functie de venit...

Si imi place ca mi-a mai dat cineva dreptate, ca cu 50000 (eu as zice mai putin) poti face un 2000/luna si sa nu uitati ca suma o inmultiti cu cel putin un 5 ca sa vedeti care ar fi echivalentul lor in State sau in Occident. Ca iarasi romanul uita de puterea de cumpararea a unui dolar acasa...
Aici o paine e 1,50, acolo 14 centi - ca sa exemplific cele mai sus spuse.

Deci poate ca exista putina viabilitate??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ira draga, si in Romania platesti impozite si taxe cam 60% din ce castigi, asa cum fac eu in Olanda? Ma cam indoiesc. Nu mai vorbesc de alte cheltuieli si alte extra taxe pe care le mai platesti aici din ce-ti mai ramane... Eu zic sa te documentezi putin inainte de a sustine cu tarie ca in Romania sunt cele mai mari taxe din Europa.
Pentru Simona: eu ii apreciez foarte mult pe cei care se intorc si incearca sa faca ceva, atat pentru ei insisi cat si pt. tara. La urma urmei, ideile inovatoare si mai ales punerea lor in aplicare ajuta la cladirea bunastarii de maine. Eu iti tin pumnii. Si, inainte de a da unii cu rosii in mine, intrebandu-ma de ce nu fac acelasi lucru daca tot o incurajez pe Simona, trebuie sa va spun ca eu sunt aici deoarece mi-am urmat sotul, care e olandez, si nu atrasa de "mirajul strainatatii".
Succes Simona!Cu putina ambitie si rabdare vei reusi. Sunt sigura de asta.Pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

quote:
Originally posted by Ira

quote:
Originally posted by kim222

Da preturile la apartamentele din Ro au explodat (dar la fel s-a intimplat si in Spania si alte tari din Europa si de ce nu in US,in ultimul an). Dar de aici pina a afirma ca 50 000de euro costa un apartament cu 3 camere in mahalale din Bucuresti......este cale lunga...de ce exagerati?

Nu exagerez, sa vina Bucurestiuuuuuuuul !

Cand vorbesc de mahalale ma refer la cartiere de genul Militari, Rahova, Pantelimon-de-pantelimon, Ferentari, Obor. Astea nu-s cartiere, sunt ghetouri. Eu nu as da 50.000 Euro pe 3 camere in aceste zone niciodata. Si totusi, atat costa.

Ira daca ai cobori putin din turnul de fildes ai vedea ca si in Militari, Pantelimon, Obor locuiesc oameni civilizati.Despre Ferentari si Rahova pot vorbi doar bazandu-ma pe reportajele vazute la TV asa ca probabil ca nu pot fi obiectiva. Ref la preturile apartamentelor afla ca variaza in functie de zona, suprafata, imbunatatiri, etc.
PS Aviatiei este o zona linistita si curata.

Ref la subiect cei ce se intorc isi pot gasi job-uri destul de bune, unele firme ii prefera chiar; totul este sa aiba nervi de otel caci lupta cu mentalitati de genul 'mie mi se cuvine'/'ce daca nu merge treaba bine' e dura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pork spune:

..cine zicea ca in Ungaria preturile au crescut cu 50% pe an?...prosti...pretul apartamentelor din Ro a lasat in urma Ungaria incepand din 2001. In Ungaria cu 10000 euro cumperi o garsoniera pe care in Oradea dai 16000 iar in Cluj 25000...deci e nebunie curata...daca mai adaugam conditia mizerabila a imobilelor in care sunt construite.
...si inca un mic advice...incepand din 2006 se vor putea vinde apartamentele din centrele vechi cele pe legea 112% care inca avand un statut juridic incert sunt relativ ieftine raportat la calitate...preturile vor exploda.

...o solutie mai realista mi se pare a construi...se cupleaza 5 familii si construiesc un imobil nou cu 5 apartamente de 2 camere...io la asta ma gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Nu e rea ideea ta, draga pork.

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by lala
Ira daca ai cobori putin din turnul de fildes ai vedea ca si in Militari, Pantelimon, Obor locuiesc oameni civilizati.

Brrrrrrr, ce spui tu este incontestabil si foarte adevarat, dar asta nu inseamna ca daca unii nu reusesc sa suporte penitenciarele respective (sau nu stiu cum sa le denumesc, sunt niste cartiere absolut oribile, fara parcuri, cu blocuri gri imense si mizerabile, cu instalatii sanitare de acum 50 de ani...cu sobolani, gandaci si mizerie f mare in casa blocului, poluare dubla peste limitele oricaror statistici) toti pot suporta asta si cu atat mai mult sa plateasca atatia bani pe ele.

Cei care s-au obisnuit acolo, pot sta bine mersi, insa eu cu 30.000 dolari cat costa acolo 2 camere mai degraba mi-as construi o casa in satul bunicilor mei, unde am copilarit, si as trai in aer curat si liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Am uitat sa mentionez poluarea fonica, cu manelele la maxim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pork spune:

...da ideea nu e rea si mi-a venit in minte uitandu-ma la minunatiile de case de pe aici...terenul e scump dar totul se construieste pe module, modern, practic...e mai greu insa sa gasesti parteneri pt asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

quote:
Originally posted by Ira

quote:
Originally posted by lala
Ira daca ai cobori putin din turnul de fildes ai vedea ca si in Militari, Pantelimon, Obor locuiesc oameni civilizati.

Brrrrrrr, ce spui tu este incontestabil si foarte adevarat, dar asta nu inseamna ca daca unii nu reusesc sa suporte penitenciarele respective (sau nu stiu cum sa le denumesc, sunt niste cartiere absolut oribile, fara parcuri, cu blocuri gri imense si mizerabile, cu instalatii sanitare de acum 50 de ani...cu sobolani, gandaci si mizerie f mare in casa blocului, poluare dubla peste limitele oricaror statistici) toti pot suporta asta si cu atat mai mult sa plateasca atatia bani pe ele.

Cei care s-au obisnuit acolo, pot sta bine mersi, insa eu cu 30.000 dolari cat costa acolo 2 camere mai degraba mi-as construi o casa in satul bunicilor mei, unde am copilarit, si as trai in aer curat si liniste.

Ira doream doar sa-ti spun ca nu e bine sa generalizezi, cat despre constructia unei case intr-un sat gandeste-te ca pt multi reprezinta doar un vis frumos caci joburile ar fi greu de gasit in zona (ma refer la altele decat cele de medic/profesor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Si pe noi ne bate gandul sa ne intoarcem in RO,dar nu acum..in cativa ani.La fel spunem si noi ca Romania e pe drumul cel bun iar probleme sunt in orice tara.Asa ca cel mai bine e in tara ta.

Mergi la inceput