Mamici de Iulie August (64)
Raspunsuri - Pagina 5
butterfly spune:
Sa dau si eu raportul: ne-am cam plimbarit zilele astea dar suntem bine. Azi-noapte insa nu am putut adormi pina la ora 2 si m-am trezit la 5.30 pe spate asa ca am avut o reactie cam violenta de revenire pe partea stinga care a determinat doua contractii extrem de dureroase de stateam apoi si nu ma mai lua somnul derulind filmul. Totusi bebe misca voios, cred ca m-am stresat degeaba...
Azi am urmarit nunta regala de la spanioli si m-am emotionat foarte tare... hormonii, deh...
In afara de capsuni nu-mi mai amintesc de nimic notabil... poate doar ca ma preocupa cam mult nasterea, simt ca nu mai e mult!
Va pupicesc pe toate!
Florina 28 ani, berbec, 34(+) sapt cu baietzel
Dr Badiu - Sp Universitar,DPN 1 iulie
eli spune:
Buna mamici si bebici!
irinuca bine ai venit la mamici de iulie-august . Sarcina usoara in continuare si sa ai un bebe sanatos. Nici la mine nu se potriveste ceea ce zice pe site cu ceea ce mi-a zis doctoral in privinta sexului lui bebe.
Azi, oo, ce zi. A sunat ceasul la 7:30. L-am inchis. A sunat si dupa 2 minute, facui la fel. Si ma trezesc speriata la 8:10. Vai ce tarziu e. Ne propusesem sa fim la 8:20 la clinica. Oare cum de nu m-am trezit la timp? Mereu o faceam cand era de mers la doctor. Iata ca azi e altfel ziua. Si mi se confirma banuielile, cand tati, care ca de obicei, e mai rapid ca mine, se duce inainte la clinica pentru a lua nr. Stie ca daca ar fi sa ma astepte, asa cum o face mereu, de data asta am sta cateva ore sa asteptamsa imi vina randul la control. Si ia nr. Vine acasa cu 8. Eu inca nu sunt gata, imi dau tot interesul ca pana ce se deschide cabinetul sa fiu acolo pentru a inmana tichetul, cardul si carnetul de gravida. Ajung la timp. Adica exact cand o asistenta striga ghachi ban no okiaksamah (clientul nr 8. Ii dau pe rad, tichet, inca un moment si dau si cardul. Si scotocesc in geanta dupa carnet de crede gtantih ca e prima data cand il prezint. Si azi e asa de aglomerat, locul nostru de obicei e deja ocupat. Asta e a 3-a chestie care imi da de gandit ca azi se intampla ceva. Merg la toaleta pt testul de urina si dupa ma pun pe asteptat. Verific daca am scris in carnetel tot ce vreau sa il intreb pe doctor. Ma uit si am impresia ca da. Si daca am uitat ceva si nu imi amintesc, cum sa stiu ca am uitat Ridic din umeri si oftez, iar. Mi se pare ca toate gravidele intra inaintea mea. Ma calmeaza tati, au intrat 7. Urmezi tu. Si asa e. Cantarul arata ca m-am ingrasat 1, 4kg in 2 sapt. Stiu eu ca nu indica adevarul. Pai data trecuta eram mai subtire imbracata. Si acum am si vezica plina. As fi mers iar la toaleta, dar daca ma striga intre timp? Tensiunea e cam mare 133/78 ( Roxi da-ti cu parerea aici). Circumferinta abdomenului e 94, vai, cu 5 cm mai mare decat data trecuta. De aia ma strangeau pe mine pantalonii. Sa imi aduc aminte sa le mai dau drumul la un nasture fixat pe bata reglabila. Daca mai am nasturi, ca de nu, trebuie sa imi iau alti panataloni. Tati intreaba nerabdator, gazi sigur ne faceti ecografie? Am adus si caseta.g Inmaneaza asistentei obiectul, aceata il baga in video player. Vine si doctorul, masoara ceva pe burta, verifica un picior. Mai ce ne fierbe. Dar iata ca incepe. Vad ceva rotund. Nu inteleg ce e. Bineinteles, nu l-am mai vazut