Când ai tot și nu-ți ajunge

Când ai tot și nu-ți ajunge | Autor: rachel owen

Link direct la acest mesaj

Cum e când ai tot și nu-ți ajunge?

Mă gândesc că nu am realizat nimic la viața mea. Mă simt o ratată. Nu mai am respect și încredere în propria persoană.
Nu pot să-mi revin nicicum. Vreau să sper că pot să lupt și pot să reușesc. Nu mai am forță.
Am bani și nu pot cumpăra cu ei ce-mi lipsește. Am un soț minunat și mă tem că o să-l pierd într-o zi. Am o casă, de amenajarea căreia mă apuc într-o săptămână, și nu știu ce o să fac în camera destinată copilului meu. Nici măcar în Rai nu mai știu ce să fac, nici acolo nu o să am suflețelul copilului meu.
E o atmosferă morbidă în casa mea. Eu la lucru nu mă mai duc, soțul meu e mereu plecat (înainte eram mereu împreuna), seara vine obosit. Nu mai am atragere să fac nimic. Nu mai pot să mănânc sau să dorm. Nu mai știu de ce m-am mai trezit azi, de ce mai trăiesc azi, de ce m-am născut, de ce mi se întâmplă mie toate astea. Cățelul meu simte tăcerea asta profundă care domnește în aer, dar nu se mai ostenește să vină să mă lingă pe frunte când plâng, așa cum făcea. Nu am prietene care să știe prin ce trec, nu am pe nimeni care să mă înțeleagă. Mi-e rușine și că vă scriu vouă toate astea. Fiindcă nu am nimic de cerut. Nu mai știu ce să cer, nici ce mai aștept.

Cu mulțumiri pentru ceea ce am primit fără să cer, cu speranțe pentru ceea ce o să fie ...
Rici

„Dumnezeu să te țină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Rachel draga, te rog, incearca sa te bucuri de ceea ce ai. Daca te gandesti ca sunt atatia napastuiti, fara sot, fara casa, devine o datorie sa te bucuri de ceea ce ai, altfel cum ar fi, ce speranta sa mai ai, daca ce ce n-au sunt nefericiti, iar cei ce au iar sunt nefericiti? Stiu ca ti-e greu, dar mai stiu si ca esti o femeie puternica si sufletista. Copilul va veni cand va fi sa vie, nu mai plange, nu te uita Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Draga mea, sper ca treci printr-o depresie de scurta durata alimentata de dezechilibrul hormonal si poate lipsa unei preocupari majore in acest moment.
Nu vreau sa cred ca vrei sa fi personificarea lui "i s-a urat d eprea mult bine".
Un sot ocupat, de obicei vine tarziu acasa si obosit. Si o sotie plangacioasa si depresiva il poate determina in scurt timp sa vina din ce in ce mai tarziu si mai fara chef acasa.
Asa ca, hopa, usurel, stergeti lacrimile si priveste in jur la ceea ce ai si asteapta sa dezvolti - casa, copil - multumeste Domnului ca ai mai mult decat multi alti oameni pe acest pamant nici mai tineri, nici mai frumosi, nici mai destepti, poate doar mai incercati de soarta si mergi inainte.
Si mai ales, intra mai des pe forum unde vei gasi prietene/prieteni care sa te asculte cand esti nelinistita.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Scuze Rici, mesajele tale de "viitoare mamica" m-au indus in eroare si credeam ca pregatesti camera pentru puiut. Daca am atins fara sa vreau o coarda sensibila, imi pare rau.
Las' ca vine si puiutul
Si eu inca mai astept si sper....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

cauta sa fii activa..nu mai sta singura lanaga calculator..iti da iluzia ca nu esti singura, dar ....fa-ti un program, o ora fixa la care sa iesi cu catelul..doua ore pe zi in care inveti o limba straina..sau in care predai o limba straina unui copil..sau un copil de care sa ai grija cateva ore pe zi..o prietena care sa te inteleaga nu te-ar ajuta neaparat..te-ar consola, dar ce folos..o activitate iti umple viata si vei fi chiar incantata de cateva ore in care sa fii singura

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Nu-mi mai găsesc locul nici pe forum deși sunt dependentă de el. Am scris la aspirante în acele 2 zile negre după venirea mea de la Cluj, de s-au săturat și ele de mine. Le înțeleg, căci și eu m-am săturat de mine. Nu am fost niciodată așa. Nu sunt de felul meu plângăcioasă, m-am considerat mereu o femeie destul de puternică și de motivată. Dar, de când sunt bolnavă totul s-a schimbat. Totul. Viața mea nu mai e deloc la fel. Mă tem că n-o să mai fie niciodată la fel. Și în momentul acesta mă tem că n-o să mai fie niciodată bine.
Își amintește cineva de primele mesaje ale mele? Aveam un mesaj ‘’Sunt fericită!’’. Nu aveam prea mult de spus, dar eram FERICITĂ! De 3 luni viața mea s-a schimbat. Aș vrea să-i dau ‘’back’’, dar nu numai că nu se poate, dar soluția nu e în trecut. Orice fac, orice încerc pare inutil. Și azi chiar nu mai pot.
Mă gândesc că nu mi-am dorit niciodată ceva așa de tare cum îmi doresc copilașul ăsta. Mă pun pe genunchi și plâng. Plâng tare, cu capul înfundat în pernă. Simt în suflet neputință, furie, durere. Nu m-a durut niciodată sufletul până acum și nu aș fi crezut că sufletul doare. Stau așa și plâng, până mi se umflă ochii și buza de sus de plâns. Până obosesc. Cel mai tare mă doare nepuținta. Nepuținta mea. Și timpul pe care l-am pierdut. Pe degeaba. Timp pe care nu mai pot să-l întorc înapoi niciodată. Sunt bolnavă. Fizic. Și în curând, în ritmul ăsta, o să fiu și psihic. Poate atunci va înțelege și sotul meu durerea din sufletul meu și-mi va ‘’cumpăra’’ un copil.

Cu mulțumiri pentru ceea ce am primit fără să cer, cu speranțe pentru ceea ce o să fie ...
Rici

„Dumnezeu să te țină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Rachel ce inseamna asta ? Capul sus !!!
Tu ma incurajai ieri azi vin eu si-ti spun capul sus. Vrei bataita ?
Daca incepi sa-ti amenajezi casa vei fi ocupata cu ea. Camera copilului amenajeaz-o ca pe o camera oarecare ca sa nu fi deprimata mai rau de atat.
Gaseste-ti si alte preocupari ca sa nu te mai gandesti. Fa ceva ce nu ai mai facut pana acum, ceva ce-ti doreai sa faci si nu ai avut timp sau posiblitate. Incearca sa-ti fixezi si alte teluri pe care sa le atingi in momentul asta.
O sa ajungem ca niste zombii sa nu mai stim pe ce lume traim daca avem numai scopul asta in viata. Trebuie sa ne revenim !!! Sa ne traim viata !!! Nu o sa mai stim sa zambim . Cand o sa avem copilul mult visat nu o sa mai radem pentru ca am depus atata efort sa-l avem si nu o sa mai avem putere sa ne bucuram de el. Am facut din telul asta de a avea un copil un mod de a trai ( doctori , analize, temperatura, etc).

Nu mai cei care trec prin depresiile astea legate de a avea un copil te pot intelege, si eu te inteleg. Am fost si eu ca tine. Am avut momente de disperare.Acum am o speranta ca o sa fie mai bine decat pana acum.
Eu mi-am gasit alinare aici pe forum cu voi care sunteti in aceasi oala cu mine.

Te pupicesc. si iti ofer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Rachel, iubita...orice ti-as spune ar fi inutil, ca tu teoretic stii ce ai de facut sa iesi din pasa asta proasta, iar practic nu poate actiona nimeni in locul tau. nu te departa de Dumnezeu, cere-i sprijin si putere sa mergi mai departe, nu mai vorbi cu pacat ca nu rezolvi nimic, doar ca te descarci de furia acumulata si-atat. e bine si asta, dar nu lasa gandurile astea negre sa iti intunece bucuria simpla de a trai, de a avea un sot care te iubeste, o casa care are nevoie de dragostea, caldura si imaginatia ta. hai, copacel, suntem mai multe in situatia asta, sprijina-te la nevoie, dar nu abandona. o sa vina si bebe, nu conteaza cum, ca va fi natural, prin FIV sau adoptat, nu? hai, curaj si zambeste, aminteste-ti ca esti iubita muuult de Doamne-Doamne si spera!

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Mai Rici, nu stiu daca te-a ajutat cu ceva discutia noastra, sper ca da...
Sa stii ca nu esti nicidecum singura in situatia asta disperata. Dar trebuie sa incercam sa privim cu incredere in viitor, sa ne rugam zilnic si sa fim convinsi ca va rasari soarele si pe strada noastra.
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Of, ce m-ai intristat cu starea ta! Ma faci sa ma simt un pic vinovata ca eu am reusit sa am copialsul dorit si tu nu inca! E foarte dureros, dar trebuie sa ai incredere mare in Dumnezeu si in Maica Domnului, caci te va ajuta mult! Sper sa iti treaca starea asta cat mai repede, caci esti o fata cu sufletul mare care nu merita sa ajunga asa! Te pup si eu sunt langa tine!

oana si bb din burtica (8 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Rici, viata e grea, dar tu trebuie sä lupti "cu dragoste si dor de ea" ca sä citez un poet.
Gandeste cä ni se intamplä de multe ori sä pretuim un lucru abia dupä ce il pierdem. Nu astepta sä se intample asta!!
Ai un sot care iti este aläturi - nu-l indepärta!
Ai o casä in care poti sä investesti suflet, imaginatie, bucurie, iubire, dincolo de investitiile materiale.
Ai un cätelus care abia asteptä sä il mangai si sä il intampini ca altädatä.
Fruntea sus si pieptul in fatä! Esti tanärä, timpul e incä bland cu tine! Gandeste pozitiv, gäseste-ti noi preocupäri sau implineste-ti dorinte uitate in sertarele nedeschise demult. Si nu uita! Träieste, träieste!
Nici situatia mea personalä nu e rozä in ce priveste copilul, lupt zilnic si sä dea Domnul sä pot duce lupta panä la reusitä.
Dacä starea sänätätii iti permite ti-as recomanda sä faci sport. Te va ajuta foarte mult sä te eliberezi de incordarea psihicä; sau incearcä cu masaj.
Mai in glumä, mai in serios, sä iti povestesc ce ne spunea prietena mea, profesoarä de aerobic. La salä, cand vedea cä gafaim si ne uitäm implorator la ea pt o pauzä ne intreba: "Nu mai puteti?" si inainte de a termina noi acel "Nuuuuuuuu!!!" luuung, spus cu aerul iesind suierand din plämani ea ne servea räspunsul: "Atunci continuati!" Era asa de ilarä situatia cä parcä efortul pärea dintr-o datä mai usor ... Si continuam .... ce sä facem! Si o mai fäceam si pe banii nostri!!
Cineva are un motto frumos aici pe forum: "Think pink!"

Te pup!

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput