Alaptatul - Help Line- (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Va multumesc mult, fetelor, adevarul ca si acum mananc absolut orice, chiar condimentat...cred ca bb e oarecum obisnuit,la ecografii a iesit f. bine, nu prea mare, dar se incadreaza in parametri, mai beau si o cafelutza ca mor fara ea...asa ca o sa incerc sa nu "parfumez" laptele mai mult decat e nevoie....pana la urma cred ca e vorba si de noroc dpdv colici...unii sunt mai rezistenti altii mai putin...oricum multam mult si sa fiti iubite!


Oana si bb Mara 34 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

SFATURI DE LA MOASA

Am niste ragade de toata frumusetea. Moasa mi-a dat sa ung (ca o pelicula fina partile inrosite sau sangerande) un flacon cu o crema: seu de oaie! A mers cateva zile apoi mandra m-a gaurit iar pana la sange. Recomandarea moasei: masti din argila (din aceea comestibila ca ramine o pelicula fina pe care o haleste bebele impreuna cu lapticul). Iar m-a gaurit pana la sange. Deocamdata mulgem cu succes insa vreau sa o pun la san. DAR mi-e frica (in mod normal sanii obisnuiti se vindeca dupa "tratamentele astea" numai ca eu posed ceea ce se cheama "sensitive breasts"). Doctorita mi-a recomandat lampi cu infrarosu si sa alternez apa calda cu rece...chestiile astea cica intaresc sfarcurile. (Acum am prostioare din alea de silicon da' cica is cam apa de ploaie)

ALAPTATI copiii de cate ori o cer. Uneori n-or sa suga mai mult de 3-7 minute. Asta inseamna ca doar le-a fost sete. LAPTICUL care iese la inceputul fiecarei alaptari din sani este un pic mai decolorat tocmai ca sa le potoleasca setea (bebeii il beau pe post de apa). NU va faceti probleme daca un bebe se trezeste prea des sau prea rar ca sa manince, atita vreme cat ia in greutate inseamna ca totul e OK. Fiecare copil are programul lui si, sigur, se satura de la san. Cand aveti senzatia ca nu mai e lapte aveti incredere in bebe si ALAPTATI pt ca sanii vostri sa primeasca comanda "mai multa hrana, honey"


"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Apropo de timpul de alaptare, amandoi copii mei au supt maxim 7 minute. Niciodata nu mi-au stat mai mult. Doctorul mi-a spus ca asa e normal sa suga un copil, pentru ca isi ia tot ce e nevoie in intervalul asta. Cei care stau mai mult, mai adorm, mai viseaza ceva , dar normal e ca in 6-7 min. sa se sature...
Pana in urmatoare jumatate de ora

Acum nu stiu, fiecare copil cu ritmul lui, de ex. Codrin asa e si la masa acum, mananca repede si la joaca... nu face mofturi si e un copil care nu a refuzat niciodata ceva(cred...din cate mi-aduc aminte)

Spun asta pentru mamicile care sunt ingrijorate pentru ca puii lor stau prea putin la san... lasati-i... ei stiu mai bine...


Adriana, Codrin(19 aprilie 2002) si Olguta( 6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Am si eu o intrebare pentru mamicile care au trecut prin asta deja:

Baietelul meu are acum 7 luni si ceva si papa diversificat doar la pranz (legume cu carnita + suc de fructe sau cereale cu banana sau alte combinatii fara lapte). In rest il alaptez de 4 ori (dimineata pe la 9, dupa amiaza la 6, seara pe la 10:30 si noaptea pe la 4)
Problema mea ar fi ca as vrea sa-i dau sa pape altceva decat laptic si dupa amiaza. Singura solutie ar fi sa-i inlocuiesc complet si aceasta masa pentru ca, si asa, in mod normal daca papa doar laptic cam vomita din motive de lacomie. Am incercat deja sa-i dau combinat dar vomita de mama-mama! In schimb, daca papa doar masa diversificata nu vomita deloc.
Acum, intrebare: cum ati procedat voi cand ati inceput diversificarea cu copii vosti? Cum ati rezolvat problema surplusului de lapte? In cazul meu inlocuirea mesei de pranz nu a fost o mare problema, dar inlocuirea inca a unei mese ar fi cam prea-prea!
Si inca ceva: daca l-asi hrani cu lapte doar dimineata si seara (si eventual noaptea) ar fi suficient?

