romanii intorsi: solutie viabila

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Da, eu o sa ma intorc si noi o sa deschidem o firma.Riscuri de a nu reusi exista peste tot, nu doar in Romania, ne si asteptam la asta.Si aici in Suedia exista firme care au dat faliment, cunosc cateva.Mai ales aici daca deschizi restaurant, pizerie si chiar unele magazine alimentare nu poti fii sigur 100% ca o sa ai succes, ca nu prea se inghesuie lumea.In orice caz, in cazul nostru, noi nu riscam prea mult, ca am putea trai si fara sa deschidem ceva dar nici sa stam si sa "frecam menta" nu ne convine.In legatura cu angajatul, nici o problema ca si aici ca si in Romania exista pile:))Cine credeti ca angajeaza aici atat de usor un roman sau un strain daca nu are pile si sa-i mai dea si acelasi salariu cu cel al bastinasilor??Cateodata e bine sa traiesti si printre suedezi:)) Mai sunt si exceptii, nu ma indoiesc de asta dar mai rar se intampla!!
In orice caz, eu cred ca cine se intoarce cu gandul de a se angaja in Romania, risca mult, ca si cel care se intoarce si nu are apartament sau macar bani ca sa-si cumpere unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Venind vorba de "looseri", nu-mi pasa de ce zice lumea(daca o sa zica),eu sa ma simt bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Si eu fac parte din categoria celor care se vor intoarce in tara !Si afirm acest lucru cu bucurie, mindrie si multa nerabdare! Sint aici din 99 si zic eu suficient de mult timp ca sa ma lamuresc cum e viata si pe aici! Asa cum a afirmat si prietena mea Simona, si dragalasa de Idora, (va pup) nimic nu e imposibil daca vrei sa faci ceva! Ce pot sa va spun eu e ca intr-un an de zile acolo am strins bani pe care aici nu-i faceam nici daca lucram cu 30$ la ora . Si nu ma laud, dar de aceea ma si intorc sa-mi continui afacerea! De ce m-am intors aici? Sa-i rezolv actele fetitei mele care s-a nascut in Romania! Avea nevoie sa-si faca intrarea in Canada in timp de un an de la obtinerea cet. can. /cet. can. a obtinut-o in Rom. Acum ca am rezolvat problema si totul e OK, ne intoarcem acasa! Ce am invatat aici recunosc si ma ajuta mult acasa, e sa am incredere in mine sa gindesc pozitiv, si sa lupt daca vreau sa obtin ceva!(sa nu renunt si sa am rabdare) Sint de acord ca e greu ptr. cei de acasa , dar sa nu va ginditi ca aici este usor! Eu am lucrat aici incepind cu munca de ...barbat (sa o numesc asa)...si nu mi-e rusine, am rezistat acolo unde barbati romani nu au stat nici o sapt. macar! Si cistigam foarte bine, ptr. o femeie! Am avut si experiente bune precum Nortel, desi sint chimista si nu are nici o legatura cu electronica/si telefonia.Stiu cum este si in aceste locuri, le-am gustat pe toate, dar poate ma repet, mie mi-e foarte bine acasa si acolo ma retrag! Miine pun masina pe container, plecam in 8 iunie deci nu voi mai putea sa va raspund la acest subiect, poate prin sept. daca imi permite timpul sa incep sa mai vizitez acest forum sa mai stiu de voi ce mai faceti si cum va este! Acum am avut timp mai mult ptr. ca am stat acasa cu fetita dar din toamna imi reiau activitatea ...trec la munca si nu stiu daca voi mai putea naviga atita timp pe aici.Urez tuturor celor care sint departe de casa numai bine si bafta multa in continuoare, sa le fie super bine acolo unde sint, ....celor de acasa la fel, iar celor care ajung prin locuri straine si emigreaza le urez bafta multa, acomodare usoara si multa foarte multa rabdare! Si nu uitati orice e posibil, totul e sa vrei si sa nu dai inapoi si sa lupti ptr. ceea ce doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Initial creeata de Simona27

Sa nu uitam ca acolo cu putinii bani stransi prin strainatate se pot face multe (un apt in Capitala e 50000 - pun un pret marisor, o casuta de vacanta cu putina munca si pasiune o poti avea, o vacanta, o mica afacere, etc)

Anul trecut o garsoniera nedecomandata in Buzau costa 10.000 Euro, apartamentele orasului nostru, 3 camere, nimic spectaculos, costau 1 miliard de lei, adica 25.000 Euro. Buzaul este un oras de provincie, nu cred ca se compara cu Bucurestiul ca si preturi. Acum preturile au crescut si cresc in continuare. Cu 50.000 Euro vei reusi sa-ti cumperi un apartament de 3 camere in mahalalele Bucurestiului, asta daca nu vreti cumva vreo garsoniera ca sa puteti locui intr-o zona mai decenta.

