Isus si casnicia de azi
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Sorina-Alexa spune:
Emilia,felicitari pentru ideea minunata de-a posta un subiect asa frumos!
Ai scris asa de frumos,postarile tale imi incanta sufletul.
Atat eu cat si sotul meu am constientizat ca puterea lui Dumnezeu este mare,Ii multumim zilnic pentru darurile frumoase cu care ne-a binecuvantat.
Imi place sa ma rog,sa spun "Tatal Nostru","Rugaciunea Inimii",dar din pacate cand ma rog nu-mi regasesc cuvintele si ma simt vinovata ca nu stiu sa ma rog cum trebuie.
Cuvintele mele sunt simple dar vin din inima si sincere. Nu stiu cat de bine este..poate ma ajutati voi, cum trebuie si este crestinesc sa ma rog?
La varsta de 14 ani l-am pierdut pe tatal meu,atunci m-am indepartat de Dumnezeu,eram chiar furioasa pe El ca mi-a luat un parinte,pe care il iubeam asa de mult. Acum am inteles ce rau am facut si spun mereu :"Faca-se voia Ta".
Am sa va citesc in continuare si va multumesc pentru mesajele atat de minunate.Am de invatat multe de la voi
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Catalina spune:
Draga Emilia,
iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele tale frumoase si calde. Ma gandeam, citind ce ai scris, daca te-ai gandit sa vorbesti cu mai multi oameni, cu copii chiar, pentru ca modul in care vorbesti si cunostintele din spatele acestor vorbe sunt deosebite. Multumesc Domnului pentru tine si pentru modul in care ne lumineaza prin tine.
Ai mare dreptate, recunosc, imaginile pe care mai demult le-am privit imi pervertesc acum mintea. De cand am inceput sa inteleg cum ma pot feri de aceste ganduri (adica asa cum zici si tu, oprind total expunerea la astfel de imagini) m-am cenzurat cat am putut. Totusi, ma lupt cu imagini din trecut si uneori ma tulbura atat de tare incat pur si simplu ma ciupesc sau imi trag o palma ca sa nu ma mai gandesc. Probabil ca suna total aiurea, dar asta e adevarul.
Incerc, citind diverse carti sa imi gasesc o cale catre iesirea la liman atunci cand apar aceste imagini ... cand mi se pare ca am gasit-o atunci pierd teren (probabil pentru ca ma trufesc gandind ca am reusit ceva, lupta e continua).
Simt o asa mare bucurie in suflet pentru ca am intrat in acest subiect si pentru ca discutam aceste aspecte. Daca ati sti ce mare nevoie simteam sa vorbesc cu cineva despre asta ! Iar acum cand vorbesc simt ca este un subiect atat de vast incat ... nu l-am putea cuprinde nici in 10 forumuri intregi. Putem incerca sa abordam o particica.
Ascult in continuare cuvintele voastre deosebite.
Sorina, iubita, te pup.
Catalina
Sorina-Alexa spune:
Ai foarte,foarte mare dreptate Cata!
Si eu te pup cu mult drag
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by Sorina-Alexa
Nu stiu cat de bine este..poate ma ajutati voi, cum trebuie si este crestinesc sa ma rog?
Sorina.
As vrea să scriu un frumos citat (sper că imi permiteti:
"Si ce ar fi:
-Dacă Dumnezeu n-ar avea timp să ne binecuvânteze astăzi fiindcă noi n-am avut timp să Îi multumim ieri?
-Dacă Dumnezeu ar fi hotărât să nu ne mai călăuzească mâine pentru că nu l-am urmat astăzi?
-Dacă n-am vedea niciodată mugurii îmbobocind pentru că am bombănit când Dumnezeu ne-a trimis ploaia?
-Dacă Dumnezeu ne-ar lua mâine Biblia pentru că nu am citit-o astăzi?
-Dacă usa bisericii s-ar închide pentru noi, pentru că noi nu ne-am deschis usa inimii?
-Dacă Dumnezeu si-ar opri din dragostea si grija ce ne-o poartă pentru că noi nu le-am dovedit-o altora?
