andive
Fetelor, am mincat la un local o salata Venetzia (cica) o amestecatura cu de toate, printre care erau si andive, care erau fooorte amare, noroc ca eram flamanda si am mincat asa.
Voi ce stiti asa sunt andivele amare?
?
Raspunsuri
lu.more spune:
Uite aici, daca vrei sa faci o incercare, o salata simpla si gustoasa foc: andive cu sfecla rosie (coapta) taiata cubulete, stropite cu sos vinegreta fara prea mult otet.
Se prepara cu vreo jumatate de ora inainte de a fi servita, in felul acesta andivele se impregneaza cu sucul de sfecla rosie(dulce) si nu se mai simt amare.
Nu uitati, cand pregatiti andivele, sa inlaturati "cotorul", fiindca el da gustul amar.
Eu, care sunt adepta legumelor, as manca kilograme de andive preparate in felul acesta. Incercati si voi!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
emoison spune:
Andivele is amare daca sint statute, sau daca au fost pastrate la lumina (eu cind le cumpar, le tin in frigider in cutia pentru legume si incerc sa le pap inainte sa stea 2 saptamini acolo ). Ca sa nu fie amare, tai cam 1-2 cm de la baza, sau le tai un con (cotorul, cam ca la varza) de 1-2 cm. Apoi le fierb cam 20 min in kukta, le infasor fiecare intr-o felie de sunca, torn un sos alb peste ele, presar cas ras, si le dau la cuptor. Miam!
Cu bine,
Elena
CRIXIA spune:
Noi nu ne complicam sa le mai gatim, le mancam salata.
O salata rapida si gustoasa: una sau doau andive, taiate felii cam de 2-3 cm la care se adauga rosii, castraveti, ardei, sau ce place fiecaruia. la toate astea sosul trebuie sa fie mai acru, caci amareala lor se stinge cu acru. Eu folosesc otet, si ne-am obisnuit cu ele f. bine.
CriXia
scarmanus spune:
Am citit eu intr-o carte o salata care mi s-a parut fffff buna: andivele se curata de partea lemnoasa a coditei cat mai bine, li se pune acolo o rotocoala de lamaie si apoi se leaga cu sfoara pe lungime, cat sa nu se piarda felia de lamaie. Se pun la fiert in apa cu sare cam 30 de minute sau mai putin. Sunt fierte cand se desprind cu usurinta frunzele din interior, nu cele de pe margini. Lasati sa se raceasca si serviti-e cu un sos buuuuuuun vinegreta. Promit ca fac si eu ca ma intriga si pe mine subiectul andive.
scarmanus
pengunica spune:
Si mie imi plac andivele!Sunt yami!Eu le spal si le tai dupa care adaog peste ele un sos facut din ulei de masline ,sare si suc de la o lamaie....sunt delicioase chiar daca sunt amare.
Pacate ca pe aici nu prea gasesc decat la un singur magazin si acolo aduc doua bucati .....si cum sunt cam micute deabia imi ajung pe o masea...dar e bine si asa decat deloc
Oana spune:
Eu am facut o singura data salata de andive taiata felii cu maioneza. Nu mi s-a parut amara probabil ca otetul din maioneza a facut-o sa nu mai fie amara.
scarmanus spune:
Andivele cu anghinarea nu sunt acelasi lucru, nuuuuu?
Ca daca nu, am facut o magarie, am postat de fapt reteta de anghinare aici, asa ca va rog stergeti-o si acceptati-mi scuzele ca sunt ignoranta
scarmanus
mariaangeli_que spune:
eu am mancat andive umplute,speli andivele,le cureti frunza cu frunza,le lasi sa se uste apa de pe ele ,intre timp pregatesti din branza gen philadelpfia si sunca ,o pasta ,umpli andivele cu aceasta pasta si la sfarsit vor arata ca niste barcute.In pasta se pot adauga si alte ingrediente ,la placere,ardei iute,vegeta .ou fiert..si ce va place
Dana P spune:
Iata cum mancam noi andivele:
- se incinge intr-o tigaie un pachet de unt (depinde cata cantitate de andive pregatiti, un pachet folosesc la un 1 kg de andive)se adauga andivele curatate(asa intregi, daca sunt subtiri, sau taie in 4 daca sunt groase), se pune un capac peste ele si se lasa sa se inabuse bine, cand sunt gata se adauga zeama de la o lamaie si se presara putin sare. se pun in farfurie cu tot cu sosul ce l-au lasat.
noua asa ne place cel mai mult.
pofta buna