Contract de asigurare completare venit - pt. Liviu

Contract de asigurare completare venit - pt. Liviu | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

Am mai scris despre acest subiect - vezi subiectele cu titlul "Contract de asigurare completare venit" scrise de mine mai inainte.
Copilul nostru s-a nascut in 20.05.2002 si am intrat in CIC, iar in 11.11.2002 am incheiat acel contract, la fel ca multe alte mame. In 13.11.2002 am achitat cotizatia pe 6 luni pentru suma asigurata prin contract.
Au aparut OUG 9 si 23, iar apoi L 577 care a dat totul peste cap.
In 18.06.2003 am cerut CJPAS sa-si respecte contractul si sa-mi plateasca prestatiile de asigurari sociale. Mi-au raspuns ca nu se poate, caci copilul nostru avea deja 6 luni cand am incheiat contractul. Dar in Ordinul 340, cap. D, pct. 46 se specifica clar producerea riscului.
In 24.03.2004 am dat CJPAS Sibiu in judecata prin care ceream sa oblige CJPAS sa-si respecte partea de contract (pct. 4.1) sau sa-mi dea banii inapoi, deoarece, conorm art. 26 din L19/2000 nu datoram cotizatie CAS in perioada de CIC.
In 11.05.2004 (adica in 12.05.2004 am aflat de la arhiva Tribunalului, caci in 11.05.2004 n-a fost sedinta publica de pronuntare a sentintelor) s-a pronuntat sentinta ca fiindu-mi respinsa actiunea.
Motivele de respingere a actiunii nu le cunosc inca, ci doar dupa data de 11.06.2004.
In legatura cu apelul pe care as vrea sa-l fac, dar care nu stiu daca are sens, Liviu mi-a spus ca pot sa-l fac. Si totusi, daca reziliez contractul CJPAS o sa vina sa spuna ca actiunea nu mai are obiect, deoarece prin rezilierea contractului pierd toti banii dati.
Am discutat si cu alti juristi care mi-au zis ca daca reziliez contractul nu mai pot face apel la Curtea de apel de la Alba-Iulia, deoarece obiectul actiunii nu mai exista. Sau ai alta idee Liviu (sau Marius).
Contractul trebuie sa-l reziliez, caci nu mai avem bani sa-l continuam.
Astept un raspuns care sa ma ajute intr-un fel...
Multumesc frumos !

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Parerea mea este ca, chiar daca reziliezi contractul, actiunea are obiect in continuare.
Nu uita ca tu te judeci pentru o situatie anterioara rezilierii contractului. Nu au cum sa-ti respinga apelul pentru acest temei. Oricum, sa ne spui si noua ce motive au invocat in hotararea instantei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Multumesc frumos Liviu pentru raspuns !
Deci pot sa reziliez contractul, caci si asa in 20.05.2004 se termina CIC, iar apoi, cand vine motivarea Tribunalului (in 11.06.2004 sau dupa aceasta data), sa fac apel la Curtea de apel de la Alba-Iulia.
Sper sa fie totul OK si Curtea de apel sa nu tina cont ca eu am reziliat contractul...

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput