pozitii col uterin
Daca stie cineva pozitiile colului uterin in timpul ciclului va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine. Mai ales ce se intampla cu el in caz de sarcina.
pupici
heleny
Raspunsuri
mcm spune:
In timpul ciclului nu stiu ce se intampla cu el...in timpul sarcinii se poate scurta sau deschide din acest motiv se impune control ginecologic in prima sau a doua luna pentru a nu pierde bebelusul. In cazul in care aceste este scurt sau se intredeschide se face un cerclaj profilactic.
heleny spune:
multumesc pentru raspuns.Cand am spus ciclu m-am referit la cele 28-30 de zile si nu la menstruatie.
heleny
Tia spune:
colul se "deschide" in perioada fertila, pregateste "terenul" pentru , in rest este inchis
romaniaau spune:
Ma bucur ca a deschis cineva acest subiect tocmai azi. Pina acum mi-a venit ciclul regulat la 29 de zile. Azi ar trebui sa vina. Mi-am masurat temperatura regulat si nu a scazut sub 37. Azi am facut primul test din viata mea si prima liniuta a iesit pronuntata, dar a doua este foarte stersa, sau exista numai in imaginatia mea.
Acum o ora am descoperit niste firisoare rosii in mucus, ca si semn ca se apropie rusii. E atit de putin, ca nu se pateaza chilotul.
Colul este ridicat, parca putin moale. Sinii ma dor si nu stiu ce sa mai cred.
Voi ce credeti?
Va multumesc.
Florina
Tinabeve spune:
Florina, daca a doua liniuta exista, oricit de slaba, esti insarcinata! Asteptam confirmarea in zilele urmatoare. Uneori mai conteaza si ce test ai facut.
Heleny,mergi pe www.fertilityfriend.com si sigur vei gasi ceea ce cautai.
Mie articolul acesta mi s-a parut cel mai sintetic si cel mai accesibil. www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_fertility_signs.html" target="_blank">http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_fertility_signs.html
Despre ce se intimpla cu colul in sarcina, nu stiu, poate raspunde vreo mamica...
Tina
Speranta moare ultima.
Felicia spune:
Poate primesc si eu o lamurire la problema mea, legata tot de col. Prin luna februarie cand l-am verificat, inainte de ciclu era inchis si tare, ca un ou, adica asa cum trebuie dar de atunci nu s-a mai inchis niciodata, adica e deschis si moale, si inainte si dupa ciclu.
Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce nu se mai inchide?
Gravida nu sunt ca am facut teste in fiecare luna.
Felicia
romaniaau spune:
Va multumesc pentru incurajari, fetelor
Dupa ce am scris mesajul trecut m-a luat somnul si am stat putin in pat, dar m-am ridicat sa vad daca mi-a raspuns cineva. Eram asa dezamagita de dimineata ca nu e testul concludent, iar cind am citit mesajele m-am luminat la fata. Chiar si pentru ca sinteti cu mine va multumesc.
Am facut un test "Baby test" de 69000 lei, cumparat din Romania asta vara, cu termen de valabilitate pina in septembrie 2004. Dar mai am unul valabil pina in 2005. Daca nu vin rusii, o sa il fac peste 2 zile.
Va multumesc inca odata si sper sa avem toate bebe curind.
Florina
heleny spune:
Draga romaniau ma bucur mult pentru tine.
Referitor la subiectul meu eu stiam ca in
perioada fertila colul este uscat, coborat deschis, moale si in
perioada nefertila este coborat inchis si tare.
Dar inainte de mestruatie cum este< coborat inchis si tare>?
Dar daca e sarcina cum este< inalt moale inchis>?
pupici
heleny
romaniaau spune:
Draga Heleny,
Din cite am citit si am urmarit pozitia colului luna de luna, (de a ajuns cea mai cunoscuta parte a corpului meu), sint urmatoarele faze:
-imediat dupa menstruatie: citeva zile colul este uscat, inchis, caborit si tare
-la citeva zile dupa ce s-a oprit menstruatia: mucusul devine mai consistent, alb, cremos, iar colul ramine inchis, coborit si tare.
-inainte cu 2-3 zile de ovulatie: mucusul devine transparent, abundent, incepe sa se intinda, iar colul devine moale, se ridica si se deschide.
-dupa ovulatie: mucusul redevine cremos, alb si nu se mai intinde, iar colul coboara, devine tare si inchis.
Nu stiu ce se intimpla in caz de sarcina, dar ma intereseaza foarte mult.
As ruga pe cineva sa completeze ce am scris eu.
Va doresc numai bine.
Florina