-Dacă Dumnezeu nu ne-ar auzi astăzi pentru ca noi nu L-am ascultat ieri?
-Dacă Dumnezeu ne-ar răspunde rugăciunilor noastre în felul în care noi răspundem chemării la slujirea Sa?
-Dacă Dumnezeu ar veni în întâmpinarea nevoilor noastre asa cum ne dăruim si noi vietile noastre Lui?"
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
rachel owen spune:
„Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: Doamne, învată-ne să ne rugăm, cum a învătat si loan pe ucenicii lui." - Luca 11,1
Rugăciunea înseamnă să vii înaintea Lui Dumnezeu ca înaintea unui prieten. În rugăciune, sufletul se deschide către Dumnezeu ca fată de un prieten. Domnul nu are nevoie să-I dezvăluim tainele inimii noastre. El ne cunoaşte în mod deplin pe fiecare, dar deschiderea noastră fată de El mărturiseste dispoziţia de a-L primi. Rugăciunea nu-L coboară nicidecum pe Dumnezeu, ci îl înaltă pe om lângă El. Rugăciunea nu este un monolog, ci un dialog cu Tatăl ceresc,
ca si cu un prieten. El Se va apropia de noi si va umbla cu noi, ca si cu Enoh în vechime, încălzindu-ne sufletul.
Roaga-te cu sinceritate, cu seriozitate, cu ardoare. Stăruie în rugăciune. „Rugăciunea este respiratie pentru suflet, energie, izvor de viată spirituală. Nu poate fi înlocuită cu altceva, nimic nu poate compensa lipsa ei, rolul ei în a mentine bunăstarea sufletului. Rugăciunea ne adapă chiar de la Izvorul vietii, cu apă vie, ce înviorează si întăreste omul dinăuntru" - Gospel Workers
Tatăl nostru, recunosc că nu putem trăi si lucra pentru Tine decât dacă Tu ne mă vei învăta să să mă rog, asa cum Isus i-a învătat pe ucenici. De aceea, ajută-mă să îmi deschid inima înaintea Ta, ca înaintea unui prieten si, cu sinceritate, umilintă si seriozitate, să permanentizez acest dialog cu Tine! Învată-mă să mă rog în viata mea de zi cu zi! Ajută-mă să mă plec înaintea Ta în curătie de inimă, ca să-Ti aud glasul blând, care mă învată, mă conduce, mă întăreste, până ce voi ajunge la unirea deplină cu Tine, trăind în totală si continuă ascultare de Tine!
rachel owen spune:
„Pleacă-Ti urechea la cuvintele mele, Doamne! Ascultă suspinurile mele! Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu si Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog! Doamne, auzi-mi glasul, dimineata! Dimineata eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine si astept." - Psalmul 5:1-3
Primul gând al mintii, prima dorintă a inimii din fiecare zori de zi, la Domnul Dumnezeu să se înalte, către El să se îndrepte! „Despărtiti de Mine, nu puteti face nimic" sunt cuvintele categorice ale Domnului Isus. Noi avem o nevoie permanentă de El, de harul Lui, de viata Lui, de Duhul Lui. După cum soarele se ridică, revărsând lumină de-a lungul si de-a latul pământului, trebuie să ne rugăm, pentru ca Soarele Neprihănirii să răsară în viata noastră, să pătrundă cu razele Sale în orice ungher al mintii noastre, în orice cută a sufletului nostru, ca să ajungem o lumină a Domnului în această lume. Vrăjmasul ne pândeste si când noi ne încumetăm să actionăm, fără a cere sprijinul si călăuzirea Lui Dumnezeu, el este pregătit să ne inspire simtăminte de nesigurantă, subminându-ne fermitatea rămânerii în Domnul. Dar Creatorul si Răscumpărătorul nostru doreste ca fiecare clipă să ne găsească statornici în El, desăvârsiti prin El.
Primeste-mă, Doamne, să fiu a Ta cu toată fiinta mea. Supun dorintele si gândurile mele, vointei Tale. Rămâi cu mine si ajută ca fiecare faptă a mea sa fie făcută in Tine.
