musica - voi ce ascultati?

musica - voi ce ascultati? | Autor: Sanca

Link direct la acest mesaj

In Statele Unite cantaretii starini, daca nu se lanseaza cu cantece in engleza nu prea se aude de ei.
De curand am descoperit Vaya Con Dios (asta iarna cand am fost in Romania), cu totul intamplator. Aici nimeni nu stie de grupul asta.
Care sant grupurile mai renumite in Europa? Cine ce asculta?

Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada34 spune:

Oh, Doamne, ce subiect super!!

Iubeeeeeesc muzica, n-as putea trai fara ea!
Vaya con Dios, de-abia acum descoperita? e ok, niciodata nu e prea tarziu..mmmmce cantece de suflet..ce cantece superbe! ce ritm...

dar este ATAT de multa muzica buna..
Ai ascultat Leonard Cohen? Cauta, te rog, unul din albumele lui, macar "Ten new songs', asculta Cezara Evora, cantecele ei te rascolesc, apoi este Mark Anthony ale carui versuri imi dau sentimentul ca omul asta a trait toate sentimentele posibile.. Asculta blues-uri, chiar pe cele clasice, nu uita de formatiile vechi, ii iubesc pe Roxette, John Lennon, Laura Pausini, Kenny J cu saxofonul fermecat, mmm..chiar imi place sa vorbesc despre muzica buna si nu despre nebunia zgomotoasa si fara sens care tot apare ca ciuperca dupa ploaie de te miri unde, imi place Celine Dion si ma unge pe suflet Barbara Streisand, imi plac cei de la Holograf fiindca melodiile lor au cuvinte pline, incarcate de dragoste si sens si imi plac Elton John si cei de la Neri per Caso, grupul asta care canta fara instrumente si totusi ai sentimentul ca au in spate o intreaga orchestra, imi place si Joe Cooker si imi plac cateva din cantecele lui Eros Ramazotti, il ador pe Louis Armstrong si daca ai gasi Nina Simonne ai fi incantata sa vezi cum ti se strecoara in sufletzel muzica ei, incet-incetisor...

Imi place muzica buna si ador muzica veche..Roy Orbison,Frankie Miller,Elvis, blues-urile, ... muuulti... Also, imi plac The Cranberries si dansez cu Shania Twain. Muzica buna este, exista, trebuie doar sa o alegi si sa te bucuri de ceea ce simti cand o asculti..

Ce spui de Enya, care iti lasa gandurile sa se plimbe hai-hui?
...
Si Julio Iglesias imi place, desi am impresia ca il ascult inca de cand eram in leagan..

Sunt multe de ascultat, multa muzica buna pentru suflet si pentru dans..

Iti multumesc,Anca, mi-a facut o mare placere sa asez cateva cuvinte pentru subiectul acesta.
Iti doresc toate cele bune si alegeri (muzicale) inspirate.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Andrada, inseamna ca o sa mergi, la concertul trupei JETHRO TULL de vineri seara ?!
Noi , tare ne-am fi dus dar din pacate suntem cam departe de Bucuresti + alte probleme, asa ca am ratat un concert adevarat!

Mirela,

Mergi la inceput

Din pacate, vineri la ora 17.00 sunt deja plecata din Bucuresti..
E ok, va fi intotdeauna un ceva bun care sa vina la timpul porivit,iar eu sper sa ma aflu acolo, intr-una din aeste clipe..
va pup si va doresc clipe pline de zambet si ...muzica buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Pe langa cele amintite de Andrada, imi plac The Bangles, ABBA, Joe Dassin, Louis Armsstrong, chansonetele frantuzesti, Gary Moore, Metallica, Patricia Kaas, Led Zeppelin, Pink Floyd, Julio Iglesias, The Doors, Chris de Burgh, Scorpions, Nat King Cole, Status Quo, Sam Brown, multe, multe...
Si ascult cu mare incantare romante si tangouri, Ioana Radu ma face sa plang.

Ati ascultat vreodata muzica formatiei "Poesis" - odata am ucis o vrabie... e ceva minunat. Pacat ca grupul s-a destramat, pentru ca unul dintre ei a plecat in Canada.

Si-mi mai place tare mult muzica din Cenaclul Flacara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

am ascultat, cind eram mai pustoaica, Depeche Mode, The Cure, deci new wave, dar si punk , garage music (care nu e departe de punk), deci Jane's Addiction, Sex Pistols, The Ramones, The Celibate Riffles, Dead Kennedys...

acum am mai crescut, si am trecut pe Chillout, Ambient, dar si pe muzica clasica si Cesaria Evora, Dead Can Dance... si altele, da' acum n-am timp sa scriu de toate

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Poesis..

..minunat grup, suava muzica lor.. Eu, in momentele mele si numai ale mele, iau chitara din cui si cant..si nu uit "odata am ucis o vrabie.." si nici "batalia s-a sfarsit, soldatul/a ramas pitulat intr-o casca...." sau cantecul acela trist despre cel plecat pe mare ce incarca vaporul cu flori pentru iubita lui...

Ce cantece frumoase si ce vremuri..pacat ca in zilele noastre nu mai suntem asa de multi cei ce asculta cantecele acestea, nu mai par "la moda", desi ele sunt pline se miez, au sens si versuri adevarate si clare, adanci...

Si eu iubeam cenaclul Flacara, nu stiu daca mi-e scapat vreun concert de al lor cand veneau in orasul meu..

..oh, chiar mi-e dor de atmosfera aia incendiara...

toate bune!

si..la multa muzica buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Eu ascult muzica de moment, dance,hip-hop,rnb. Imi plac multe formatii romanesti(trupa Simplu,Blondy,Sexxy,etc) si straine(Britney Spears, Justin Timberlake,etc).
Eu sunt mai tinerica(22 ani) si nu prea cunosc formatiile mentionate de voi

Dana&bb Andy(1 an si 3 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alcristina spune:

Skunk Anansie

Macy Gray

Leonard Cohen

Chris Rea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elitasweet spune:

Dragele mele sa stiti ca si mie mi-a placut mult Cenaclul Flacara.Nici eu nu ratam niciun spectacol.Era super.Si mi plac toate formatiile care le-ati enumerat,dar cand sunt f obosita si vreau sa ma relaxez ma retrag singura intr-o camera si ascult "Anotimpurile"de Vivaldi.
Eli

es

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu subscriu cu Andrada34 si Geut...mai ales Leonard Cohen, Scorpionsas mai adauga Barry White, muzica clasica, si muzica de relaxare cu sunete din natura ( valuri, pasari, etc...)

Aaa, de ceva timp am descoperit Buddha Bar si am ascultat-o pana am invatat-o pe de rost...

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput