Mamica de mai-iunie (41)
Raspunsuri - Pagina 11
piatra lunii spune:
Dana, sa va traiasca baietelul! Si sa fie sanatos si norocos si cumintel!
Mai fetele cu bebei, cum de la micutii vostri a cazut buricul asa repede?(de fapt, cum ar fi fost normal...) Ca Ingrid are acusica 2 sapt. si buricul tot acolo e, o fi din cauza ca la maternitate i-au facut baie inclusiv cu buricul, o fi din cauza ca ea fiind asa mica,pampersul ala ii acopera si buricul, nu stiu,da' ziceti-mi si mie, voi ati facut ceva special? ati evitat sa faceti baie si la buric, sau l-ati ferit de pampers, sau pur si simplu asa s-a intamplat?
Si de scos afara, cand i-ati scos, si cam cat timp,pt inceput?
ma duc la ea,ca plange,as mai fi scris nitel,da' data viitoare.
pupici.
madutza spune:
Buna burtici , mamici si BB-lusi [BB],
Este lumea tare tacuta pe aici...cine stie in curand o sa aflam vesti noi.
Felicitari Dana!!! Multa sanatate puiutului si sa aiba parte de tot ce e mai bun in viata!
Irinusha, ma bucur ca totul este bine cu Cris si nu aveti probleme. Cred ca e tare scump...ploiestean
Irinel, mananca acum ca dupa aia te mananca BB pe tine
Erika, se apropie ziua cea mare si pt. Ayumi. Hai ca acum vine!
Clau, si eu visam in fiecare noapte ca nasc, asa ca te inteleg perfect.
Hai sa va povestesc cate ceva despre noi, pt. ca s-au schimbat multe de cand am venit. In primul rand Mariuca este un ingeras, este foarte foarte cuminte. Cred ca ii maternitate aveam eu o stare mai proasta si ii transmiteam ei. Acum nu simt ca am copil mic in casa. Nu plange cand se trezeste decat daca nu e bagata in seama mult timp, sta cu ochisorii deschisi si asteapta sa venim s-o luam din patutz. Doarme foarte mult, cate 4-6 ore fara intrerupere, dupa care ne schimbam, papam si iar somnic. Am inteles ca este somnolenta si de la icter. Mai plange daca dureaza mult toaleta si schimbatul, pana ii aranjez buricutul...pana ii fac toate se plictiseste BB. Colici nu mai avem, am renuntat la Bonisan si ii dau doar Baby Drink cu lingurita (3-4 lingurite). Sunt foarte multumita de ea si pentru ca papa bine, cate 10-15 min la un san si gata, nu adoarme pana nu se satura.
Problemele noastre ar fi: nu prea eructam (ca adormim in timpul suptului), avem eritem alergic (ii dau cu neopreol pe bubitze la schimbat) si cea mai mare problema, pt. care sunt ingrijorata este ca are sold luxabil (nu este displazie de sold, dar poate sa devina daca nu am grija) ii pun doi pampersi pt. ca sa stea piciorusele la unghi de 90 grade. Dr. a spus ca dupa 1-2 luni cu pampersi pusi in stilul asta isi revine. Sper din tot sufletul ca asa va fi. Daca aveti sfaturi referitoare la aceste problemute, va rugam sa ne spuneti.
Cam astea ar fi noutatile. Va pupam dulce!
Madutza si BB-lina Mariuca
papadie spune:
Nastere usoara Christina
hai fetele cu nascutul ca venim tare din urma :-))))
am intrat si eu sa va citesc ca incep sa ma copleseasca grijile :-))))
Nasteri usoare si bebelusi sanatosi
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Irinusha spune:
Cristina, nastere usoara si multa, multa putere! Ma gandesc la tine si iti tin pumnii sa fie bine, repede si usor! Si binenteles tu si bb-le sanatosi!!! Te pupic!!!
Pietricico, despre buricut iti spun ce mi-au spus mie in maternitate: baita poti sa-i faci fara sa ai grija de buric, dar dupa trebuie sters bine pe langa sa nu ramana ud. Cu un tamponel de vata sau cu un betisor cu vata -din acela ptr. urechi. Cu pampers-ul eu faceam asa: il indoi in fata - partea moale sper pielea copilului- ca sa nu-l infesi si pe el ... stand la aer se usuca mai repede. Cand venea moasa il mai curata pe dinauntru (deci in buricul copilului) cu betisor cu vata si cu o solutie ... numai ea o face, chiar si acum dupa ce a picat, ptr. ca oricum mai iese ceva maroniu de acolo. Eu una nu umblu ca imi e frica. Atat am facut eu si a picat exact la o saptamana ... si l-am pastrat sa-l pun la amintiri :)
Madutza, ma bucur ca s-a linistit Mariuca. Dar doarme nu gluma ... noi suntem mai fomisti si vrem papa din 2-3 ore, depinde cat de mult a mancat inainte. Nici al meu nu tipa din prima ... intai se anunta cu "he-he-he"-uri si daca vede ca nu-i bagat in seama, sau il bagi in seama dar fara sticluta dupa tine incepe sa urle dupa ma-sa: "mah-mah" ;) In rest suntem cumintei ... mai tipa cand il doare burtica. Dar spune-mi si mie ce-i ala Baby Drink ... eu ii dau ceai de colici (din tara luat, de la Plafar) si cand nu trece deloc ii dau 5 picaturi de SabSimplex. Mai am de la moasa si niste supozitoare, dar nu prea as vrea sa i le dau ... poate doar sa-i fie rau, rau. Doamne ajuta nu a avut icter deloc.
Dar m-ai speriat cu soldul ... ce s-a intamplat? Stiam ca de la o nastere normala poate sa aiba probleme de genul asta, dar dupa o cezariana ...? Iti tin pumnii sa treaca! Noi mergem in iunie la doctor la U3 (al treilea control) si cica face atunci o ecografie la sold ... sper sa fie totul bine. Oricum Cris da din picioare si ar fi in stare sa plece ... deja ma gandesc cu groaza ca peste cateva saptamani o sa trebuiasca sa-l leg de masa de infasat :)
Eritem alergic ce mai e? E oparita la fundulet? Eu nu prea le am cu denumirile astea ... Nu stiu cine mai intreba de oparerile astea ... eu ii dau lui Cris cu ulei de galbenele din cand in cand si pana acum totul a fost bine si frumos ...
Va pupic si mai intru, poate aflam deja noutati despre Cristina!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
MariaG spune:
buna mamici si burtici si mai ales bebici
felicitari proaspetilor parinti!!!!
nastere usoara Christina!!!!
Veste mare azi-noapte ne-a picat buricutul!!!! La 17 zile, deci [blue]Pietricico [\blue]si noi am fost foarte atasati de buricut, da' i-am dat drumul pana la urma.
Maria si Alex [copi]
madutza spune:
Christina, nastere usoara!!!!
Irinusha, eritem alergic este la fel ca ala de la fundulel, numai ca a mea a facut la nastere ca o alergie la noul mediu. Sunt niste bubitze mici pe corp, care trec cam in 1-2 saptamani din cate am inteles, deja mai are doar in partea inferioara, unde e pampersul.
Baby drink este un cei instant din musetel, salvie, cimbru si menta + glucoza si sucroza. Indeparteaza problemele gastrointestinale ca indigestia, colicii, flatulenta (nu stiu ce e aia???) si constipatia. Ajuta copilul sa doarma linistit si normal. Asta scrie in prospect.
Si eu sunt stresata cu buricul, abea astept sa cada. Pe mine dr. m-a pus sa o leg la buricut cu spirt sa cada mai repede si sa o sterg tot cu spirt.
Madutza si BB-lina Mariuca
Anculina spune:
Va pup pe toate! Vad ca avem proaspete mamici! Felicitari! Pupici la bb-ei si la mamici!Pupici si la viitoarele mamici! Am fostazi la ultima vizita la doctorul meu. A avansat dat cezarieneicu o zi. O sa nasc pe 26 mai. Pupici la toate. Citesc cat mai pot tot ce pica despre nastere, apoi o sa-mi iau notite despre alaptat, somnul bb-ilor, ce bine ca existati! Pupicute la toate!
