Alaptatul - Help Line- (2)
Raspunsuri - Pagina 29
AC spune:
In primul rand tot laptele din sani trebuie scos, dar incet. Daca-l scoti cu pmpa electrica iti stimulezi lactatia de pomana.
Te duci in dus cald (sa faci aburi) si prinzi sanulcu o palma jos una sus si-l masezi usor pana iese laptele. Dupa ce incepe sa curga laptic, masezi usor pana se moaie un san. Apoi treci la urmatorul.
Daca ai noduli mari te mulgi tot sub dus (se prinde sfarcul usor mai sus de aureola si se trage usor rotit) schimband pozitia degetelor functie de locul unde se gasesc nodulii.
Apoi iesi din dus pui comprese reci pe sani, cumperi un ceai de salvie si bei o infuzie concentrata (te va durea capul de vezi stele verzi si-ti da senzatie de somn).
Cumperi si o varza de gasesti pe undeva si pui foile la congelator si le lasi sa se moaie pe sani(pute de trasneste si pateaza sutienul ireversibil).
de asemenea ia paracetamol si ibuprofena ca sa nu te mai umfli. Paracetamolul unul la patru ore, ibuprofena una la sase dar nu deodata...imparteti intervalul intre medicamente ca sa ai max 2-3 ore de acoperit.
Repeti periodic scosul largind intervalul de timp intre scosuri. Scoti doar nodurile, nu trebuie sa lasi sanul moale... si asteapta-te sa dureze vreo saptamana. Incearca sa lasi puiul la altcineva... apropierea de el nu te va ajuta la oprirea lactatiei.
Si sa nu mai faci asa trasnaie...mey ca poti face un abces pe san de toata frumusetea...
Andreea si galusca
si brotacelul 
AC spune:
Daca-i inchis Plafarul vezi ca salvie se gaseste teoretic si la condimente in supermarket-urile mai bune. Parca doua lingurite de salvie la un litru de apa. Poate mai mult, dar fiind toxica prefer sa zic mai putin.
Ah si ceaiul din muguri de hamei se pare ca-i bun.
Andreea si galusca
si brotacelul 
simonacip spune:
AC, iti tare multumesc
. Mi-am pus si varza, nu am baut ceai de salvie, e adevarat, dar deja lucrurile merg spre bine LA un singur san mai am un loc dureros si foarte tare, dar compresele reci imi fac bine.Sa va destainui si voua ce am aflat si eu tot intreband si senzatia mea este ca mi-a facut tare bine(sau poate ca doar mai trecuse deja timpul si sanii nu mai produceau atit de mult, nu stiu....). Solutia pe care am aplicat-o: Am luat un prosop mare si am udat 2 locuri (acolo unde veneau sanii cind ma legam cu el)cu apa rece, apoi am sapunit mult, pina a facut clabuc. M-am legat strins cu prosopul si a doua zi dimineata situatia era foarte buna.V-am zis: nu stiu daca intr-adevar sapunul m-a ajutat, dar cele care sunt in situatia in care am fost eu (cumplita) sa incerce, nu au ce pierde.
Multa sanatate!!
Simona si David (10 nov)
Daviduchele meu
Bee spune:
Sunt o proaspata mamica, fata mea are aproape 2 saptamani si ne cam chinuim cu alaptatul. Cum sa fac si eu sa am la fel de mult lapte in ambii sani? IN stangul am lapte de mi se si intareste ocazional (fac noduli pe care ii rezolva puiutza mea), dar dreptul e vesnic moale si ma chinui si cu fata atarnata de el si cu pompa, dar se pare ca productia e insuficienta. Si in mod clar, in timp ce de la stangul in 15v minute fata trage 80 ml, la dreptul........nici nu se pune problema: se enerveaza, adoarme, dar nu trage cum trebuie! Ce sa fac? Acum trag cu pompa la fiecare alaptat si din dreptul. La fiecare alaptat pun fata mai intai la sanul care nu da randament si ne chinuim amandoua! Ce as mai putea sa fac in plus? Ceai beau la greu, iau si NUtrinatal. Sa fiu eu defecta?
VA multumesc mult.
AC spune:
Nu esti defecta![]()
Pune-o intr-adevar intai la sanul cu mai putin lapte, pune pe el o compresa calda inainte de alaptare ca sa stimulezi lactatia.
Cu timpul fetita va suge mai mult si vei fi egala relativ...oricum copii pot avea sani preferati. Uita-te sa vezi daca sfarcurile sunt la fel. Eu am un san cu un varf mai tesit si acela nu i-a placut deloc fetitei si nu tragea ca lumea.
Si am mai auzit si alte mamici plangandu-se de asta.
Andreea si galusca
si brotacelul 
Lyana spune:
Am auzit de metoda cu pompa si cu colectatul laptelui de mama si pastrarea lui in frigider si folositea in situatiile cand nu poti sa fi langa bebe.
E o solutie? Am auzit ca sunt pungi speciale sterile si am vazut la farmacie pompa aceea pe care o lauda toata lumea Avent care mai are 2 rezerve pentru stocat laptic cred....
Poate fi o solutie pentru a "rezolva" problema a 1-2 mese ale bebelului dintr-o zi? Sau odata ce bea din biberon nu mai vrea sanul?
Lya
gabibarta spune:
da, e o metoda excelenta, si eu ma foloseam de ea. Cat despre pungile speciale, cand Lili era bb, inca nu prea se gaseau la noi, insa am luat pahare de unica folosinta, alea de 200 ml, scriam data "productiei" pe ele si congelam laptele. In congelator poti sa tii 6 luni laptele matern. Se descongeleaza pe baie de apa, nu se fierbe. In caz de urgenta se poate descongela si in cuptor cu microunde. (nu toti bebeii manca la ore fixe, si nu toti au rabdare sa se descongeleze lapticul)
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
Teodora D. spune:
Lyana, bine ai venit pe DC!
Nu am congelat lapte niciodata, dar cred ca e o solutie buna.
Eu am avut pompa Avent si "colectam" dimineata un biberon cu lapte, pe care il lasam in frigider si bb il primea cat eram la serviciu.Nu a fost nici o problema ca a supt si din biberon, nu s-a "lenevit" si sper sa nu ai nici tu probleme in acest sens.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Lyana spune:
Gabi iti multumesc pentru info. Poti sa imi spui mai multe despre asta? Cum faceai cu programul alaptatului? Erai nevoita sa o mai lasi pe fetita ta cateva ore singura adica fara tine?
Eu am 21 de ani si sunt casatorita de curand. Problema e ca nimeni nu prea ma informeaza cu privire la aceste mici detalii si am intrat pe acest forum in speranta ca o sa gasesc raspunsurile la intrebarile care ma framanta.
In ziua de azi este cam anormal pentru o femeie de varsta mea sa fie preocupata de bebe, alaptat si alte chestii de genul asta.
Noi ne dorim foarte mult un bebe si suntem destul de tineri si de speriati in ceea ce priveste cresterea lui.
M-as bucura foarte mult daca mi-ai raspunde.
Lya
Lyana spune:
Teodora iti multumesc pentru raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima. Toata lumea ma speria ca bb trebuie hranit din ora in ora. La cat timp te-ai intors la serviciu dupa ce ai nascut?
Lya