cele mai proaste carti!
Ideea mi-a venit dupa ce am citit subiectul lui xenocid cu cele mai proaste filme si mi-am dat seama ca noi vorbim mereu de cele mai bune chestii...Dar de cele mai proaste? Si cum am vazut ca tocmai s-a deschis targul de carte, va invit la o recenzie a celor mai proaste carti. (Ii cer scuze lui xeno pentru ca m-am inspirat)
Iata parerile mele: fiindca tocmai mi-am amintit de ea citind pliantul lanasrilor de la targul de carte - Tess of the D'Uberville de Thomas Hardy - absolut sadica, gene telenovela cu final nefericit.
Apoi, La raul Piedra am sezut si am plans de Coelho, spre deosebire de celelate carti ale lui, asta e teribil de enervanta si mi-a luat o groaza s-o citesc, plictisitoare rau...
a, si sa nu uit, Parfum de Patrick Suskind. Cartea e absolut criminala, iti taie nervii in doua si ii calca in picioare..
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Raspunsuri
conchita spune:
quote:
Initial creeata de Leah
Tess of the D'Uberville de Thomas Hardy - absolut sadica, gene telenovela cu final nefericit.
a, si sa nu uit, Parfum de Patrick Suskind. Cartea e absolut criminala, iti taie nervii in doua si ii calca in picioare..
la filme nu s-a argumentat, oare se va putea asa ceva aici?
un singur indiciu despre Hardy: epoca in care a scris. cat despre Parfumul lui Suskind, n-am decat cuvinte de lauda, este absolut superba
Authority Zero
Julie spune:
Poate ar trebui ca subiectul sa specifice: best-seller-uri, cele mai proaste.
Fiind best-seller, un volum ar putea fi eronat apreciat drept o carte buna - deci hai sa demascam acest fel de carti :)
xenocid spune:
Cea mai proasta carte din viata mea este "Culegere de probleme de matematica pentru clasele V-VIII" de unu' Petrica parca, cu coperti albastre tari.
Mi-a devastat copilaria.
As mai adauga Biblia
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
Julie spune:
Pentru mine ar fi culegerea lui Gheba , daca e sa continuu pe linia impusa de xeno :)))
cl spune:
"Analiza" lui Batinetu si a lui Siretky (pana la urma m-am indragostit de sirurile alea, da' asta numa' ca-s putin(?) masochista).
Mie Tess D'Uberville mi-a placut enorm! In schimb "Rosu si negru" a lui Sthendal n-am agreat-o deloc. Poate am citit-o la varsta la care nu trebuia, nu stiu. Chestia e ca n-am mai avut curaj s-o recitesc la o varsta mai coapta. Poate o sa-mi fac...Aaaaaaa si era sa uit "Paul si Virginia" (scuze, pe moment nu-mi amintesc autorul ), mi s-a parut atat de dulceaga...
Claudia
xenocid spune:
Ma bucur enorm ca nu trebuie sa argumentam de pe metereze filologice de ce nu ne plac culegerile de matematica.
Alin.
*Ex astris, Scientia*
roxana1974 spune:
Literatura motivationala care incarca standurile..mi-e greatza, carti la minut scrise de ageamii cu sfaturi de 2 lei....gen "Milionar la minut" prea seamana cu spalarea de creier pe care o practica salesmanii care vor sa-ti bage pe gat o afacere pe sistemul piramidal...
By the way, nu am de gand sa intru in polemica dar mie culegerile de mate chiar mi-au parut utile, iar de Petrica, in mod special, (chiar daca mi-a mancat zilele, nu am decat cuvinte de lauda - macar iti dadea raspunsurile la sfarsit :D).
descintec spune:
Sa compari sensibiltatea, intensitatea, umanitatea din romanele si poeziile lui Thomas Hardy, in special Tess, cu o telenovela? Sa pui Parfumul lui Suskind alaturi de Coelho? Ai amestecat aci vin vechi si parfumat cu ghebula (o chestie pe care o beau navetistii, facuta din sprit indoit cu apa).
D.
lilanda spune:
Am o nedumerire vis a vis de topicul asta Este atit de proasta o carte pe care reusesti sa o citesti pina la capat??? Ca eu una, nu mai am timp si nici rabdare sa duc la bun sfirsit o lectura care nu-mi place. Ca doar nu vorbim de literatura obligatorie aici!!! Ce ne impinge sa citim ce nu ne place??? Curiozitatea, snobismul, dorinta de a fi un "parierist" informat? Iar daca ne dam cu parerea si punem etichete, n-ar trebui sa spunem si de ce? De ce de pilda Leah, "Parfumul" este "aboslut criminala, iti taie nervii in doua si ii calca in picioare"? Sau de ce e proasta culegerea lui Gheba??? Ori, suze asta nu se pune, ca e la literatura obligatorie!!!!