Nally spune:
Buna Burticute.... Buna mamici cu bebici!!!
Dana felicitari pentru cavlerul pe care il ai! Sa va traiasca si sa fie sanatos si mancacios!!!
Nastere usoara Christina!!!!
Pietricico eu lui Sebi ii stergeam buricutu cu alcool alb (gasesti in farmacie). Si sa nu te temi! ridici capacelul mai uscat si cureti bine cu alcool acolo!! si il tii in pampers asa cum ti-a explicat si Irinusha... iar cand ii fac baita incerci sa-i feresti buricutu de apa (se uda el da' nu dai tu apa pe el intentioat!) il stergi bine cu un tampon de demachiat (asa am facut eu !) si pe urma stergi cu un betisor de urechi inmuiat in alcool alb! Iar de scos afara o poti scoate si acum ... cu conditia sa nu bata prea tare vantul afara!
Madutza ce cuminte e Maria ta! Sa-ti traiasca si sa fie asa de cuminte si frumoasa ca acum!!!
Irinel ce colegi draguti ai mey! Sa-ti faca cadouri asa de dragute!!! M-ai facut curioasa de cum arata scunelul ala pentru bebe... de zici ca vibreaza!!!
Iuliana tu ce mai faci? Tot la plimbarica?
Irinusha mey ne cresc copii!!! Si Sebi si-a scurtat perioada de somn si sta mai mult cu ochii deschisi si chiar imi raspunde uneori cand il iau in pat pe o perna de a lui si vorbesc cu el cu '"AAAAAA" "AAAAAAAAAAA" si se uita la mine cu niste ochisori!!! De iti vine sa-l mananci!!! Ia sa vazi ca si la tine o sa vorbeasca Cris asa cat de curand!
Monet cum te mai simti? Lia ce mai face ? pupico si din parte unei tanti din Romania !!!
Am fost ieri dupa amiaza la plimbarica intr-un parculet fff frumos amenajat chiar langa blocul meu unde se aduna toti copii de prin imprejurimi! Si ieri am facut cunostinta cu mai multi copii printre care o fetita tare draguta care pur si simplu s-a lipit de carutz si o tinea intruna ca: Uite bebe mami!!! Uite bebe mami! si nu mai dadea drumu la carut cu nici un chip!! Sebi era cel mai mic din gasca!!! Dar i-au facut o primire ... ce sa mai!! Si am mai fost si azi dimineata si pe cine gasim acolo??? pe fetita dragalasa, apropo o cheama Bianca ! Iar a tabarat pe Sebi!!! Cred ca se infiripa o idila intre cei doi !!! tre sa fiu foarte atenta! Daca imi suceste mintile la baiatul meu?
Va pupic dulce pe toate!
Nally si Sebastian
Irinusha spune:
Nally, ai grija sa nu-ti fuga baiatul de acasa ;) ... asa gagicar cum e! Mai, de abia astept sa-l vad pe al meu barbat, asa sa vad cum o sa fie ... parca sunt nebuna, de abia face saracutul 3 saptamani si eu il vreau deja barbat :)
Nu stiu ce are ca e tare nelinistit azi ... noroc cu mama ca altfel as sta doar cu el in brate. Si cum a papat azi-noapte de bine, asa se fofileaza azi ... cred ca avem toane sau ne aratam caracterul de tauras cu ascendent de berbecut ... mama, ce conbinatie!
Madutza, inseamna ca asa ceva are si Cris. Numai ca mie mi-au spus ca prin cosuletii astia ar elimina bb-lusii hormonii, pe care ii mai au de la mama. Noua ne-au aparut cativa pe corp si acum ii avem pe fata ... dar nu-i dau cu nimic, ca trec fara.
Saru'mana de explicatie, se gaseste si aici, insa sub alt nume. Eu am preferat ceaiul din tara (Plafar) fiind planta intreaga pe cand acela de aici e doar din extract facut ... Parerea mea, nu ma bateti. Presupun ca o sa-i iau din acela cand s-o termina ceaiul ... dar pana atunci suntem tare "naturalisti" :)
Nici o veste de la Cristina! Ce pacat!
Va pupic!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )