Isus si casnicia de azi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Emilia, subiectul este frumos, dar noi nu vorbim aceeasi limba. :( Oricum, fara Dumnezeu nimic nu are sens si o casnicie fara Iisus suna a gol.
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Draga Emilia caci spui tare bine ce spui.
Domnul sa te intareasca si sa-ti dea curaj ca sa scri in continuare caci cei care vorbesc aceeasi limba cu tine vor intelege ce vrei sa spui.

Cami si bebeul David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Fara suparare, dar mie mi se pare ca absolut tot ceea ce se scrie aici este cu Iisus si nu fara, poate am sarit eu cateva randuri, dar a zis cineva ca o casatorie, o viata fara Iisus are sens ? Mie mi se pare ca tocmai despre asta e vorba si inca o data Emilia, cate avem de invatat de la tine!! Jos palaria in fata modului in care, prin tine, Dumnezeu ne deschide ochii catre anumite chestiuni. Te rog, continua sa vorbesti, asa cum te indeamna Domnul si cum te simti tu bine, eu una citesc mult prea repede (luni intru in concediu si printez subiectul si il citesc acasa pe indelete), aproape sorb cuvintele.

Iti multumesc din suflet pentru mesajul catre mine, in care ma regasesc complet: ma simt intr-adevar teribil de vinovata fata de Dumnezeu aproape in fiecare zi pentru ca am gandit rau, nu m-am rugat mai mult, nu am citit din Biblie macar un pic, nu am gandit la Dumnezeu in tot ce am facut. Cu toate astea, in momentul in care imi da Dumnezeu un branci si reusesc sa fac un pas de furnica in directia buna, imediat vine si ala cu coada si imi murmura in urechi "vezi, uite ce persoana buna esti, vezi ce ai reusit" si gata, cale intoarsa catre vinovatie. E un cerc vicios din care cu greu ies pentru cateva momente, dar atunci cand ies e o bucurie indescriptibila.
Emilia, mai scrie-ne, cuvintele tale ne intaresc, ajuta credintei noastre.

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Am avut posibilitatea să discut si să citesc mult. În cele din urmă a trebuit să mă decid dacă pot într-adevăr să accept crestinismul pentru mine însămi sau dacă să urmez o altă religie. Pretutindeni am văzut tragicul rezultat al păcatului. De asemenea am simtit în mod personal motivul pentru care apostolul Pavel a zis: „Binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac !" Si am înteles din experientă declaratia sa din Romani unde zicea : „O, nenorocitul de mine ! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte ? "
De multe ori am auzit că prin fapte bune, faptele mele bune, poate fi făcută ispăsirea. Dar am descoperit că drumul crestin este un drum diferit. El se bazează pe lucrarea Lui Hristos, nu a mea, ispăsirea Sa, viata Sa, mijlocirea Sa. El ajunge să fie centrul vietii si al credintei mele. El îmi oferă gratuit mântuire numai prin credintă, prin Harul Său. Si aceasta este totul. Când am descoperit aceasta, mi-am predat viata, în totalitate lui Hristos, Prietenul, Mântuitorul, Domnul meu. În această asigurare mă bucur azi. Cu cât am venit mai aproape de Domnul si Mântuitorul meu Isus Hristos, cu cât am studiat Biblia, cu atât mai mult mi-am dat seama că crestinismul este mai mult doar decât un sistem de credinte. El este o relatie a iubirii cu Isus. Si Isus a zis : „Dacă Mă iubiti, păziti poruncile Mele". (loan14:15). Am început să văd că fiind crestină, trebuie să împlinesc această chemare pentru mine.
Vă invit să vă bucurati cu mine că Isus vine iarăsi, acesta fiind unul din adevărurile urgente, neglijate, redescoperite pentru zilele acestea. Ar putea fi oare o altă veste mai bună, sau o alinare mai bună ?

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by antoioana

[Iti voi pune o intrebare foarte directa: vocea aceea pe care o auzi tu...nu-ti spune ca vorbesti despre apostoli la un mod absolut injurios? Prima data m-a surprins cand ai spus ca "biblia e misto", dar de data aceasta mi se pare de-a dreptul incredibil.

Mie tocmai felul asta de a aborda problema imi place.Te face sa te simti bine. In multe alte discutii pe aceeasi tema, de cate ori pun o intrebare "prosteasca" ori sunt suspectata ori nedemna. Nedemna de a mi se explica, nedemna pentru ca ma indoiesc, nedemna ca nu conosc, samd. Emilia stie sa explice pe intelesul tuturor, si acelor care deja sunt credinciosi practicanti si si a celorlalti. Si spre deosebire de altii, Emilia are talentul si intelepciunea de a incerca sa-si puna credinta in practica si sa ne dea exemple din viata de zi cu zi, sa faca asociatii care ajuta la intelegerea pasajelor din biblie care de multe ori nu sunt foarte usor de inteles si interpretat.
Emilia

Mergi la inceput

Vreau sa va zic doar atat:
Dumnezeu nu ne poate da fericire si pace daca stam departe de El insusi, pentru ca asa ceva nu exista! Pacea si fericirea se afla ele insele in Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Dupa parerea mea, Rachel, e locul tuturor "aici" (daca prin aici te refereai la acest subiect). Eu una nu inteleg de unde apar aceste distinctii? De unde chestia asta cu cine are si cine nu are loc ? Cu totii credem in Dumnezeu si in Iisus si aici ne discutam diverse dileme si probleme. Nu ?

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Felicitari pentru subiect!!!
Va apreciez tere mult ca va preocupa si ii acordati lui Isus un loc important in viata voastra!!!
Intr-adevar fara Dumnezeu nu putem face nimic bun, daca El nu e in familia noastra nu vom putea avea o familie fericita , unita ,care sa reziste in fata atator ispite de care suntem inconjurati .
Catalina tu spuneai ca iti revin mereu in minte imagini din trecut, iar un gand rau te descurajeaza atunci cand incerci sa faci ceva bun. Diavolul isi face si el partea ca asta e "meseria" lui, sa ne descurajeze, sa ne faca sa ne simtim jalnici, ca suntem pacatosi si ca nu avem scapare. Insa Isus ne -a promis ca El ne iarta daca ne rugam Lui si ne pocaim de greselile noastre, fara sa-si mai aduca aminte de ele. Daca noi ne rugam pana simtim ca suntem iertati , vom simti linistea sufleteasca si pacea care vine de la Dumnezeu.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Ok, Catălina. Multumesc “că mă certi, că mă ierti, că mă iubesti”
Deci, despre ce vorbeam ?

Mergi la inceput

Cătălina,fara suparare, poti sa imi spui exact la ce se refera problema ta legata de imagini si amintiri? Te rog.

Mergi la inceput