Afacere in Ro poti avea, dar cu fff multe relatii, cu evaziuni fiscale si alte spagi. E greu, f greu, dar daca veniti cu vreo 500.000 mii de para, veti reusi . Va doresc succes si sa aveti viata pe care ati visat-o, oriunde ar fi locul pe care vi-l alegeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Da preturile la apartamentele din Ro au explodat (dar la fel s-a intimplat si in Spania si alte tari din Europa si de ce nu in US,in ultimul an). Dar de aici pina a afirma ca 50 000de euro costa un apartament cu 3 camere in mahalale din Bucuresti......este cale lunga...de ce exagerati?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kim222

Da preturile la apartamentele din Ro au explodat (dar la fel s-a intimplat si in Spania si alte tari din Europa si de ce nu in US,in ultimul an). Dar de aici pina a afirma ca 50 000de euro costa un apartament cu 3 camere in mahalale din Bucuresti......este cale lunga...de ce exagerati?

Nu exagerez, sa vina Bucurestiuuuuuuuul !

Cand vorbesc de mahalale ma refer la cartiere de genul Militari, Rahova, Pantelimon-de-pantelimon, Ferentari, Obor. Astea nu-s cartiere, sunt ghetouri. Eu nu as da 50.000 Euro pe 3 camere in aceste zone niciodata. Si totusi, atat costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu inteleg....daca este bine si esti happy in Ro de ce trebuie sa te intorci in Ca sa-i faci actele fetitei? Este o noua lege? Sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si eu am un apartament in Romania (Bucuresti). Frumos, spatios, 4 camere la metrou (Titan) dar nimeni nu mi-a oferit $50 000 pe el cind am vrut sa-l vind.

Ziceti-mi si mie cum sa-l vind cu asa pret?

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Nu stiu, draga mea Ocebine, pentru Bucuresti nu ma pot exprima decat dupa anunturi, uite ce am gasit : 2 camere

Aviatiei 2 cam - 20.05.2004
Particular! IDEAL FIRMA/LOCUIT, Aviatiei, Prometeu, (in spatele hotelului Erbas) ap. 2 cam ., cf. 1, dec., et. P/4 Vedere spre sud, 2 linii telefonice, cablu internet. – Liber- Pretul 36.000 EUR Discutabil Mobil: 0722545948
Telefon: 4348624
Localitatea: Bucuresti

Particular, vand apartament 2 camere, Ion Berindei (Teiul Doamnei, et.7/10, vedere mixta, imbunatatiri, interfon, bloc foarte curat si civilizat, 33000 EUR usor discutabil
E-mail llstoian@hotmail.com Telefon: 0723320159
Localitatea: Bucuresti

OCAZIE! PARTICULAR, VAND APARTAMENT 2 CAMERE, BUCUR OBOR, DECOMANDAT, CF 1, ET.2/10, FARA IMBUNATATIRI, BALCON INCHIS, INTERFON, 30000 EUR DISCUTABIL

Asta cu ocazia din Obor m-a facut sa rad !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Intamplator, in privinta imobiliarelor sa putea sa spunem ca suntem destul de experti(fara falsa modestie)!
Cu 50000 iei un 3 camere-4 pe centru - un 80-100 de metri patrati, in Bucuresti..bineinteles, ceva nerenovat, distrus si mai bagi 1000-2000 si il faci lux. Si bineinteles stai si cauti..nu iei ce-ti baga primul sub nas:)

Preturile tot explodeaza de vreo doi ani (numai noi stim cate infarcturi era sa facem cand tot verificam preturile de la o zi la alta si noi paralizati aici)
Eu cand spuneam ca sunt oportunitati, inclusiv la asta ma refeream. Nu stiu daca cineva a studiat evolutia imobiliara din tarile vecine si ce se prezice si pt Romania..
In Ungaria, Polonia preturile au explodat constant cu ~50% pe an pana la intregrare si acum continua.Si fix pasii astia ii urmeaza si Romania.
Acuma cine mai are un banut poate pune mana pe ceva, in 2-4 ani s-a dus...vor fi preturi mari. Sau ca sa glumesc: vor fi preturi de Vietnam:) Si noi am ramas uimiti cand am vazut ce preturi sunt in Vietnma, de la 200.000 in sus!

Si cu cei 500.000 de parai ca sa faci afacere in Romania, sa fim seriosi!
Pe de alta parte e o acuza perfecta pt cine vrea sa se planga ca nu paote face nimic, zicem ca e nevoie de juma de milion de euroi, ca ne trebuie relatii si gata, am rezolvat si probelma stringenta daca se paote face ceva sau nu!
Si sa nu credeti ca suntem noi sentimentalisti sau ca ne ducem dupa iarba verde de acasa:) Ci vream sa ne avem viata in maini si sa traim decent:)

Salutari!

Mergi la inceput