BAGAJUL PT SPITAL

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

La Municipal nu te lasa cu camasa ta de noapte, iti da de acolo. Pot sa-ti dea si papuci de casa si halat, daca nu ai. Dar camasa e obligatoriu sa o porti pe a lor.
In legatura cu vata....da, numai vata. Si multa vata. Pentru ca iti pune cam jumatate de pachet o data (exagerez si eu, dar oricum iti pune mult mai mult decat ai pune in mod obisnuit...). De aia tampoanele nu prea sunt de folos, ca nu sunt suficient de mari sa absoarba tot.
Nu stiu daca au zis fetele, dar sa ai la tine chiloti (vreo 4-5 perechi) la dimenisunea din ultimele luni de sarcina.
pentru bebe, sa stii ca te lasa cu hainute si de acasa (ti-l imbraca acolo). Dar poti sa-l imbraci si cu hainutele din spital.

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mixella spune:

Am postat eu un subiect cu lista bagajului cat mai completa: http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=60
Sper sa te ajute :))

Love my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoki spune:

Cred ca ar mai fi de folos mai multe pachetele de comprese sterile (de pus peste vata, in felul acesta nici nu se mai lipeste vata). O solutie ar fi sa folosesti tampon din acela de noapte, mai absorbant si mai lung, plus vata, plus compresa sterila, pentru ca, intr-adevar, doar cu vata te patezi rau. Pe de alta parte, nu e bine sa folosesti doar tamponul, pentru ca e facut dintr-un material plastic si nu e prea igienic sa vina in contact direct cu rana.
Nastere usoara si bebe sanatos, cuminte si papacios!

Nicoki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Si io am nascut tot la Municipal si am venit cu ditaimai bagajoiu dupe mine si acolo am ramas shocata! Trebuie sa porti camasile lor de noapte(sau de ce-or fi) care sunt foooooooaaaarte urate si unele rupte dar sunt strerile(cica); Pe bebe m-au lasat sa-l imbrac in hainutele lui doar cand am plecat cu el acasa, acolo a trebuit sa-l tin cu hainutele lor, ca si alea sunt sterile. Mi-a trebuit muuuuuulta vata(cum au zis si fetele) ca-ti curge nene!
Chilotei care sa fie marisori dar destul de stransi deoarece nu vrei sa te trezesti ca-ti zboara vata pe jos cum a patit o fata care statea cu mine in salon, adu-ti aminte ca vata nu se lipeste de chilotel ca tampoanele. Nu ai voie sa porti tampoane si din motivul ca asistentele trebuie sa vada cantitatea de sange care a curs si pe un tampon nu se vede exact.
Halatul si papuceii mi-au fost de mare folos pentru vizitele la bufet ca aia nu ne-au dat decat micul dejun.
Dus nu am facut din 2 motive:
1. In primele zile 2-3 zile nu prea e bine sa faci dus total(asa mi-a spus dr. , parerile pot fi impartite)
2. Nu am avut dus in salon si chiar daca as fi avut am stat doar 2 zile asa ca am preferat sa fac dusulica acasica)

Pampersi trebuie sa ai si destul de multi ca bb face mult kk la inceput. Un unguent, cu zinc de la jhonson sau Bephanthen(alegerea mea, e mai scump dar e grasos si sta mult pe piele formand o pelicula foarte buna, plus ca te poti unge si tu daca faci rani pe san)
Samponel si/sau sapun pentru bbi pentru ca asistentele il spala tot timpul(da, il baga in chiuveta, la robinet, io am ramas shokata!!!).
Eu mi-am luat la mine un gel de dus(de la sanosan) care e si sampon deci boti sa-l speli pe bb peste tot, plus ca miroase foarte frumos!
Lama de ras, eu am uitat sa-mi iau dar oricum nu a fost nevoie ca totul a decurs mult prea repede ca sa mai aiba timp sa ma rada!
Aaaaaaa, si uitam esentialul: BANI! Multi, marunti, pentru shpaguit asistente si dr neonatolog(daca vrei, io n-am shpaguit-o). Asistentele sunt cele mai folositoare(cele de la nou-nascuti, ca p-alea de la femei nu le-am vazut decat cand ma duceam sa-mi faca toaleta)
Nici nu mai stiu......
Multa bafta si nastere usoara, un bb sanatos, frumos si fara colici!

Adrian,Alinasi sotul Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Fetele ti-au spus cam tot ce trebuie sa-ti iei la tine. Mai adaug si eu pe ici colo.
Asa este: trebuie vata, ca asistentele sau doc. sa vada cantitatea de lohii eliminate. In loc de pansamente sterile ti-as recomanda fasa. Oricum in spital numai vata o aduci cu tine ca iti aplica ei pansamantul steril deasupra. Oricum pune-ti si o punga cu tampoane absorbante, ca in primele 2-4 zile curge rau. Si chiar si asa o sa te murdaresti.
Iti mai trebuie 1 cutie cu supozitoare cu glicerina. Este f. important sa iesi la toaleta incepand cu a 2-a sau a 3-a zi de la nastere si cum nu vei putea sa te fortezi (indiferent de cum vei naste) va trebui sa folosesti asa ceva.
Algocalmin fiole. Nu conteaza unde ai taietura, oricum doare. Trebuie sa fi cat mai linistita cand alaptezi ca sa curga laptele si bb sa se hraneasca corespunzator. SI cu asta ajungem la cea de-a 2-a intrebare a ta: da, este bine sa ai pompa la tine, dar sincer nu cred ca-ti va folosi la ceva. In primul rand nu ai canalele desfundate iar laptele abia va curge. Acesta este motivul pentru care s-ar putea (nu-i obligatoriu, depinde si cum vei naste) sa faci furia laptelui. Pentru asta iti trebuie banuti marunti de 10.000 lei, ca sa mai dai la moase sa te ajute la muls, sa-ti arate, sau chiar sa io faca ele pentru tine. Asa este, trebuie sa bei multe lichide, mai ales ceai in primele zile, dar daca ai sesizat o cat de mica intarire a sanilor, iti sugerez sa te opresti, sa mergi sa te mulgi pana ajunge sa tasneasca laptele, dupa care poti continua cu bautul ceaiurilor.
Pungi pentru gheata. Le umpli cu apa, bagi la congelator si cand sunt gata le pui pe sani, de jur imprejurul sanului. Asta va mai da inapoi inflamarea sanului. Dupa ce vei avea canalele desfundate, poti folosi mult mai usor pompita.
GLicerina boraxata sa te ungi pe sfarc. Este buna pentru curatarea guritei puiutului tau si te va proteja cat de cat.
Ar fi bine sa ai o sticluta de 0,5l cu apa la tine cand mergi la alaptat, pentru ca te pocneste o seteee ... de zile mari.
Cam atat ... Daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai scriu.

Diana si bb Raresh de 6 luni

Mergi la inceput