Statul pe scaun/Miscare

Statul pe scaun/Miscare | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna!

Stiu ca la un moment dat se povestea pe forum despre efectele negative ale statului indelungat pa scaun in timpul sarcinii, asupra copilasului, insa nu-mi mai aduc aminte exact.

Ideea e ca nu stiu cat de mult sa ma misc sau cat de mult imi pot permite sa stau. Burtica mea a fost joasa de la inceputul sarcinii si ma gandeam ca nu fac bine daca ma plimb prea mult avand in vedere ca atarna asa jos, eu nu pot purta pantalonii si fustele decat la o palma sub buric altfel aluneca oricum si tot acolo ajung. Bebele e tot cu capul in jos, nici nu l-am vazut altfel la eco.

Medicul nu mi-a interzis miscarea insa mi-a spus sa ma si odihnesc mai mult. Eu ma "odihnesc" 8 ore in fata calculatorului zilnic, cu fundul in scaun.

Mama cand m-a vazut sambata a zis ca ar fi mai bine sa stau acasa cand a vazut ce burtica joasa am si tuguiata.

Daca aveti idee despre ce v-am intrebat...nu stiu cat de coerenta am fost. In principiu m-am ferit de mersul mult pe jos mai mult de o ora ca mi-e teama sa nu am contractii sau sa fortez colul si implicit nasterea.

lia 28 sapt de la UM

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Cand am fost insarcinata am avut aceeasi problema.Mie mi-a spus medicul sa stau la pat de la 5 luni.Nu am facut asta,am continuat sa merg la serviciu si dupa lucru ma intorceam pe jos acasa(cam 3 km).Si uite asa,pana am nascut...Oricum,nu faceam mai nimic la serviciu,puteam sa ma intind atunci cand aveam contractii,colegele erau grijulii tot timpul.
Am avut o nastere usoara si sunt convinsa ca miscarea m-a ajutat mult.
Sa ai o sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Si eu am stat sa ma intreb chestia asta, ca stau numai pe scaun 8 - 10 ore in fatza calculatorului, la fel ca tine. Cand ma ridica dupa ceva timp de stat simt cum o ia bebe la vale si simt nevoia urgenta sa merg la toilette.
M-am avantat saptamana trecuta sa merg singura la cumparaturi / plimbare prin oras, si cum mergeam eu asha cu pas sprintzar am simtzit ca mi se rupe ceva in mine, m-am oprit, blocata, si am crezut ca o sa nasc in urmatoarea secunda. Nu mi s-a intamplat nimik din fericire, am stat nemiscata cateva secunde si am plecat mai departe intr-un ritm mult mai domol.
Sunt convinsa ca fiecare gravida are ritmul ei si nu se prea pot face comparatzii.
Nu stiu daca as fi in stare sa merg 3 km pe jos, sunt convinsa ca nu dupa ce mi-am impus singura ritmul asta sedentar....

Pupici
30 saptamani + 2

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Da, asa este, avem un regim sedentar si asta poate fi un dezavantaj la nastere insa stiti cum e ....intai ne gandim sa ajungem pana la nastere :)
Eu avand burtica joasa de la inceput am evitat plimbarile prelungite, asa am considerat eu ca e mai bine, (oricum in perioada rece cat a fost zapada nu m-am plimbat deloc de teama sa nu cad pe gheata), apoi a urmat sezonul de ploi interminabile si reci cand nu aveam nici un chef sa ma plimb si in plus dupa 8 ore de uitat in monitor eram chiar obosita si nu mai aveam chef de plimbat decat in weekend.
Mama mea a nascut foarte usor chiar si la 39 de ani, pe fratele meu, si a facut foarte multa miscare, nici nu s-a ingrasat ca mine...dar cum spuneti, fiecare femeie are individualitatea ei, nu se pot aplica identic retetele care au functionat in alte cazuri, doar aproximativ. Oricum poate putina miscare in plus nu ne-ar strica.

lia 29 sapt de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

fetele!
sincera sa fiu, nu stiu care este problema cu burtica joasa, dar, pot sa va spun ce fac eu 2 zile. In ultimul timp incepusem sa am dureri groaznce de spate si nu mai putea sa stau in nici o pozitie. Simteam ca trebui sa fac un pic de miscare! Si asa am gasit la biblioteca o carte cu gimnastica pentru gravide. De doua zile fac , de 2 ori pe zi. Exercitiile sunt relativ simple , dar simt ca imi intind oasele si ca ma simt bine dupa ce le fac. Si mi-am mai luat si o minge din aia mare special pentru stat pe ea (care te obliga sa stai drept) si chiar ma simt mai bine cu spatele.

12 saptamani de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

De miscare nu stu ce sa zic, dar pe mine ma omoara colegii astia de serviciu cu statul cu piciorele mai sus decat corpul. "Put your legs up!"
Daca nu ma asez eu singura in pauza de pranz, ma pun ei.
Deh! Toti sunt fosti medici sau asistentzi medicali, moase sau ceva de genul asta. Pana intru in concediu ma simt in sigurantza.

30 saptamani + 4 zile

Irinuca

Mergi la inceput