stafilococ auriu

stafilococ auriu | Autor: Basil

Link direct la acest mesaj

Fetita noastra in varsta de aproape 7 luni a fost depistata ca avand stafilococ auriu.
Se pare ca acest agent patogen este foarte greu de invins. V-as ruga foarte mult pe cei care s-au confruntat cu o asemenea problema sa ma ajute cu niste sfaturi. Este necesar ca toata familia sa facem analize pentru a afla daca suntem si noi purtatori ai acestui stafilococ?

Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

Da , trebuie sa faceti exudat nazal si faringian toti cei care veniti in contact cu bb . Hai sa iti spun ce am patit eu . Cam acum 1 luna si jumatate , pe mana lui Marc ( 8 luni atunci ) a aparut ceva ce am crezut ca e o ciupitura de paianjen pt ca era tare . Dupa o sapt era mare , cam 2 cm si tare - tare . Dupa baie intr-o seara s-a spart si a iesit puroi ...cu carul . Fara sa exagerez , am consumat cam jumatate de pachet de servetele normale sa curat tot ce iesea de acolo . M-am speriat ingrozitor , era un puroi gelatinos galben , f urat . Am sunat imediat la doctor si a venit a doua zi dimineata sa il vada . A spus ca era o infectie cu stafilococ auriu , si a zis ca nu trebuia sa sparg acolo . A urmat 7 zile de tratament cu Zinat , si dupa 2 zile am mers la cabinet si i-a facut o incizie pe bubita ca sa scoata tot puroil carre ramasese . Noi toti am facut exudate , dar au iesit negative , si deci il putea lua si de afara . Este periculos pt ca daca nu faci tratament sau , cum am facut eu greseala sa scot puroiul , se fixeaza adanc , pe os si ii iese mereu .
Daca mai ai vreo intrebare la care sa te pot ajuta ...

Roxana & Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

Buna fetelor,

Ce manifestari au purtatorii, cum se depisteaza stafiloccocul auriu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Pot sa nu aiba nici o manifestare,noi am fost depistati toti cu stafilococ auriu,parintii mei,eu,sotul meu si baietelul nostru de 6 ani.Tatal meu a fost singurul cu manifestari si anume niste cosuri pe frunte si pe nas.Ceilalti nu aveam nimic.Ne-am facut analizele si apoi am facut un vaccin timp de vreo 3 luni,dar se scapa foarte greu,noi nu am scapat,tatal meu tot are cosuri,desi un timp nu le-a mai avut,dar doar cat a facut vaccinul,apoi au reaparut.

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Copilul unei cunostinte care avea stafilococ auriu in gat (impreuna cu toata familia), facea foarte des rosu in gat. Pana la vreo cinci ani facea injectii cu antibiotice la fiecare luna si jumatate. Ceilalti din casa nu aveau nici un simptom care sa tradeze existenta stafilococului. Pana la urma s-au dus la institutul Cantacuzino si i-au facut un vaccin sau autovaccin nu mai stiu si a scapat.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Autovaccinul ala de la Cantacuzino l-am facut si noi si se pare ca n-am scapat,trebuie sa-l repetam

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Frate-miu a avut stafilococ auriu in gat ani la rand, nu avea nici o manifestare de obicei (era purtator sanatos). Cand bea apara rece (vara cand era cald sau iarna cand era f.frig)facea rosu in gat.
A scapat (si noi de altfel, ca aveam toti)cu doze dure de antibiotic (augmentin) si el lua si bronchovaxom (asta s-a intamplat cam toata perioada de gradinita si sc.primara).

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basil spune:

Va multumesc foarte mult.
Rosa am o intrebare pentru tine. Noi stam in Brasov. Te-as ruga sa-mi spui cum se numeste acel autovaccin si la ce medic te-ai adresat de la Institul Cantacuzino. Cu cine am putea lua si noi legatura la institut?

Va doresc o zi buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Uite ce am gasit in Forumla-AS

"Baiatul meu se lupta disperat cu un stafilococ"
(Raspuns pentru DRAGAN FLOAREA - Brasov, F. AS nr. 317)
1. Cu trei ani in urma, m-am confruntat cu aceeasi problema. Am suferit chiar doua interventii chirurgicale in urma unei furunculoze ce parea de neoprit. Am apelat la un autovaccin, facut la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, si dupa 5-6 luni, problemele mele au disparut in totalitate. Autovaccinul a fost administrat subcutanat, la 7-8 zile.
Stanoiu Oana - Sos. Alexandriei nr. 94, Bl. PC 11, Sc. A, Et. 11, Ap. 55, sector 5, Bucuresti
2. Intrucat am trecut prin aceeasi situatie cu nepotelul meu, in varsta de 6 ani, va dau urmatorul sfat: la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, tel. 638.49.10 si 411.38.00, lucreaza dl dr. OLINESCU ANDREI, om si medic de o bunatate rar intalnita, caruia ii doresc sa-i dea Dumnezeu sanatate si ani multi de viata, pentru ca mi-a vindecat nepotelul cu autovaccin, combinat cu Cantastim. Nepotelul meu avea stafilococ auriu hemolitic, din cauza caruia ii ieseau mereu furuncule. Ma puteti suna la tel. 01/683.49.52 pentru amanunte.
Fam. Ionescu - Bucuresti
3. Va dau reteta unui ilustru medic militar, pentru orice fel de stafilococie, aplicata pe multi pacienti, cu rezultate maxime: timp de 10 zile, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, dati-i fiului dv. drojdie de bere proaspata, cat o nuca. Veti obtine rezultatul scontat.
Daniata Iulia - Str. Tudor Vladimirescu nr. 69, loc. Targu Jiu, jud. Gorj, cod 1400
4. Si baiatul meu a fost diagnosticat cu stafilococ auriu hemolitic. Intrucat vaccinul stafilococic si autovaccinul n-au avut nici un efect, in urma efectuarii antibiogramei, a reiesit gradul de rezistenta al stafilococului la diferite antibiotice. In cazul lui, singurul antibiotic eficient a fost Sinerdolul. De aproape doi ani de zile, nu i-a mai aparut nimic nici pe piele, nici la ochi. Va doresc multa sanatate si numai bine.
Chirtop Livia - Str. Sandu Aldea nr. 18 A, Constanta, tel. 041/62.34.88
5. M-am luptat trei ani de zile cu un stafilococ hemolitic intr-o ureche, iar in cealalta, cu Candida. Am facut doi ani la rand autovaccin, in urma recoltarii la Institutul Cantacuzino, dar n-a avut nici un rezultat. Am aflat apoi de la cineva ca atat stafilococul, cat si Candida se vindeca prin administrarea de gaz rafinat. Tratamentul dureaza 14 zile, luand dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita de petrol. Extern, furunculele sau urcioarele se tamponeaza, la interval de doua ore, tot cu gaz rafinat. Acelasi tratament este bun si pentru cei care au Candida in gat.
Ioana - Targoviste

"Sunt purtatoare de stafilococ auriu"
(Raspuns pentru MATIOC MONICA - Satu-Mare, F. AS nr. 388)

Cu multi ani in urma, am suferit in urma unei otite cu supuratii, pentru care am fost la multi medici. Dupa mai multe tratamente fara rezultat, am ajuns la un spital de boli infectioase pentru copii, unde mi s-a facut o analiza a secretiei otice si o antibiograma, avand acelasi "stafilococ aureus". Dupa alti ani, am aflat de faptul ca la Spitalul "Cantacuzino" din Bucuresti se fac tratamente cu autovaccinuri preparate din microbii recoltati de la pacienti. M-am prezentat fara nici o alta recomandare, spunand ce necazuri aveam, mi s-a recoltat din nou secretia otica si, spre suprinderea mea, nu mai era vorba de stafilococ aureus, ci de Pioceanic. Pentru acest microb, spitalul respectiv are preparat un vaccin pe care l-am facut o perioada destul de indelungata. Dupa aceea am facut un nou test, unde nu a mai aparut Pioceanic, dar a aparut un alt microb, Proteus. Deoarece sunt microbi de familii inrudite, am continuat cu vechiul vaccin pana cand doza s-a terminat si, spitalul nemaiavand rezerve, am facut o pauza mai mare. In timpul acesta, am urmat un tratament recomandat de un cititor al "Formulei AS", respectiv am facut tamponari locale cu tinctura de usturoi. Acum urechile mele nu mai supureaza si nu mai miros urat. Va doresc insanatosire grabnica.
M. PISCATI - Str. Aleea Vergului 4, bl. 15, sc. A, et. 10, ap. 40, sector 2, Bucuresti

Cu aceeasi problema ne-am chinuit in urma cu patru ani si mai bine, cand acest stafilococ se fixase in nasul fiului meu si periodic ii apareau furuncule in acel loc sensibil. La recomandarea medicului pediatru, a fost tratat cu Anatoxina stafilococica, zece fiole injectabile subcutanat, care s-au administrat gradat, la 3 sau 4 zile, dupa un program stabilit de medic. Vaccinul este preparat la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti si l-am gasit la una din farmaciile de la noi din oras. De atunci, nu a mai avut necazuri de acest fel. Sper ca remediul sa va fie de folos. Numai bine!
MOISE C. - Onesti, tel. 034/31.85.04

Iti copiez si o adresa la care vei gasi un tratament naturist pentru acest stafilococ:http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=486&&idart=2719&&numecap=Medicina%20naturistã&&cc=stafilococ%20auriu

Din tot ce citesti, selecteaza ce crezi tu ca poate fi util copilului!
Multa sanatate si Doamne ajuta!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Basil,eu sunt din Iasi si aici am fost la Institutul Cantacuzino,am vazut ca tu esti din Brasov,asa ca nu prea stiu cum te pot ajuta.

Mergi la inceput

Iar autovaccinul se prepara in functie de analizele pe care ti le fac,de exemplu tatalui meu i-au luat o proba din cosurile respective si in functie de asta au preparat vaccinul ala.

Mergi la inceput