cele mai proaste carti!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Leah,

daca ai citit "La raul Piedra am sezut si am plans" sa nu carecumva sa faci greseala sa cumperi si sa citesti "Unsprezece minute" de acelas autor. Slabuta cartea. Sant complect dezamagita.
[blue]Maestrul si Margareta[/blue] de Bulgakov nu prea m-a impresionat. Toata fantezia cu motanul cel imens care mergea cu tramvaiul si nu-l baga nimeni in seama nu prea am inteles-o.
Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez - prea multe caractere si spre sfarsitul cartii - recicland atatea nume, nu mai stii cine e -cine.
Sant de acord cu cine a zis ca e o chestie de gust, dar zau ca sant unele carti pe care le digeri mai cu greutate. Si daca aflu ca nu sant singura, cel putin nu ma simt in inferioritate.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

sa ne aducem aminte ca Bulgakov si Marquez, pe langa Gogol, Eco si Cartarescu-exemple in fuga- scriu ceea ce se numeste literatura fantastica. la Eco povestea e ceva mai curgatoare, usor de urmarit si de "inteles" chiar si la primul nivel de lectura la care, in cazul celorlalti, e mai greu de ajuns. Maestrul si Margareta nu mi s-a parut totusi asa de ermetic, plus ca are un umor nebun, ramane atractiva si ca lectura nedescifrata pana la capat.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Conchita,

umorul din "Maestrul si Margareta" nu prea m-a amuzat, si cartea tot nu m-a dat pe spate. Poate pentru ca mesajul nu m-a atins la suflet.
Stilul lui Umberto Eco e mult mai placut, si iti poti da seama de mesajul pe care ti-l transmite.
Poate ca stilul folosit de Mihail Bulgakov e prea abstract pentru mine. Nu m-am incumetat sa incep alte carti scrise de el. Poate ca este si atmosfera chaotica pe care o creaza si care nu prea ma pune in "mood."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Sanca, problema e ca am citit mai intai 11 min si dupa aia La raul....11 min a mai mers cum a mai mers dar [b]La raul a intrat cu bolovani.

Cat despre Marquez, e autorul meu de suflet, Un veac de singuratate l-am inteles doar dupa ce l-am citit de vreo trei ori, la fel si Toamna Patriarhului, Dragoste in vremea holerei, Despre dragoste si alti demoni

Chiar sambata am fost la BOOKAREST, targul de carte si mi-am luat Dragostea nu moare de Maitreyi Devi. Isi da careva cu parerea, inainte sa ma apuc s-o citesc? Mi-am mai luat Miez de suflet din colectia Supelor de pui, e faina, nu ca celelalte, dar merita.

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Leah, Dragostea nu moare e interesanta fiind ca poti alfa punctul de vedere si pozitia lui Maitreyi fata de povestea lui Eliade. Si efectul pe care l-a avut romanul asupra vietii ei. Demonteaza romantismul :))

Si apropo de Eliade, in Ravelstein a lui Saul Below, personajul apare intr-o lumina nu tocmai fericit a:)) E foarte interesant de vazut ii cum percep intelectualii de marca din occident pe ai nostri. Si ce mult difera imaginea de acolo cu cea pe care o construim noi aici. Si felul in care e integrata opera lor. Cred ca de multe ori ne facem destule iluzii.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Foarte frumos scrieti voi aici de carti. De unde se vede ca fiecare cu gustul lui! Si eu zic ca ne place sau nu o carte si functie de momentul, varsta, influentele sub care citim acea carte.
A citit cineva "Incest" a lui Anais Nin?
Sa auzim pareri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Am toata consideratia pentru autorii care au ceva de spus, un mesaj de impartasit. Nu ma intereseaza cartile care au aparut doar pentru ca se vind bine, daca ma lamuresc ca despre asta e vorba, nu citesc mai departe. Cartile pe care le-am citit pana la sfarsit, le-am citit cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Eu nu de cartile proaste ma tem ci de oamenii unei singure carti.

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Xenocid,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonel spune:

Interesanta dezbaterea, mai cu seama ca are nuante foarte...subiective.Ma distreaza clasificarea proaste-bune , cu privire la carti celebre, sau mai putin celebre:))
Iata o carte care chiar mi-a displacut si m-am chinuit s-o citesc dar..degeaba:"Ulise"-James Joyce.Ce parere aveti?
Iar in continuare, subscriu la opinia despre COELHO:carti mediocru scrise,banale si vindute intensiv de inventia sec.XX :reclama!!!!

Mergi la inceput