Anovulatie

Anovulatie | Autor: CODRINA

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
In primul rand felicitari norocoaselor cu test pozitiv . Ma bucur atat de mult cand mai vad si reusite.......
Acum ce ma doare:
Astazi am vorbit cu Niculescu si in sfarsit, dupa 3 ani, mi-a dat verdictul: nu ovulez .
Luna asta mi-a iesit FSH-ul 9,2 in ziua a 3-a, si mi-au venit rushii la 33 zile. Eu i-am spus dr. prin telefon rezultatele analizelor hormonale, si el mi-a zis ca nu ovulez, si sa iau din a 2-a zi de ciclu timp de 5 zile cate o tableta de OVAMIT. A mai luat cineva? Eu trebuie sa incep trat de maine, apoi in ziua a 11-a echo.
Va rog mult, spuneti-mi daca a mai luat cineva/pareri despre tratamentul cu Ovamit.
Multam' fain
Codrina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

codrina, e prima data cand iti iese fsh-ul asa?
cam la fel este si la mine 9.4 normal 2-10
facut doar o data si intr-un ciclu dubios, la mine normal e 30-31 iar asta a fost 36
altfel, la eco mi-a vazut 2 foliculi si cu o luna innainte tot la eco mi-a spus ca "probabil" am ovulat pe dreapta
concluzia a fost tot ca nu ovulez! cu stimularea dupa hsg, mai intai cu ceva usor parca tot ovamit a zis
cert e ca luna asta sunt aproape sigura ca am ovulat (mucus, dureri) si inca caut un loc unde sa-mi fac o ecografie buna ca sa-i demonstrez doctoritei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Si eu am facut la giulesti si am avut FSH-ul 9.3. Cu toate astea am ovulatie fara nici un tratament. Am facut monitorizare chiar luna asta si am ovulatie, am facut si IAS.

Culmea e ca mai analize facute in alte parti si erau mai bune (4.6). Doctorita mea mi-a zis ca a crescut FSH pentru ca m-am ingrasat. Lucru perfect adevarat: s-a intamplat dupa ce am hotarat sa facem un bebe, dupa stimulari ovariene si alte tratamente date fara motiv de alti medici.

In luna in care am facut analiza cu FSH mare lucrurile au stat foarte prost. Cu o seara inainte ma intorsesem de la inmormantarea bunicii mele si eram dupa vreo 4 zile de nemancare si tot atatea nopti de nesomn. Nu stiu daca asta era motiv ul dar cert este ca ovulatie am avut. Dr mea a zis ca poate a fost o intamplare (se mira cum de am reusit fara stimulare).

ca ar fi anovulatia singura problema lucrurile ar sta tare simplu. Cu stimulare poti sa ai o superOVULATIE. Nu va stresati de pomana!!!!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CODRINA spune:

Ana Maria si Dandana,
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Pentru Dandana: e prima data cand FSH-ul e asa mare la mine; in alte luni era 4,2 sau 4,5. Dar 36 cat ai tu nu e cam prea mare(poate nu era in a 3-a zi)? Bine ca tu ai semne de ovulatie. Eu nu am nimic mucus. In schimb temp creste cam in a 16-a zi.Am facut si monitorizari echo in alte luni, si ovulam.Nu stiu ce sa mai cred...
Pentru Ana Maria: si eu am avut FSH-ul alte dati de 4,2-4,5, si eu alte dati ovulam (constatat echografic), dar mucus...IOCCC....Nu stiu ce e ala si cum arata. Adica stiu ce e si cum trebuie sa arate, dar nu am vazut niciodata la mine asa ceva. Nu stiu cum de am mai ramas gravida alte dati (dar am pierdut sarcina).Ai reusit fara stimulare adica ai ramas?
Mutumesc mult,
Codrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu chiar nu inteleg...cum isi dau seama dupa 3 ani ca nu ai ovulatie. Ma seaca asta. Eu fac investigatii de 2 ani. Toate bune si frumoase, progesteronul cam mic...dar "nu-i problema".

Eco, dozari, consultatii, etc. Dupa 1 an si jumatate imi zice ca totusi ar fi mai bine sa fac inseminare artificiala. Zis si facut. Fac stimulare cu Clostylbegit fara succes in prima luna. Nu am ovulatie (!!!)
A doua luna 2/zi dupa 3 zile nica, dupa 4 zile nica, dupa 5 zile nica, in a 8 a zi ...ceva. Pe urma pregnyl urmat de hiperstimulare si dureri de burta mari. Rezultatul: inseminare esuata.

Ma gandesc cum dupa 2 ani de analize facute si repetate de 2,3 ori defapt nu aveam ovulatie?
Tu faceai de mult investigatii?

Mergi la inceput

Am o saptamana de la preimul IAS asa ca sunt in faza in care ma rog la Doamne Doamne! Eu sunt cam sceptica, in schimb sotul meu e tare optimist si mi-e tare teama sa nu-l dezamgesc.

Eu n-am ramas niciodata.

Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Fac stimulare cu Clostylbegit fara succes in prima luna. Nu am ovulatie (!!!)
A doua luna 2/zi dupa 3 zile nica, dupa 4 zile nica, dupa 5 zile nica, in a 8 a zi ...ceva. Pe urma pregnyl urmat de hiperstimulare si dureri de burta mari. Rezultatul: inseminare esuata.

Anca, am si eu 3 intrebari la tine (ca sunt cam in aceeasi situatie):
1. Ce inseamna "fara succes"? S-au facut foliculi si nu ai ovulat? Sau nu s-au facut deloc foliculi?
2. Ce inseamna "inseminare esuata"? De ce??!
3. Unde si cu cine ai facut IAS?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ana maria

Am o saptamana de la preimul IAS asa ca sunt in faza in care ma rog la Doamne Doamne! Eu sunt cam sceptica, in schimb sotul meu e tare optimist si mi-e tare teama sa nu-l dezamgesc.

Eu n-am ramas niciodata.

Ana Maria

Ana Maria, bafta, bafta, bafta!! Iti tin pumnii sa ne dai o super veste - si un strop de speranta alaturi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

bun, am inteles! se poate fsh aproape de limita de 10 (asta la giulesti ca in alte parti or fi altele limitele) si sa fie ovulatie bine merci, cel putin in alte cicluri

atunci e prost sa fac stimulare si mai bine o conving pe doctorita sa fac monitorizare fara stimulare, macar doua luni, sa vad cum stau si in timpul asta sa vada de progesteronul meu mic
chiar e de rau sa faci stimulari daca exista totusi ovulatie?

ideea e ca la varsta mea, doctorita zice ca nu avem timp de luni care
trec, ma rog!
codrina, m-am exprimat eu prost! 36 erau zilele de la ciclul cu analizele , asa s-a intamplat sa fie, mult mai lung ca de obicei

ana maria, iti tinem pumnii!

Mergi la inceput

La mine stimularea mi-a mai adus vreo 5 kilograme nemeritate (he he he).l In schimb nu mi-au aparut chisturi pe ovare. Nici de oculat nu stiu daca am ovulat ca doctoru meu nu s-a gandit sa- mi recomande monitorizare in luna respectiva. Anis m-a certat atunci ca nu fac monitorizare.

Eu am facut stimulare cu Puregon si Pregnyl. Docorita la care merg acum mi-a zis ca stimularea cu Clostibelgit e mai buna si mai ieftina.

Va multumesc de incurajari dar au trecut prea multi ani ca sa mai sper asa usor.

Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Da, Rozi, am avut 2 foliculi. Nu stiu exact ce dimensiuni aveau. Zic ca a fost "esuata" pentru ca mi-a venit ciclu.
Inseminarea am facut-o cu Dr. Vladareanu (spitalul Elias).

ana-maria, sper sa-ti reuseasca. Te doare burtica? Unde ai facut-o?

Mergi la inceput