stie cineva ceva de gradi MApN?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

n-au zis eu .... faza cu persoane foarte avizate ....
dimpotriva.

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

persoanele avizate fac parte din spitalul Militar si chiar dintre ele, din cadrele angajate in gradinita..cat despre "devreme", autobuzul era la noi la ora 6.45, deci la cat trebuia eu sa scol copilul??!! este decizia mea, si nu are nici o legatura cu alte persoane de aici...

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Mada,
Poti sa-mi spui si mie (sau sa-mi trimiti un mesaj privat cu) numele acestei gradinite? Macar sa stim de ce sa ne ferim...
Multumesc mult.
Carmen

quote:
Originally posted by madadum

quote:
Originally posted by Elena-Teodora

Fireste, sunt receptiva si la alte gradinite, mai ales particulare, dar unde fata mea sa aiba conditii super si sa fie bine ingrijita, nu sa moara de foame, sa stea murdara, sa nu se joace...

Va multumesc si astept raspunsurile voastre

buna elena

mara (2 ani si 11 luni) a mers incepand cu 1 mai la o super gradi particulara. dupa ce timp de 3 luni am vizitat o multime de gradi, care mai de care, asta mi s-a parut cea mai buna (casa, dotari, transport, personal, copii putini) plus ca firma lui tati platea jumate. mara a rezistat 4 zile, dupa care s-a imbolnavit zdravan, nici acum nu este bine. desi la inceput era super incantata de gradi, in cele 4 zile au reusit sa o sperie atat de tare, incat inca vorbeste noaptea in somn ca nu vrea sa merga, sa nu o ia masina, ca nu vrea sa stea la colt . pana la urma am retras-o. concluzia pe care am tras-o eu este ca, desi locul arata super, educatoarele nu-si dadeau nici cel mai mic interes sa-i apropie si sa-i integreze pe copii. mara plangea pana voma, desi grupa mica, cu mai putin de 10 copii are 2 educatoare. a stat o zi intreaga cu febra la gradi si mi-au adus-o seara acasa cu aproape 40 febra. cica a facut-o in masina! sint foarte dezamagita. mai grav mi se pare faptul ca copilul este acum super speriat de gradi. nu cred ca in toamna va fi pregatita sa reia acest subiect. mancarea, desi buna, mi s-a parut cam nepotrivita pentru copilasi micuti. la micul dejun, sandvishul era paine cu cascaval sau sunca fara unt/margarina. pai cum sa le alunece pe gat copiilor?!? felul 2 de la pranz era intodeauna foarte "uscat". fructul de la 11 era o jumatate de mar, in conditiile in care gradi costa 250euro/luna! noi ne-am invatat lectia! din pacate pe pielea marei. mi s-au parut total lipsiti de experienta lucrului cu copiii si lipsiti de caldura sufleteasca, desi, poate ma repet, conditiile erau grozave. la anul sigur va merge la o gradinita de stat. macar la capitolul educatoare poti avea surprize placute

mada si mara (aproape 3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

M-ar interesa si pe mine adresele acestor 2 gradi ale MApN. Sotul lucreaza in MI, poate avem vreo sansa. Dani (3 ani si 6 luni, cum zice el) a fost la o gradi de stat, dar, cum vad ca a-ti patit-o si voi (nu toti!), am tras-o si noi cu el. La inceput l-am dat la gradi langa serviciul lui tati, dupa 3 zile l-am luat cu febra (si de plans, si ca a racit), l-am facut bine, l-am dat la gradi langa serviciul lui mami, iar a racit, toata iarna l-am tinut acasa, ba cu o verisoara, ba cu sotul in concediu, sau medical, cand l-am dus iar am descoperit ca una din educatoare s-a imbolnavit, n-a mai venit din nov. pana in mai, acum iar e in concediu fara plata. A doua educatoare de la grupa e la facultate, ba e in sesiune, ba are conjunctivita, ba nu stiu ce, deci puii mici stateau cand cu o ingrijitoare, cand cu o asistenta medicala. As prefera sa stiu ca platesc transportul, dar macar sa stiu ca e supravegheat de cadre specializate, ca ii invata sa coloreze, sa invete poezii, sa faca ceva sa nu se plictiseasca, nu sa stea doar la TV cu desene animate. E tare greu. Dati-mi si mie, va rog, nr. de tel. si adresele, sa vedem cum e, ce conditii sunt, sa nu pierd inscrierea, daca e, please!

Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns george_rc spune:

quote:
Originally posted by roxanal

persoanele avizate fac parte din spitalul Militar si chiar dintre ele, din cadrele angajate in gradinita..cat despre "devreme", autobuzul era la noi la ora 6.45, deci la cat trebuia eu sa scol copilul??!! este decizia mea, si nu are nici o legatura cu alte persoane de aici...

1. Se pare ca am vorbit cu persoane diferite, pentru ca eu tot cu persoane care lucreaza la Sp. Militar am vorbit si mi-au spus despre conditii ca ar fi bune.
2. Cine te obliga sa transporti copilul cu autobuzul gradinitei? Copilul poate fi dus si de catre parinti la gradinita, mai tarziu de 6.45.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

da George, se pare ca am vb cu persoane diferite..si este adevat ca nimeni nu te obliga sa-l duci cu autobuzul gradinitei dar nici masina nu mai avem, si pe Plevnei nu circula momentan nici un mijloc de transport, ceea ce face ca traseul sa fie parcurs cu 2 mijloace de transport in comun, ceea ce nu vreau...si inca odata, este decizia mea...multi sunt multumiti acolo..plus de asta intotdeauna exista mai multe pareri vis-a-vis de un subiect...succes

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roxanal

da George, se pare ca am vb cu persoane diferite..si este adevat ca nimeni nu te obliga sa-l duci cu autobuzul gradinitei dar nici masina nu mai avem, si pe Plevnei nu circula momentan nici un mijloc de transport, ceea ce face ca traseul sa fie parcurs cu 2 mijloace de transport in comun, ceea ce nu vreau...si inca odata, este decizia mea...multi sunt multumiti acolo..plus de asta intotdeauna exista mai multe pareri vis-a-vis de un subiect...succes

OK, 'de gustibus'...

Pentru noi cresa este pe G-ral Cristescu (langa Cobalcescu) si noi o sa-l ducem cu masina in drum spre serviciu, asa ca transportul nu a fost o problema.

In alta ordine de idei, acum doua saptamani (inainte de a pleca in concediu) am facut mult asteptata vizita la cresa (erau deja in vacanta, pentru ca nu m-au lasat sa ma plimb cand erau copiii acolo).

Ce pot sa spun: cresa are trei grupe: iepurasii, veveritele si ursuletii (dupa varste), au camere separate, destul de mari si (din cate am vazut la o privire din usa) destul de bine dotate cu jucarii, casute, caluti, etc... In camera in care se joaca se si doarme. Sala de mese are masute cu scaune individuale prinse de masa pentru copiii care sunt mai mici si nu stau bine pe scaunele normale si scaunele mici pentru ceilalti copiii. La WC sunt folosite olite, care am inteles ca sunt dezinfectate periodic.

Am inteles ca la cresa copiii sunt imbracati cu hainutele cresei, nu cu cele de acasa (se pare ca asa cere Ministerul Educatiei) si se face un fel de examinare sumara de asistenta dimineata la venire, inainte de a se schimba si a intra in sali. Vara copiii se joaca si afara in spatiul verde si in parculetul cu topogan/leagane/s.a.m.d. Intrarea este pazita de un soldat si nu se permite accesul decat cu permis (pentru parinti).

Puncte bune:
- cresa parea destul de bine dotata cu jucarii, spatiu verde este frumos, parcul de joaca este bine dotat;
- cel putin la nivel declarativ (procedural) examinarea copiilor dimineata ar trebui sa impiedice transmiterea bolilor serioase la ceilalti copiii;
- celelalte mamici (inclusiv cunostinte) mi-au spus ca mancarea este buna si supravegherea de calitate.

Puncte slabe:
- patuturile sunt gen cu plasa, ceea ce cred ca o sa fie o mica problema pentru Matei, care doarme in pat de 1 persoana normal de aproape 9 luni (s-ar putea sa fie micut);
- mobilierul la sala de mese este destul de vechi (mesele-scaunele aratau relativ noi, gen material plastic).

Am inteles ca vara asta se face o renovare a sediului-poate ca schimba si masutele de la sala de mese.... :)

Mergi la inceput

Gata, s-a terminat analizarea dosarelor si voinicul a fost 'admis' la grupa de cresa din cadrul gradinitei MApN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Bravo! Va fi bine si copilasul va fi incantat!
Iarna este foarte cald acolo. Am verificat eu cand nu eram inca hotarata la ce gardi sa-l dau pe Vladut. Pana la urma ne-am dus in Plevnei pentru autobuz. Si tare bine-i merge!

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

felicitari pentru reusita!
intr-adevar iarna este foarte cald acolo!

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput