Papricas de pui ( pui cu galuste de faina) stie ci

Papricas de pui ( pui cu galuste de faina) stie ci | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Mi-e pofta de moooor de un papricas de pui, de mai mult de 5 ani nu am mincat, stie cineva din voi vreo reteta?
Ardelencele.....??????


22 sapt si

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

papricas unguresc de vita (marhaporkolt) ptr.galuste
ingrediente pentru 4 persoane:
800 g rasol de vita (sau carne de pui)
3 bucati de ceapa rosie
50 g ulei sau untura
o lingurita de boia de ardei dulce (paprica)
sare
2-3 bucati de ardei gras verde
2-3 rosii mijlocii (sau rosii in conserva)

rasolul de vita (sau carne de pui) se taie in cuburi de 2 cm. ceapa taiata marunt se prajeste in ulei pana devine auriu. se ia de pe foc, adaugam paprica, apoi carnea, repunem pe foc, amestecam 1-2 minute, adaugam sarea si calim sub capac la foc mic. dupa aproximativ 15 minute adaugam ardeii curatati si taiati, precum si rosiile taiate. calim si amestecam in continuare pana carnea devine moale. adaugam putina apa calduta numai daca vedem ca a pierdut tot lichidul. ca sa aiba un gust proaspat deosebit, cu 1-2 minute inainte de a termina mai adaugam un ardei gras taiat felii. se recomanda a fi servit cu garnitura de galuste (ca si pentru tocanita) si cu salata din legume proaspete sau muraturi.

Galustele(preparare)
galuste din faina cu unt

ingrediente pentru 4 persoane:
30 g unt
2 oua
50 g faina
sare

se freaca untul, se adauga galbenusurile cate unul si albusurile batute spuma si atata faina cat sa dea consistenta galustelor. inainte de a pregati compozitia de galuste, se pune apa la fiert intr-o cratita de preferinta mai larga. cand apa a dat in fiert, se pun cu o lingurita galuste din coca de mai sus, una cate una, inmuind de fiecare data lingurita in apa.. aceste galuste se folosesc atat ca garnituri la supe cat si la papricas sau gulas.
Iti mai dau o reteta de gulash unguresc in continuarie:
Gulas unguresc {reteta primita din Ungaria]
1 ceapa mare
500 g. carne vita [vitel]taiata cubulete
paprika [boia dulce]
2 cartofi taiati cubulete
2 morcovi taiati rondele
1 radacina patrunjel taiata rondele
1 foaie de dafin
chimen
Ceapa taiata se pune la calit,dupa e s-a calit se adauga carnea,se amesteca si se calesc impreuna.
Se adauga paprika se amesteca si se adauga apa[depinde cum doresti sa iti iasa scazuta sau ca o ciorba],se poate pune 1 foaie de dafin si chimen [daca nu va place chimen poti sa faci un saculet dintr-un material si sa pui chimen in el si apoi in supa] lasi sa fiarba.
Cind carnea este aproape fiarta se adauga morcovii, patrunjelul,si dupa vreo 10-15 minute poti sa pui si cartofii.Se lasa sa fiarba pina cind carnea este moale.
Gulas se serveste cu galuste de faina micute.
Daca faci gulas scazut poti sa servesti linga galustele.
Daca nu galustele se fierb in gulas
<<<<<<<<<Deci poti face din oric ce fel de carne ai,eu fac si si din pui ,porc sau vita dar din vita mai rar din cauza ca sotului meu nu-i place vita in general.
Spor la treaba si numai bine.

Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Multumesc mult Fabya,

Abia astept sa ajung acasa sa-l gatesc !

22 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana30 spune:

Ia uite ceva mai simplu si tot atat de gustos.

Galustele
1/2 kg. faina
1 ou
sare apa
1 lingura ulei
Peste faina se pune oul si un pic de sare. Se freaca cu apa pana se ajunge la un amalgam de consistenta smantani. Se adauga uleiul.
Se pune apa la clocotit. In ea se pune un pic de ulei si sare. Cu o lingura se pune cate un pic de aluat . Cand se ridica la suprafata se lasa un pic la clocotit - nu prea mult ca devin cleioase.
Se scot, se scurg de apa. Se pune un pic de vegeta si ulei deasupra ca sa nu se lipeasca si sa nu aiba prea tare gust de faina.

Papricas de pui - de pe la noi

Se taie ardei maruunt si se caleste impreuna cu ustoroi. Se pun bucatile de pui. Se prajesc un pic impreuna dupa care se adauga boia de ardei. Se pune un pic de vegeta si apa. ( carnea se poate inlocui cu vita tanara - iese foarte buna ... PENTRU CARNE DE VITA NU SE MAI PUNE NIMIC DE ACUM INCOLO DAR TREBUIE LASATA MAI MULT LA FIERT - EVENTUAL VREO 3-4 BOABE DE PIPER ). - poti pune smanta si in mancarica cu carne de vita - la noi fiecare isi pune in farfurie
Cand se constata ca puiul este fiert iar apa a scazut un pic se adauga cateva linguri bune de smantana ... Daca vrei un sos mai tare poti sa adaugi o lingurita de faina frecata cu smantana. Optional se adauga patrunjel tocat marut.



Mergi la inceput