pe bebe de 11 sapt. Ne explica, e capul. BPD-ul e 6, 67 (asa am retinut), trecem mai departe, corpul, peste 7 cm (tot din amintiri). Ne arata si picioarele. Masoara. Mie imi par lungi. Sa dea Domnul sa fie copilul inalt, asa ca tati, nu o piticanie ca mine. Doctorul intreaba, gvreti sa stiti sexul lui bebe?h Eu ma gandesc ca da, tati deja raspunde si se apropie si mai tare de monitorul doctorului. Eu astept cu sufletul la gura si privirea fixata pe monitorul meu. gUnde, ce?h mi trece prin minte. gEii, uitati aici...h, eu nu vad, dar apoi ma luminez, gata zarii si eu. gAre cuculet, felicitari!h ne transmite doctorul. Mi se pare ca nu am auzit bine, si eu si tati zicem: gbaiat?h Da, si face docotorul poza instrumentului (am inteles dupa ce reprezinta poza, mi-a explicat tati, ei, stie el ce stie). Trecem la 4D, da zoom pe fata lui bebe si vad cum si tine manuta stanga pe fetisoara. Rusinos tare mai e. Il ciocanim de cateva ori ca sa se miste si sa ii vedem fetisoara in intregime, dar, bebe are si personalitate, Inghite linistit, in continuare lichid si se freaca la ochisor. Vedem totusi un ochi, un pic de nasuc, gurita miscatoare. Mi se pare asa de frumos. Imi vine sa il manac. Iata ca imi amintesc ceva. gDoctore, coloana vertebrala e in regula?h Trecem deci la spatic, vedem coloana, doctorul cerceteaza si imi zice sa stau linistta, totul e ok. Eu, mama disperata, mai intreb, gsigur?h . gDa, e totul in regulah. "Deci bebe e cu capul jos in stanga, iar funduletul sus in dreapa? V-a sa zica, s-a intors cu capul in jos. Asa ramane de acum incilo?" "Probabil" raspunde -ul. Se opreste, dicteaza asistentei cate ceva si inchide ecograful. Incerc sa mai trag cu ochiul (la cifrele de pe ecran), dar deja ne cheama in fata biroului. Dupa ce ca l-am tot intrebat in timpul ecografiei, mai am vreo 3 intrebari. Imi raspunde, aparent calm, dar cred ca abia asteapta sa scape de mine. Are si el o straina (cred) ca pacienta si e cea mai cicalitoare. Iesim, caut pozica, tati imi zice: gpai de acum nu ii mai zicem Florence. Daca s-o fi suparat beieteul ca i-am zis asa pana acum?h Radeam amandoi, ochii sclipesc, tati imi aminteste ca de acum stim ce culoare poate predomina la hainute. Platim si iesim. Eu zambaresc, tati trage cu ochiul la mine. Ne e foame la amandoi. Pai deh, doar avem un baiat maricel, la 26 de sapt si 3 zile are 1100 g (cu eroarea de rigoare). Daca era fetita, tati alegea numele (deja o facuse), daca era baietel, eu aveam sarcina asta, Si e baiat, ma gandesc la nume in timp ce alunecam mana in mana pe strada ingusta. gTe andesti la nume, dar nu va fi final. Cauti nume care iti plac, dar hotaram amandoih imi striga tati. Si ii mai vine o idee: g Tu un nume si eu un nume caut pentru bebe. Eu ii voi pune un nume japonez.h Deci, pana la urma, chiar de e baiat, decidem impreuna numele.h Fie si asa, sanatos sa fie copilasul, asta e tot ce conteaza. Caci de era fata, bineinteles ca ma bagam si eu la alegerea numelui. Si contiunam sa palavragim despre bebe pana la prima cafenea.
Daca vreti sa sarbatorim, azi dau de baut .
Weekend placut tuturor si o saptamana noua cat mai placuta!
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 26 saptamani cu o scumpte de baietel
irrinuca spune:
Maricel bebelul la 26 de saptamani, mai ales ca tu spui ca esti mica!
Felicitari!
Uf, mi se pare ca toate mamicile din acest forum stiu atatea detalii despre bb, inclusiv sexul, numai eu nu stiu nimik, si are 30 de saptamani + 1 deja...
Tare nesuferite sunt asistentele astea englezoaice si tare paranoice! Imi vine sa le ....
Mai am de asteptat 2 saptamani si ceva pana la urmatorul eco, dar cred ca astept degeaba, tot nu o sa stiu prea multe.
Vreau acasa in Romania sa fac si eu un 4D, m-am interesat, este de exact 40 de ori mai ieftin decat aici. Daca nu m-au pacalit informatorii. Aici se face numai la o singura clinica si e 400£ scan complet, si nici nu-ti dau caseta acasa. In Romania e cam ... 650.000 si cu caseta cu tot. E advevarat???
Dar ce imi mai fac sange rau...
Asta e, noapte buna!
Irinuca
AncaMaria spune:
Buna irrinuca si bine ai venit in gasca mamicilor de iulie-august!
Stai linistita si nu iti face sange rau... nici eu nu stiu sexul copilului pentru ca, asa cum s-a mai spus aici, in Canada nu ti se spune... decat in anumite cazuri... dar acum m-am resemnat, stiind ca mai e destul de putin si-l voi vedea oricum pe bb. Ma gandesc pe de alta parte ca va fi o surpriza... placuta oricum, pentru ca eu nu am preferinte, al meu sot ar fi vrut sa fie baiat... Si noi am vrut sa mergem la o clinica privata, sa platim pentru o noua eco, mai ales ca nu am mai facut una de la 19 sapt... as fi facut-o mai ales pentru psihicul meu, sa stau mai linistita, dar doctorita m-a asigurat ca daca e ceva anormal ma trimite la eco imediat. Asa ca acum stam cuminti si mangaiem burticelu sa creasca mai mare... ca al nostru tare greu mai creste... si ne rugam sa fie totul in regula.
Pupici si sanatate multa
Anca 31 sapt.
cristalina spune:
Buna dimineata la burtici!
7 dimineata! Asta e ora de trezit?!...:)
Eli, sa va traiasca flacaul!..:)
Irinuca, bine ai venit! O ecografie 2D de morfologie fetala la o clinica mai pricopsita costa vreo 50 de euro in Romania...
O zi excelenta sa avem!
Monica 32+ saptamani
iren spune:
Burticute, duminica viitoare se anunta o intilneala in Parcul Tineretului, si vin si eu, ca sint in tara, nu vreti sa ne stringem, sa ne vedem si noi la fata- si la burta?
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26423 asta-i linku cu intilneala.
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
papadie spune:
Irenuts vas ca nutz mai ajung strudelele aduse in Elvetia meri derect la sursa brava, hotarata fata:-))))
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
papadie spune:
am tras un oki la mamicutele de mai -iunie si tokma plekau la nascare. asa m-am emotzionaaat na ca acu ud coada pisicii:-)))
Irinusha spune:
Papadie, va asteptam cu drag :)
Sincera sa fiu mie imi e dor de burtica mea ... nu insa de aceea din ultimele 2-3 saptamani ca eram prea greoaie. Asa ca savurati timpul asta ... nu ca nu ar fi mai fain cu bb in brate (ca este oricum), dar e "marfa" si ca gravidutza. Na ca incep sa aberez :)
Va pupic si va doresc o sarcina usoara si placuta in continuare!!! :)
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
iren spune:
quote:
Originally posted by papadie
Irenuts vas ca nutz mai ajung strudelele aduse in Elvetia meri derect la sursa brava, hotarata fata:-))))
Bey, numa cin' ma gindesc citi mici o sa bag in mine ...si cite strudele cu mere si ciorbe de burta si covrigi daia bunii de Brasov...o sa ma fac cit tancul, ca tot zice soata ca-s cam slaba, si ma indoapa si la 3 noaptea cu lapte si biscuiti
Fetele, un tipp vreau si io de la voi: unde sint cei mai buni, proaspeti si mari mici din Bucuresti- si fara prea mult bicarbonat?
Multzam fain
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu