cele mai proaste carti!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by alexa

Culegerile de algebra, fizica si chimie

pot sa spun ca nu va inteleg..eu am devorat tot ce se gasea la momentul respectiv pe piata

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

O carte defosata.

Cu respect,
Florin

"Give me what I want and I'll go away."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Ce inseamna defosata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Obiectez! "La raul Piedra am sezut si-am..." mi-a placut! Fata de
"Veronika se pregateste sa moara" care nu mi-a placut! "La raul..." e chiar o carte care m-a uns la suflet pentru ca am citit-o cand aveam nevoie de ea, de un exemplu care sa-mi reanvie speranta.
Carti proaste? Am citit pe timpul lui ceasca o gramada. Dar cel mai tare m-a chinuit Proust cu "In cautarea timpului pierdut". Cosmar! Si am citit-o asteptand sa descopar pentru ce-o fi asa mare scriitorul asta.
In rest....am citit mult...si bun si prost.
Carti bune?...Hesse - "Jocul cu margele de sticla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by ellaalba

Carti bune?...Hesse - "Jocul cu margele de sticla"

DAAAAAAAA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

beeeeey voi vretz scandal? e al doilea topik cand va legatz de fizica!

LEAH> Tess of the D'Uberville de Thomas Hardy - absolut sadica, gene telenovela cu final nefericit.

Daca avea final fericit nu mai era proasta?
Mie mi-a placut!

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by lilanda

Am o nedumerire vis a vis de topicul asta Este atit de proasta o carte pe care reusesti sa o citesti pina la capat??? Ca eu una, nu mai am timp si nici rabdare sa duc la bun sfirsit o lectura care nu-mi place. Ca doar nu vorbim de literatura obligatorie aici!!! Ce ne impinge sa citim ce nu ne place??? Curiozitatea, snobismul, dorinta de a fi un "parierist" informat? Iar daca ne dam cu parerea si punem etichete, n-ar trebui sa spunem si de ce? De ce de pilda Leah, "Parfumul" este "aboslut criminala, iti taie nervii in doua si ii calca in picioare"? Sau de ce e proasta culegerea lui Gheba??? Ori, suze asta nu se pune, ca e la literatura obligatorie!!!!

Am sa-ti spun punctul meu de vedere. Mie imi place sa termin ce-am inceput. Si tot sper ca pana la sfarsit sa gesesc in cartea respectiva si ceva bun. Ca nu intodeauna asta se intampla, este cu totul alta problema. Si era sa uit, am citit o carte, a Virginiei Wolf, dar nu mai stiu cum se numea (of, batranetile astea!), nu reuseam sa citesc mai mult de doua pagini la ea, ca adormeam!!! Avea efectul unui somnifer! Am avut curiozitatea s-o "citesc" pana la capat, dar a durat mai bine de un an! Si frumusetea este ca, mult timp, nu am uitat-o, o stiam, de parca abia as fi citit-o .

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Cred ca vreti sa vorbiti de fapt despre cartile care nu v-au placut din diverse motive.Un prof de Teoria literaturii spunea ca apreciem acele carti pe care noi insine ne-ar fi placut sa le scriem. Ca sa evitam situatiile in care am putea leza sentimentele cuiva ( de par exampl sa nu zica careva ceva de Dostoievski ca sar mai sus decat Adela), propun sa incepem cu fraza " n-as scrie in ruptul capului cutare sau cutare

Eu n-as scrie , cu toata stima pentru autor, "Versetele satanice " ale lui Salman Rushdie, poate ma fac de ras, asta e ,mi-am pus in functiune toate antenele, am intors-o pe toate partile, nu merge si pace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Ce inseamna defosata?

"Defosa" este un termen din jocul de bridge.
Dintre cartile "recente" cel mai tare m-a enervat "7 Habits of Highly Effective People" care m-am simtit tovarasi ca nenea asta cu cartea lui crede ca mi-oi fi pierdut uzu ratiunii sau cum?!
In copilarie m-au deceptionat rau de tot si m-am suparat pe Ionel Teodoreanu ("La Medeleni" l-am citit de tz ori; restul te tragi pe maini de atata dulcegarie) si pe Sadoveanu pe care l-am iubit 100% si apoi am gasit "Nada Florilor" si "Mitrea Cocor" si l-am iubit numai 95%; acum il iubesc din nou 100% ca sunt batrana si inteleapta si mi-e dor de editia pe care o avea tata Dumnezeu sa-l ierte, cu toata opera lui Sadoveanu.
Din categoria gunoi e dupa parerea mea "Colectionarul" lui Fowles, nu ca as muri de dragul lui, dar exista monstruozitati ale naturii umane de care chiar nu mi-e dor deloc.
In rest, o carte buna sau proasta, e piesa de teatru buna sau proasta e o bucurie oricum.
Banuiesc ca nu vorbim aici de Sandra Brown.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Poate ca "gunoi" e personajul din cartea lui Fowles, dupa cum "gunoi" este considerat (de unii ;) personajul masculin din Lolita.
Dar cartea (Colectionarul), hai, mey, e una extraordinara, chiar daca lasa un gust amar :)

Julie

Mergi la inceput