„O viată in Hristos înseamnă odihnă si pace. Poate nu vom atinge culmi ale extazului, dar, cu sigurantă vom avea o încredere statornică.” - Steps to Christ
Doamne, ajută-mă să fac tot ce îmi stă în putere. Orice descumpănire, orice supărare si orice dezamăgire care ne-au tulburat aici, toate ni se vor înfătisa lămurit în viata viitoare. Si vom vedea atunci că, prin ceea ce consideram a fi o rugăciune fără răspuns si sperantă sfărâmată, noi primeam, de fapt, o binecuvântare îmbelsugată.
Tatăl nostru, care ne iubesti, luminează-ne ca să pricepem că, fără ajutorul Cerului si fără locuirea lăuntrică a Duhului Sfânt, suntem neputinciosi în a face binele! Ajută-ne, Doamne, ca faptele si vorbele noastre să ilustreze la gradul superlativ faptul că, prin Duhul Sfânt pe care ni L-ai trimis Tu, noi să împlinim lucrarea dragostei Tale!
Ajută-ne, Doamne, să nu putem să ne înfruptăm din bucatele pe Tu le asezi pe masa noastră în fiecare zi, până ce nu ne vom fi ospătat din Cuvântul Tău, pâinea vietii vesnice! Umple-ne cu lumina prezentei Tale, pentru ca, prin noi, dragostea Ta să strălucească înaintea celor alături de care trăim, muncim, vorbim!
Emilia B. spune:
Catalina,
inca ceva, nu te autocondamna, daca vezi ca se poate sa alungi gandurile murdare.
Daca tu esti sugura ca i-ai cerut ajutorul lui Dumnezeu cu toata sinceritatea si crezand ca are putere sa te Curateasca, atunci da-I toata slava Lui, pentru ca e meritul Lui, nu al tau.
Si in felul asta ii inchizi gura dracului. Care nu e decat bun de gura, sa acuze si sa te faca sa te simti vinovata, apoi cand reusesti ceva, sa te faca sa te mandresti. Dar tu fii cu capul pe umeri si recunoaste-L pe Dumnezeu meritoriu in toate, si n-o sa mai aiba cu ce sa te acuze!
antoioana spune:
Cu placere, Emilia! Acum...fara suparare, da?
quote:
Originally posted by Emilia B.
Isus, cand s-a inaltat la ceruri, dupa ce a inviat, le-a spus la ucenici sa nu se intristeze ca o sa le trimita pe altcineva in locul Lui, pe Mangaietorul. Vezi Fapte 1:8.
De unde ai scos faza cu Mangaietorul? In Fapte 1:8 scrie asa:
"Ci veti lua putere, venind Duhul Sfant peste voi, si Imi veti fi Mie martori in Ierusalim si in toata Iudeea si in Samaria si pana la marginea pamantului."
quote:
Ca sa vezi ce efect poate avea Duhul Sfant intr-un om, fii atenta ce s-a intamplat:
adica stateau saracii apostoli, jumate uzi pe ei de frica fariseilor (care Il dadusera la moarte pe Isus), incuiati intr-o camera si faceau rugaciuni plangacioase, O Doamne, ce ne facem, ca vin astia si ne omoara si pe noi...Desi il vazusera pe Isus inviat, Il ascultasera toate invataturile, erau toba de Cuvinte frumoase...
Iti voi pune o intrebare foarte directa: vocea aceea pe care o auzi tu...nu-ti spune ca vorbesti despre apostoli la un mod absolut injurios? Prima data m-a surprins cand ai spus ca "biblia e misto", dar de data aceasta mi se pare de-a dreptul incredibil.
Si inca ceva: eu stiu ca se scrie Iisus si nu Isus (care se traduce "magar").
Numai bine.
anto
Emilia B. spune:
Ioana, nu ma supar.
te intelg foarte bine.
Intr-adevar, verseturl din fapte nu contine cuvantul mangaietorul.
Il contine in schimb Ioan 14:26 "Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant... va va aduce aminte de tot ce v-am spus eu!" (a zis Isus)
Eu am dat referinta din Fapte asa, din memorie, si se intampla sa mai si combini versetele, dar adevarul e acelasi, am vorbit despre aceeai persoana, Duhul Sfant.
Apoi stiu ca e greu de crezut, si mie daca mi-ar fi spus cineva acum 3 ani ca in afara de Cuvantul Lui si prin carti, cei din jur, natura, etc, Dumnezeu mai poate vorbi si direct, as fi fost foarte susceptibila.
Dar vedeti voi, fetelor, ceea ce incerc eu sa va spun este ca Dumnezeu e ADEVARAT, VIU, LANGA NOI, CHIAR ACUM SI ACOLO UNDE SUNTETI IN MOMENTUL ASTA, LA COMPUTER, si El transcede orice cultura, limba.
Prin limbajul meu nu vreau sa fac nimic altceva decat sa intelegeti ca El nu vrea sa-l tinem la distanta!
Nu este ceva misterios, ascuns, mistic, esoteric, desi e mult deasupra capacitatilor noastre de a intelege in totalitate1
El ne vrea adevarati, cum vorbim cu sotul nostru asa sa vorbim si cu El. Desi El e Atotcuprinzator, totusi a facut in asa fel incat si cel mai "simplu" om sa-I inteleaga mesajul de Dragoste. Si a spus ca pana nu veti fi ca copiii, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia Cerurilor!!
Haideti sa nu separam prea tare Dumnezeirea si viata de zi cu zi, pentru ca de fapt Viata noastra de zi cu zi e un Dar de la El, in care se vrea recunoscut si implicat!!!
As fi vrut asa de mult ca ca imi fi putut auzi si vocea cand am scirs de saracii apostoli, jumate uzi! Eu consider forumul asta un loc al prietenelor, si m-am asteptat sa se subanteleaga "simpaticia" din tonul meu.
Ioana, apostolii au fost si ei oameni ca toti oamenii, marea majoritate simpli pescari, (de fapt de asta i-a si ales Isus, ca sa foloseasca "vasele" mai slabe in ochii lumii acesteia, ca sa le faca de rusine pe cele "tari" (de-alde Pilat, si alti mari invatati). Au fost oameni cu slabiciuni, (Petru care L-a negat pe Isus de 3 ori...), dar care odata cu turnarea Duhului Sfant peste ei au intors lumea pe dos, si ecoul lor ramane pana azi prin Puterea Crestinismului care o vedem azi.
Din nou zic, haideti sa nu mistificam si sa punem apostolii, Biblia, religia, credinta, pe un piedestal atat de inalt, incat sa ne fie teama sa credem ca am putea vreodata sa ne asemanam lor.
Fetelor, nu e aroganta, voi va dati seama ca Isus a spus ca "veti face si lucruri mai mari ca cele pe care le-ati vazut" (adica facute de El)!! Biblia spune asta, nu eu.
De ca sa fiu cu doua fete?
Sa vorbesc intr-un fel despre cineva, sa-l injur eventual (pe cineva pe care dumnezeu l-a tesut in pantecele mamei lui, si de asata spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insine), apoi cand sa trebuiasca sa ma rog, sa-mi dreg vocea, sa-mi pun masca pioseniei...Pe cine pacalim oare?
"Imi place sa dansez, dar la Dumnezeu nu se cuvine!..." Pai voi stiti ca David a dansat de bucurie?? Bucuria de la El poate fi atat de coplesitoare ca te face sa salti in sus ca un copil, cu toata fiinta te bucuri, corpul inclusiv!!!
Bine, cred ca e de-ajuns pentru data asta...
Si apoi Isus sau Iisus, de fapt in ebraica e Ieshua, acuma ... i-as mai pune inca 3 de I, numai sa stiu ca in felul asta te vei apropia de El sa vezi ce bun e...
el nu numai ca ARE dragoste, El ESTE DRAGOSTEA!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nati/Nati.jpg)
Nati spune:
Emilia,o
Super ultimul tau mesaj,ce nu as da ca multa lume sa traiasca si sa adopte tot ceea ce ai spus.
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pline de dragoste,spus totul intr-un limbaj atat de simplu,dar atat de inaltator.
Mersi mult!
Noi atragem catre noi ceea ce gandim,simtim si spunem.