Cum vi se pare viata in Japonia? (10)
Raspunsuri - Pagina 3
Julie spune:
Eu am venit dupa sotz, cu viza "dependent", care imi permite sa lucrez pana la 28 de ore/saptamana, cu conditia sa obtin permis de lucru. Adica gasesc un angajator, semnez contractul, merg cu contractul la imigrari si (e doar o formalitate) obtin permis de lucru.
Altfel, poti sa vii cu viza de turist, gasesti un angajator dispus sa te sponsorizeze si cu ajutorul caruia iti schimbi viza din turistica in viza de lucru.
Sau vii direct cu viza de lucru, dar angajatorul trebuie sa il gasesti si contractul sa fie semnat inanite de a ajunge in Japonia.
Cam asa stau lucrurile, din cate stiu...
J.
Lia spune:
Am senzatia ca viza turistica nu poate fi transformata in nimic altceva,deci vii ca turist,gasesti angajator,te intorci o data acasa si aplici de acolo pentru viza de lucru pe baza contractului pe care il posezi.
io fac parte din categoria celor carora in printzip nu le place sa fie profesor de engleza,cu toate ca sunt si momente nostime in timpul orelor:))).
Ar mai fi o varianta.Vii cu viza de student la o scoala de japoneza,ca sunt scoli de limba japoneza mai putin serioase,ai dreptul sa lucrezi nush' cate ore pe luna..dezavantajul e ca tre sa platesti cursurile.
Lia&Andrew
Lia spune:
Fetili,voi ati vazut cosasi care se mananca?a?
noi am fost la un barbecue la niste pretenari si pe langa carnitele cu care ne-am indopat bine-merci,aveau si niste cosasi in nush ce sosuletz cu care ne-au imbiat de mare zor,da' n-am avut curiozitatea sa-i gustam dilok.
Am facut cateva pozutze cu cosasii da' pen' ca se pare ca nu-s capabela sa postez imagine in cadrul mesajului,ca sa vedeti si voi cosasii "apetisanti",am sa pun pozutele undeva si am sa revin cu un link.
Acu' va-ntreb:ati vazut asemenea "delicatessssa"?daca da,ati avut curiozitatea sa mancati?ca noi n-am avut indrasneala,desi cica fak bine la oki,spune legenda.
Lia&Andrew
Julie spune:
quote:
Originally posted by Lia
Am senzatia ca viza turistica nu poate fi transformata in nimic altceva,deci vii ca turist,gasesti angajator,te intorci o data acasa si aplici de acolo pentru viza de lucru pe baza contractului pe care il posezi.
M-am uitat pe o brosura, se pare ca asa e.
Mai scrie aici asa: daca aplicantul locuieste in afara Japoniei, atunci trebuie sa aplice (pentru viza ) la consulatul Japoniei din tara de rezidenta - pentru a obtine permis de lucru in Japonia.
J.
Julie spune:
quote:
Originally posted by Lia
Acu' va-ntreb:ati vazut asemenea "delicatessssa"?daca da,ati avut curiozitatea sa mancati?ca noi n-am avut indrasneala,desi cica fak bine la oki,spune legenda.
Lia&Andrew
Mey, n-am vazut decat la tv, unde erau prezentati ca specialitate culinara tailandeza sau cam asa ceva.
De gustat... nu jtiu, poate ca as gusta o data, asa, de curiozitate, dar sa fiu sigura ca-s prajiti bine
J.
Lia spune:
quote:
Originally posted by Juliequote:
Originally posted by Lia
Lia&Andrew
Mey, n-am vazut decat la tv, unde erau prezentati ca specialitate culinara tailandeza sau cam asa ceva.
De gustat... nu jtiu, poate ca as gusta o data, asa, de curiozitate, dar sa fiu sigura ca-s prajiti bine
J.
Mei,cica-i fuarte giaponesa.Bunica unuia dintre pretenarii prezentzi isi facea cate un colier din insektele saritoare mai sus amintite si krantz-krantz mai rontzaia cate unu'..
Viez' numa' ca nu-s prajitzi,is numa' "insiropatzi" in sosuletzu' de shoyu cu nush' ce altceva(au murit incetisor,torturatzi,bietzii saltaretzi si cica au gust de shrimp,da' tot ca gokiburi arata in sosu' ala.
Lia&Andrew
lai spune:
Carevasazica asa.. tre' sa ma interesez cat ar costa cursurile de japoneza, ca mie mi-ar placea sa le fac pe bune, da' ma intreb daca poci ca sa-mi gasesc de lucru pe margine si sa-mi acopar astfel costurile.. intuiesc ca ar fi cam dificil, da' poate, poate. Sau daca nu, ma marit si viu si io ca dependent. Mda.. ideal ar fi sa-mi gasesc contract de lucru dinainte si sa vin direct cu viza de lucru, da' inteleg ca vizele astea de lucru sunt specifice pentru domeniul in care te angajezi, si daca io nu indeplinesc cerintele pentru viza de instructor de engleza sau vreo alta limba straina, nu prea vad ce altceva as putea sa-mi gasesc de lucru, avand in vedere ca japoneza mea e mai mult decat rudimentara (mai bine zis, mai putin). Daca as fi si eu mai barosana cu ceva specializari in IT sau asa ceva, ar mai fi cum ar mai fi, da' cu stiintele mele politice si relatii publice si internationale ce sa fac?.. Mai studiez problema, ca dac-ar fi sa fie ar fi de-abia in 2006. Va pupic si, daca mai aveti idei, va raman indatorata.
Lia, tu esti tot cu viza de dependent? Si daca ai voie sa lucrezi doar 28 de ore pe saptamana, e relativ usor sa-ti gasesti job part-time ca profesor de engleza? cand v-ati dus cu contractul la imigrari, nu v-au cerut nimic altceva? ( gen dovezi ca sunteti calificate sa lucrati in domeniul respectiv)
Lai
ps acu' mi s-a pus pata, vreau la voi in Japonika
Lia spune:
Lai,sotul meu e japonez si am viza de spouse,deci nu exista limite vis-a-vis de nr. de ore lucrate.
Lia&Andrew
Lia spune:
Lai,ma-ntorc,ca mi-a mai venit o idee.daca tot ai o gramada de vreme,vezi daca nu poti sa-ti iei atestat de TESL.Ca daca ai dokomentu' respectiv,se considera ca esti calificata deja si poti veni sa "ticiuieshti inglish" in Imparatzia Japoneza.cauta si vezi ce universitati din US au cursuri de TESL.
Lia&Andrew
lai spune:
Lia, io am atestat de TESL da' este luat in urma unui curs scurt, de 20 de ore, nu stiu daca este suficient. Insa chiar de-ar fi, io asa am inteles din ce-am citit pe celelalte forumuri, ca ei impun conditie de eligibilitate pentru viza de instructor de o limba straina sa fi fost educat in limba respectiva timp de minim 12 ani. Acum nu stiu ce sa mai cred sau cum sa fac sa obtin informatia exacta. Tu de unde stii ca dokomentu' respectiv ar fi suficient? (inca o data, nu ma refer la scoala care te sponsorizeaza, ci la cerintele celor de la imigrare care iti acorda viza de lucru). Multam frumos!
Lai