La France (11)
Raspunsuri - Pagina 3
nadine2004 spune:
Aura, de unde iei adeverinta aia ca ai lucrat in ro?Ca eu am vreo 7 ani ca invatatoare si vreau ca din toamna ca incep sa fac si eu ceva cursuri aici! merci
Despre Noz pot sa va spun eu; se gasesc uneori lucruri dragute, (de ex eu mi-am luat ultima data o bluza care era de la Jennifer la 8 euro, iar eu am luat-o la jumate), sunt unele de "marca", dar care sunt mai iertine; se poate intampla sa gasesti si ceva mai scump decat in supermarché, trebuie sa fii atenta; ideea este ca la Noz sunt lucruri mai ieftine, in general; trebuie sa ai grija la alarme, ca stii ce am patit eu cu portofelul!:)
va pup si va doresc o zi frumoasa!
Azi merg la cursurile de fr si am niste emotii!!!!
emoison spune:
Aura, am ales cursul de assistante de vie (s-a uitat la mine psiholoaga cu care am dat diversele teste si interviuri ca la felul 14...), si daca totul e ok si anpe e de acord etc, incep la sfirsitul lui octombrie...mai era un curs care incepea in mai, da'nu l-am ales pe ala pe motiv de permis, si de vacante in Bretagne . Apropo de Bretagne, la sfirsitul lui iulie este o super-Fête des Remparts, la Dinan -asta e cam pe la "izvoarele" lui La Rance (am pus ghilimele pentru ca mie inca nu mi-e f. clar ce e La Rance, ai mei sustin sus si tare ca e un fel de mic fluviu, da io zic ca e mai degraba estuar, caci apa e sarata..)...deci la Fête respectiva, e plin de lume costumata in costume meduievale (noi tocmai le facem pe-ale noastre), vor fi animatii medievale, etc...de-abia astept!
Cu bine,
Elena
spic de grau spune:
Problema la mine e urmatoarea: eu snt venita aici cu statut de Visiteur (deci- fara drept de munca); am depus actele ptr regrupare familiala (eu fiind aici - si toata lumea imi spunea ca nu mi se va accepta in veci!). Dumnezeu a facut minunea de a mi se accepta regruparea, in martie am primit hartia de la prefect, si am facut apoi in aprilie vizita la OMI. Acu snt in asteptare, ca trebuie sa ma cheme iar prefectura ptr schimbarea vizei.
acu - pe hartia de la prefect scria ca mi s-a acordat "drept de munca temporar"!! ce-o vrea sa spuna asta, nu stiu! ca tare imi e ca astia daca or vedea ca eu nu profit de el, sa nu mi-l retraga!! si sa astept apoi inca 3 ani sa depunem actele ptr cetatenie..ca sa mi se dea acest drept! Si mai am si vreo 28 ani..si ma gandesc: m-o mai angaja cineva daca o tot taraganez asa???
Ca ptr a fi tacamu complet - eu am fcut Fac si Master in tara - pe chimie...dar nu am vrut salariu de sub 100eu, asa ca am muncit la un telecom ca negociator de plati - ca luam de 5 ori mai mult...
Mi-e ca atunci cand ma voi duce eu cu CV ul meu la angajare or sa ma intrebe: "madame - dar dumneata de ce ai schimbat meseriile cum schimbam noi mobila?" (ca am uitat sa va spun ca din liceu am iesit asistenta medicala )
Ei?
Ce e de facut??
emoison spune:
Luminita, aici se cauta comerciali...daca te atrage chestia asta. In legatura cu controlul OMI, mie mi-au dat o carte de sejour temporara (adica recepissé, ca sa fiu mai exacta) pina cind voi fi convocata la controlul medical, apoi, in aceeasi zi am fugit la prefectura, cu hirtia de la controlul medical in dinti, si-am primit carte de sejour de un an (imi zisesera de la prefectura sa ma duc cu hirtia de la medicul OMI chiar daca recepissé-ul nu expira inca). Cu joburile nu stiu ce sa-ti zic, am impresia ca e si in functie de zona geografica, eu locuind linga un oras relativ mic n-am o infinitate de posibilitati...daca eventual iti spune potentialul angajator ca ai schimbat joburile ca sosetele, poti sa-i spui ca asta denota adaptabilitate mare
Sincera sa fiu, mie nu mi se pare nimic obisnuit in aceea ca un om la catre 30 de ani sa fi incercat mai multe meserii...plus ca tu ai emigrat si socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg (io am lucrat ca injiner instalatzii in constructii, pe urma la un internet cafe si acum o sa ingrijesc batrini si copii...)
Cu bine,
Elena
spic de grau spune:
Mercic mult Elena!
Si eu ma gandeam sa fac ceva - in dom comercial. Ptr ca nu ma prea (mai)atrage chimia. Iar de 4 ani de cand am terminat fac; - nu m-a prea mai interesat subiectu..
Mercic mult ptr sfaturi! Voi cauta pe site-urile de care ati amintit mai devreme!
L&D
oana cretu spune:
Elena, ai facut instalatii sanitare?
Fetele de pe Coasta, sa stiti ca eu sunt suparata tare pe voi, caci v-am trimis mesaje private sa va intreb ce facem cu gratarul de sambata, si nu mi-ati raspuns niciuna. Spuneti daca nu mai facem nimic, caci eu oricum lucrez dimineata, si George trebuie sa anunte daca se duce sambata sau in alta zi la munca.
Va pup!
oana si bb din burtica (8 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
emoison spune:
Oana, am facut si instalatii sanitare, de incalzire, de ventilare si climatizare (da' nu le-am montat eu cu cheia franceza .Am lucrat un pic si in gaz...daca te pot ajuta cu ceva, spune!
Cu bine,
Elena
oana cretu spune:
Elena, nu am nevoie de ajutor!
Te-am intrebat asa, ca si mama a facut in Bucuresti instalatii sanitare si acum e sora mea la facultatea asta.
oana si bb din burtica (8 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
nadine2004 spune:
Eu facui si cursul de fr si voi nu ati mai scris nimic;;))
Tare mult mi-a placut la curs, am constatat ca ma descurc bine la nivelul intermediar la care ma inscrisesem, deci o sa continui cu asta, la scris ma descurc mai bine, la vorbit e mai greu; incredibil, dar colegii mei sunt africani si arabi, in mare parte!nu stiu de ce, dar nu prea ii simpatizez;)
Ati aflat ca azi pe arte este un reportaj despre Ro? Parca pe la 21h40!
nadine2004 spune:
nu stiu de ce , cand am scris mesajul nu mai era scris nimic dupa ce am scris eu si apoi cand am citit m-am mirat cum de au aparut atatea mesaje; om fi scris in acelasi timp?
Spic de grau, daca ai terminat liceul sanitar de ce nu incerci sa faci aici ceva in acest domeniu? Vezi daca se echivaleaza diploma ta, ca stiu ca se cauta asistente medicale aici!