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga Papadie,
sa stii ca eu am avut ragade infioratoare 2 luni, dupa care brusc mi-au trecut in 4 zile!!Secretul e sa pui copilul corect la san.Saapuce mult din areila si sa stea sanul comprimat in mana9 adica apesi cu degetul aratator sanul in jos si palma sta pe torace), ca altfel ii cade copilului din gutita.
Cu mulsul se pierde laptele prematus...si e pacat.
Multa rabdare!


Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Buna fetele,
Vreau sa va cer si eu o parere. Fetita mea a implinit azi 2 saptamani si mie mi se pare ca laptele meu e pe duca. In greutate ea nu prea ia, si e flamanda de multe ori dupa supt. adoarme in final si se trezeste repede si lapte ioc... Alte ori doarme mult fiind putin icterica inca si poate asta e cauza scaderii lactatiei. Am cedat azi si am cumparat o cutie de lapte praf. Ma gandesc sa ii dau in completare cu lingurita. Dar imi e frica sa nu imi pierd de tot laptele. Ce parere aveti?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

SOS Fetele!
Si eu cu aceeasi problema cu corianai.
Mamicutele cu puiuti si nu numai, dat-mi si mie un sfat. Nu stiu ce sa fac, caci mi se imputineaza laptele.Imi este frica sa nu raman fara lapte pentru printesa mea. De ieri abia daca iau cate 100 g la 3-4 ore cand ma mulg. Nu mai sugem la piept, caci doctorul a spus sa nu o mai chinui asa , ca e foarte mica si nu are forta.(avem 10 zile si suntem nascute prematur). Sa astept pana face 9 luni (Due date) si sa incerc dupa. Ma mulg la 3 ore de obicei, dar de ieri am inceput pe la 3-4 caci pieptul nu mai e plin. De fapt a devenit mai moale. Ce sa fac sa nu-mi pierd laptele, caci e mult mai sanatos ptr micuta mea. SE mai poate face ceva?
Stiu ca e noapte la voi, si nici nu stiu daca stiti ce sa-mi raspundeti, dar incerc. Va multumesc.
Din pacate pana luni nu pot sa gasesc aici un specialist in lactatie sa vorbesc cu el, si sper sa nu fie prea tarziu atunci.
Va pup pe toate.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Liliana pune puiul la san.. lasa desteptul cela. Neaparat... fiind mica ca si a mea va suge neregulat, deci realmente e mai bine la san... du-te si suna la La Leche League pentru sfaturi pentru prematuri. www.lalecheleague.org si vezi la numere din zona ta. au 23h/7d specialisti de lactatie on call. Sunt superdragute fetele si stiu o groaza. Nu stiu tot... se suna intre ele si suna back. Daca nu te descurci sa gasesti pe nimeni... da un PM si schimbam un telefon si sun eu aici la mine.

e ff. important sa nu pierzi laptele... deja lipsa contactului cu puiul atata vreme e un mare rau pentru lactatia ta. Se spune si am vazt-o pe pielea mea...pleci de langa pui, scade...ori a ta a fost in spital.
Suplimentarea e lovitura de maciuca pentru lactatie.




Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Si mie mi s-a parut la un moment dat ca pierd laptele. Am inceput sa beau cate 2 l de ceai de anason pe zi (poti sa combini anason , chimen si fenicul) si am luat galactogil. Acum nu mai iau galactogil , beau doar ceai si este bine.

Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

danateo

in primul rand sa iti traiasca puiul si sa fie sanatos !!!

Eu cand am inceput diversificarea a fost cam asa: dim- la ora 06,00 san; 10,00 fructe (fara san), ora 14,00 - piure de legume + san (insa ii dadeam san doar cat sa imi vina lapticul si il mulgeam si puneam la frigider); ora 18,00 iaurt iar la ora 22,00 iarasi san (ma si mulgeam - el sta intr-un scaunel si de la un san suge iar de la celalalt eu ma mulg in acelasi timp, ptr ca nu mai are rabdare sa suga si i-l dau cu biberonul dupa aceea).

Mie asa mi-a fost tare bine ca bea si laptic de la mine (in care seara mai pun si cereale) sau dc nu vrea il combin cu NAN si bea asa.

Succes si sanatate multa


Andra mamica lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

http://community.webshots.com/user/andruska30

Mergi la inceput