Lucrurile nu sunt intodeauna cum par a fi
Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti.In schimb le-au oferit o camaruta in subsol.
In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns: "Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi".
In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, ei i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au trezit a doua zi ingeri i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca, al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp. Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot,si totusi l-ai ajutat", aspus el.
"A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran.
"Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva,am astupat zidul ca sa nu o gaseasca".
"Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca. Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi".
Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare e intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii pana foarte tarziu... Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceeasi pentru ca ne-am facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent! Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si savureza fiecare moment...
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
Raspunsuri
saphir spune:
Frumos!
...si apropo de acest subiect, am sa postez si eu ceva:
" Un tanar il judeca mereu pe Dumnezeu ca este nedrept, pana intr-o zi cand aceste din urma i-a trimis un inger, care l-a luat intr-o mica calatorie. Si mergand ei, au ajuns in dreptul unei case derapanate, cu o curte plina de copii murdari si saraci, care isi plangeau parintii care tocmai murisera. Si tanarul a zis
- Oare Doamne nu a fost deajuns ca era saraci, a trebuit sa le moara si parintii???
- Au murit, dar vor veni oameni sa ii ajute sa reconstruiasca casa si vor gasi la temelie o mare comoara si astfel copii vor ave un trai linistit.
Si au mers mai departe si au vazut in mijlocul strazii un pui de catelus care zacea calcat de o masina. Si tanarul a pus aceeasi intrebare catre Dumnezeu, la care ingerul i-a raspuns:
- Acel caine avea sa creasca si ar fi turbat. Ar fi muscat un om si acela ar fi murit !
Si-au continuat drumul si au ajuns in dreptul unei alte case din care se auzeau bocetele unei mame disperate pentru ca pruncul ei era pe moarte. Tanarul deja revoltat a spus:
- Si acum, Doamne?? Ce a facut acest prunc nevinovat???
- Copilul acesta daca ar fi trait, ar fi ajuns un criminal si un violator, si-ar fi batut mama si batjocorit sora!
......"
Aceasta istorioara am auzit-o din jura parintelui Cleopa cand eram copil si niciodata nu mi-au iesit din minte cuvintele lui.
Esenta: JUDECATILE LUI DUMNEZEU SUNT DREPTE!
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
ad_risnov spune:
Monica si Saphir sunt minunate mesajele voastre!
La fel ma gandesc si eu cand vine cate un nor de ploaie asupra vietilor noastre: poate Dumnezeu ne-a scapat de o mare furtuna.
Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov
Kehleyr spune:
Cutremurator... si cu riscul sa va suparati pe mine o sa raspund asa: daca Dumnezeu e atotputernic de ce, in loc sa omoare copilul si cainele, nu le-a schimbat destinul? Astfel incat copilul sa nu creasta un ticalos, iar cainele sa nu turbeze??
saphir spune:
Kehleyr, eu am convingerea ca ne nastem cu destinul deja "scris".
Nu am argumente sa iti raspund la intrebare, dar sunt convinsa ca tot ce se intampla pe pamant, se intampla cu voia lui Dumnezeu. Si cel mai bun exemplu este Iisus. Era si este fiul Domnului. De ce nu l-a salvat??? Pentru ca Iisus a avut o misiune pe acest pamant...
Kehleyr spune:
Saphir, te inteleg, nici eu nu am argumente sa iti explic de ce eu cred tocmai contrariul . Eu sunt convinsa ca avem puterea sa ne schimbam destinul. Probabil tine de firea fiecaruia, fiecare dintre noi crede ceea ce il face sa se simta mai bine si sa aiba puterea de a isi trai viata. Probabil ca nu vom sti niciodata care dintre parti a avut dreptate, sau cand vom sti nu ne va mai interesa...
Iar ce spui tu despre Isus: intr-adevar, Dumnezeu nu l-a salvat, dar si Isus a ales sa isi implineasca destinul... deci liberul arbitru a avut si el importanta lui...
saphir spune:
Kehleyr, eu nu cred ca destinul poate fi schimbat. De ce?? Pentru ca in primul rand ar trebui sa ti-l cunosti.
Si chiar sa admitem ca ti-ai "cunoaste" destinul, ce te face sa crezi ca orice ai face pentru a ti-l schimba, nu e dictat de Dumnezeu???...si ca de fapt iti urmezi propriul destin si ca este doar o impresie ca tu il conduci??
Nu stiu cat de explicita am fost, dar sper sa fi prin ideea :)
anda141 spune:
Din pacate Diavolul este printre noi, inca si lui se datoreaza toate nenorocirile care se intampla. Nu Dumnezeu le aduce, Satana le aduce.
Dumnezeu ar fi putut sa-l nimiceasca pe Satana inca de la inceputul razvratirii sale, dar atunci fiintele create nu L-ar mai fi ascultat din iubire, ci din teama, iar fericirea ar fi disparut din cer.
Satana, inselatorul, a venit pe pamant la data cand Adam si Eva traiau in neprihanire, in gradina Edenului. Dumnezeu i-a avertizat de existenta vrajmasului: "Dumnezeu a asezat pe om in gradina Edenului... ca s-o pazeasca!" (Geneza 2:15). Domnul i-a dat porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina, dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci" (Geneza 2:16.17). Asemenea ingerilor, omul poseda libertatea de a alege. Pomul interzis ii servea doar ca prilej de a-si exercita aceasta libertate, alegand sa-I slujeasca sau nu lui Dumnezeu, din iubire si nu de frica.
Pacatul ne desparte de Dumnezeu (Isaia 59:2). Pacatul este respingator; este distructiv. El este cauza tuturor suferintelor, a durerilor, a varsarilor de sange, a bolilor, a destramarii familiilor si a mortii.
In ciuda alegerii gresite a lui Adam si Eva - si in ciuda tuturor alegerilor gresite savarsite de noi - Dumnezeu nu a renuntat la neamul omenesc. "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16). In Isus exista iertare.
Lumea noastra este plina de pacat, suferinta si moarte. Si fiecare om - indiferent ca este pacatos sau sfant - sufera urmarile faptului ca traieste intr-o lume razvratita. Dar, inainte ca oamenii pacatosi sa poata face o noua alegere, caracterul mincinos al lui Satana si al ispitelor lui trebuie sa fie demascat, in contrast cu iubirea lui Dumnezeu. Pentru cel care ramane in pacat, totul se incheie cu viata aceasta. Dar pentru cei care il cunosc pe Isus, exista o noua lume in care nu vor mai fi lacrimi, durere, necazuri si moarte (Apocalipsa 21:4).
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
patsypat spune:
Buna!Eu sunt Patsypat.Imi place mult tema si mi-ar placea sa vorbesc cu voi despre asta.Da,"lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par"...de fapt nu sunt deloc.Niciodata nu poti stii la ce sa te astepti de la ceilalti si niciodata nu vei reusi sa cunosti cu adevarat o persoana.Sa va dau un exemplu:am cunoscut un tip,de fapt era coleg cu mine de clasa si parea genul de om dur si care sta toata ziua la coltul strazii cu nu-stiu-ce gasca de tipi care fumeaza si beau cat pot.Vorbea..sa zicem...nu foarte frumos:)dar eu nu prea am avut tangente cu el.Atata tot ca ii comentam daca ma deranja ceva si eram cam singura care facea asta.De cateva ori m-a cam amenintat dar nu m-a atins..numnai gura era de el.In fine...ideea e ca acum,de cand am terminat generala,l-am vazut de nenumarate ori la biserica,l-am vazut mangaind un caine vagabond si ma saluta de cate ori ma vede lucru pe care multi dintre cei cu care nu ma intelegem nu o fac:)Mai stam si la povesti si....e acelasti tip dur dar acum am alta parere despre el.Cred ca e un fel de masca,se para de ceva.TREBUIE SA PLEC
PA PA
anda141 spune:
Buna, Patsypat! Te asteptam sa mai discutam!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)