Alaptatul - Help Line- (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Dana... nodulii la san cat alaptezi nu sunt semn de mastita ci de canal infundat. Mastita se face dupa ce sanul se inflameaza a.i. arata cam asa: zona cu noduli e rosie pe afara, tu ai febra, iar urcarea laptelui iti da aproape frisoane.

Ca sa nu faci mastita asigurate ca laptele nu ramane in san: deci pune-l pe bebe intai pe sanul amarat ca sa-l goleasca. Daca dupa ce bebe a supt nodulul nu dispare, pune pompa normala. Nu electrica. Pompa electrica stimuleaza lactatzia. Ori daca bebe nu goleste sanul nu ai nevoie sa produci inca si mai mult lapte care sa ramana in san.
Tot in cazul in care bebe nu goleste sanul, inainte de a alapta lasa laptele sa curga fara a stimula lactatzia...Cum? Tine sanii aplecatzi in jos macar 10-15 minute intr-un lighean cu apa calda. Laptele va incepe sa curga. Nu masa...lasa-l sa curga aa. Produci prea mult pentru cat bea bebe... deci nu trebuie sa stimulezi lactatzia.

De asemenea dupa ce ai scos lapte cu bebe sau bebe+pompa de a-i lasat sanul moale, pune pe san comprese cu varza. Se iau foile de varza se tin 15 min la congelator sau 30 la frigider. Infasori sanul bolnav in ele dand o gaura pentru varf. Le lasi pana se moaie. Vei avea un miros... dar e eficace ca antiinflamator. Cu moderatzie insa... pentru ca scade productia de lapte. Deci pune si tu dupa masa de seara a bebeului. Si in rest doar comprese reci. Pe san insa, nu pe tot pieptul ca sa nu faci alta minune.

Se presupunem ca vei ajunge sa faci mastita. Stan Patzita...nu te ingrijora. Exista antibiotice cu care potzi continua sa alaptezi... doua tipuri , cel putzin in State, deci doua mastite sunt inca sub control. Grav este cand faci abces la san... Acolo ajungi la spital. Mastita...este dureroasa, dar te potzi trata safe pentru bebe: calmante + antibiotice. Conform a ce au zis medicii mei. Itzi tin pumnii...

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Allya traiasca mamicile si ideile lor. Esti o dulce cu parcarea!

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Si eu am nevoie de sfaturile voastre...am un pui de proape 11 luni si de cand avea puiul 2 luni, din cauza unor probleme ginecologice (mi-au uitat resturi de placenta in uter)am fost obligata sa iau 10 zile estrogeni si apoi mi s-a declansat menstruatia. de atunci am lapte putinel, bb nu a crecut deloc bine in greutate dar nici de titi nu se lasa. Inainte de ciclu am lapte si mai putin iar puiuta este si ea haraita. Eu tot beau milactin, am comandat si galactogil dar as vrea sa stiu daca iau contraceptive numai cu progesteron (exluton) mi se va mai imbunatati lactatia? aici medicii mi-au spus ca e vremea sa las puiul sa incerce si alte savori dar eu nu vreau sa o intarc, o las sa se intarce singura cand va fi pregatita.
Multumesc!!!

victoria si minunea mea Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Victoria...uff ...mi-e ca problema ta ne cam depaseste. Eu cel putzin is o mamica patzita, nu medic. Incearca sa postezi si la clinica.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

Are cineva idee daca tratamentul cu macmiror ovule poate duce la diminuarea, chiar oprirea lactatiei?

Elena si Erica
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
(6.februarie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Buna, fetelor, am vazut ca sunteti tare dragute si raspundeti oricarei neinformate de pe forum asa ca hop si eu cu intrebarea mea (un pic cam prematur, sunt abia in 34 sapt.): ce alimentatie adoptam in timpul alaptatului? Am auzit "n" pareri si de aceea am apelat la voi, poate ma lamuriti, pt. ca eu voi naste in august si mi-e groaza sa ma gandesc ca nu voi manca deloc fructe si legume (vorbeste lumea ca fermenteaza si bb va avea colici).
Va multumesc din suflet pt orice raspuns.

Oana si bb Mara 34 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

Oana, eu am avut mare grija la alimentatie si fetita mea, probabil de aceea, nici nu prea a avut colici. Am mincat carne fiarta de pui si vita, supe, multe lactate (brinza dulce, lapte, iaurt), dintre fructe, numai banane, orez fiert, am evitat pina si dulciurile.
De pe la doua luni jumate, insa, am inceput, usurel, sa mai maninc si ale celea. Si acum maninc de toate, iar copilul nu are nimic. Nu beau cafea, alcool, bauturi carbo-gazose si nu maninc usturoi sau condimentat.
Sarcina si nastere usoare!

Elena si Erica
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
(6.februarie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Multumesc mult, Elena , e bine ca macar avem voie lactate ca eu auzisem contrariul .
Sa avem bb-ei sanatosi!



Oana si bb Mara 34 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:



Oana eu alaptez de 8 luni ( pana la 6 luni bb a mancat doar lapte de la san ) si am mancat de toate . Am si baut cate o gura de vin la masa sau cate un paharut de coca-cola, beau o cafea pe zi ( am baut si in timpul sarcinii, doctorita mea mi-a spus ca pot bea 2 pe zi ).
Stiu ca nu este indicat sa mananci ciuperci , fructe de mare , usturoi, ceapa si altele care schimba gustul laptelui. Sincer eu am mancat cate putin din toate si Daniele nu a avut colici.

Uitam, daca in timpul sarcinii ai mancat de toate bb este deja obisnuit cu gusturile alimentelor si nu o sa aiba nici o problema.
Daca te descurci in engleza uite un site foarte bun ( de la Liga Laptelui ) http://www.lalecheleague.org/

Nastere usoara.
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Oana sarcina usoara si nastere la fel si un bebe sanatos si voios. Noi nu am avut colici deloc. Retzeta a fost destul de simplutza:

1. alimentele pe care tu le digeri greu evita-le. La mine acelea sunt: varza, ardei gras. De asemenea evita alimentele care te baloneaza sau deranjeaza usor la stomac pe tine. Citricele sunt in general sursa de diaree in primele saptamani iar eu am mancat cu moderatzie.

Ideea este sa mananci cam ca in timpul sarcinii. Bebe e obisnuit cu gustul mancarii pe care o mananci tu.

2. dupa ce papa bebe cu multa rabdare il pui cu capul pe umarul tau si-l batzi pe spate. Nu trebuie sa-l mangai, dar nici sa-l scuturi. Procedezi bine daca bebe ragaie zgomotos de multe ori. Mai ales bebeii care papa in viteza sau cei aflatzi exact la polul opus cei care mai trag o gura de aer, mai mananca. E enorm de mult dar recomandarea este sa pierzi tu sau tati vreo 20-30 minute cu batutul pe spate al galustii. Singura consolare e ca mai bine pierzi timpul acesta cu un bebe care trebuie sa ragaie sa scoata gazele, decat cu un bebe care urla.


Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput