BAGAJUL PT SPITAL
Ma adresez voua celor care ati nascut si care aveti experienta macar a unei nasteri.
Eu am sa nasc la Spitalul Municipal (sunt din provincie) si cum am sa fiu departe de casa, va rog sa-mi sugerati ce sa pun in bagajul pt spital. De ce lucruri voi avea eu nevoie si copilasul meu?
Astept cateva raspunsuri din experienta voastra.
Multumesc,
Monica
DPN 17 august
Dr V.Horhoianu, Sp. Municipal Buc
spera si nu renunta!
Raspunsuri
Nally spune:
Ariciu uite ai aici lista completa cu ce-ti trebuie pentru tine si bebel !!! Urmeaza link-ul :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26577
Sarcina usoara in continuare si un bebel sanatos!
Pupici
Nally
si
Sebastian
rachel owen spune:
Camasa de noapte, sosete, sampon, sapun, prosoape, bete de urechi, lotiune de corp, periuta, pasta de dinti, o perinita, papuci de casa, stugurel pentru buze,un carnetel si pix, ceva de mancare (de rontait), ceva de citit, absorbante (cea mai mare cutie care o gasesti pe piata), sutien pentru alaptare, absorbante de pus in sutien, cumpara-ti o carte pentru alaptare, aparatul de fotografiat si un film, telefonul, agenda cu numere de telefon.
Pentru bebelus: scutece, servetele umede, hainute pentru plecat acasa, camasuta, botosei, caciulita, suzeta, paturica, bavetica, si daca mergi acasa cu masina sotului, sa ai in masina un cosulet special pentru copii.
Succes, nastere usoara si un bebe sanatos si frumos!
Dumnezeu să te țină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.
mitub spune:
In plus fata de ce a scris rachel:
camasa de noapte descheiata in fata si capot
lingurita si cana,
as zice si un fierbator si ceai de colici pt copii(pe care il bei tu ca sa vina laptele)
bani marunti (de 10000 pentru orice imprejurare)
o sacosa mare de optimism!
nastere usoara si bebe sanatos!
Boga
Roxana_G spune:
Eu am nascut in februarie tot la Municipal. Asa ca recomand sa iti iei neaparat vata, multa vata. Camasa de noapte a ta o vei murdari rau. Daca nu ai incredere in cele de acolo mai bine sa iti iei unele care sa tina la murdarie si dupa care sa nu iti para rau. Ar fi util sa ai de acasa crema Garmastan pentru ragade. Eu din pacate am iesit din spital cu ragade si apoi a fost mai greu.
Sa te gandesti din timp la mancare. Eu am nascut spre seara si cum toata familia a stat acolo pana am nascut nimeni nu s-a gandit sa imi aduca mancare. Este important pentru lactatie sa te hranesti.
Pentru BB poti folosi linistita lucrurile de acolo, eu nu am avut probleme. Ar fi bine insa sa aduci de acasa scufite pentru ca acolo iti dau unele imense. De asemenea am folosit crema Bepanthen si sapunul pentru copii.
Nastere usoara si un BB sanatos!
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Andreutza spune:
Multa multa vata si daca esti din provincie mancare(daca nasti normal, dupa, iti va fi foarte foame). Cand am nascut eu, camasile din spital erau ffff curate si practice asa ca mai bine le pictezi pe alea cu sange. Vata este mult mai practica in acest caz decat tampoanele. Hainute pentru bb nu iti trebuie decat pentru cand vei iesi din spital. Trebuie sa te gandesti si cu ce te vei putea imbraca tu dupa nastere pentru ca nu vei slabi prea mult.
Mie mi-a mai trebuit Metoclopramid pentru ca stimuleaza lactatia si ceai de anason cu chimen(2l/zi)tot pentru asta. Multi pampersi pentru ca nu iti dau in spital(dar sa nu dai decat cate 1-2 odata).
Nastere usoara!
Cu drag,
ariciu spune:
Va multumesc mult pt raspunsuri!
As vrea sa va intreb daca am nevoie de pompa de muls din spital, si care este cea mai buna?
spera si nu renunta!
didica spune:
Nu strica sa iti iei si pompa la tine. Ai grija sa ceri sa ti-o sterilizeze asistentele de fiecare data. Si vezi ce chiloti iti iei la tine. Eu a trebuit sa ii cer pe cei de gravida de acasa ca cei normali (desi masura mare) nu ma incapeau (+ca aveam si cezariana).
Eu am mai avut la mine si supozitoare cu glicerina si servetele domestos pentru wc. Si a trebuit sa iau inainte de nastere ulei de ricin pt. contractii si iesit la wc (era in plan sa nas normal).
Daca nasti cu cezariana ia-ti apa la sticlute mici ca e mai usor sa bei.
Vezi ca bb o sa stea cu tine in camera chiar daca faci cezariana.
Nastere usoara si bb voinic!
anda141 spune:
....pe langa papucii de casa sa ai si niste papuci de plastic pentru dus,sa nu stai cu picioarele direct in cada aia in care sta toata lumea!!
Nastere usoara si bebe sanatos!!!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
sinzi_ana spune:
Sa nu il uitati pe tati sau pe o bunica calma si de ajutor!!!
Mult succes!!!
Sinzi
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
Donia spune:
Eu nu inteleg cum de v-ati putut impaca cu vata, ca trece sangele prin ea grupa mare. Am luat si eu vata si am fost plina de sange, asa ca am cerut de urgenta absorbante, au fost mult mai eficiente, mai comode si mai igienice (ca vata se mai si lipeste pe acolo).