Cum vi se pare viata in Japonia? (10)
Raspunsuri - Pagina 2
lai spune:
Ralu, multumesc! M-am uitat pe forum, dar atata timp cat nu indeplinesc criteriul de cetatenie ca sa pot aplica pentru JET, cioto.. Cineva postase o intrebare despre asta, un cetatean indian care traia in SUA, dar singurul raspuns pe care l-a primit a fost "din ce scrie pe pagina lor de web nu se poate, dar nu sunt sigur daca nu exista totusi si exceptii de la regula asta." Ma gandesc sa sun la consulatul Japoniei si sa intreb, dar sunt aproape sigura ca raspunsul va fi nu.. Fratele tau este si el interesat sa vina in Japonia ca profesor de engleza? Daca da, voi la ce concluzie ati ajuns, ca cetatean roman prin ce program ar putea sa vina?
Lai
lai spune:
Julie, m-am uitat mai atent pe link-ul pe care mi l-ai dat si mi-am dat seama ca scapasem din vedere unele sectiuni. Intr-adevar au mai multe informatii despre programe/scoli - NOVA, GEOS, AEON, Berlitz. Tot n-am gasit ceva exact despre criteriile de admitere, dar mai caut.
Lai
Lia spune:
Lai,da o cautare pe yahoo cu "dave's cafe" si vei gasi multe link-uri despre job-uri in Asia(nu doar in Japonia), ca profesor de engleza.
Scolile mari(gen nova,aeon,etc) teoretic nu accepta decat profesori nativi,cu studii superioare,mai cu seama in situatia in care recrutarea se face in tara de resedinta a aplicantului.dar sunt scoli mai micute,care accepta si profesori ne-nativi,sau nativi fara studii superioare.Succes!
lai spune:
Wow, Lia, multumesc! Am intrat acum pe www.eslcafe.com (Dave's ESL Cafe) si numa' ce-am vazut ca au atatea link-uri cat sa ma tina ocupata bine Bun, trec la studiat.
Lai
angel_jp spune:
Salutare fete!Azi am reusit sa citesc si eu din urma.Dane ai facut niste poze super!Am avut ce viziona..M-a intristat si pe mine subiectul cu scuipatul,oare tipa sa fie tigancusa?Cred ca ar trebui dezmintita chestia asta,nu ma asteptam...eu una nu am vazut ,acum ma intreb oare de fiecare dat cand eram intrebata de unde sunt ,astia se gandeau oare ca am sa-i scuip?Glumesc fireste,sper sa se uite de treaba asta.
In fine ..Ralu de ce nu se mai scrie nimic la subiectul tau ,cu invatatul limbii japoneze..era interesant ,mai ales pentru cei care nu au timp de scoala.
ninaM spune:
Buna la toata lumea.Ce mai faceti dragilor?
Dane,merci pentru link.Am reusit sa adun toate actele si am facut si programare la ambasada,pentru interviu.Sper sa fie bine!
Abia astept sa plecam...
Nina&Alex
angel_jp spune:
Mey fete...eu mi-am luat aripi,precum pasaserele din jurul casei, care sunt foarte galagioase,fetele mele au primit viza foarte repede,tichetele nu corespund cu data de pe pasaport,asa ca au renuntat prin Franza si vin prin Italia...saptamana viitoare miercuri,asta e cel mai frumos cadou de ziua mea!Nici nu pot sa dorm,nu pot sa-mi imaginez ca o sa le vad asa de curand.Eu chiar ma gandeam ca o sa aiba probleme cu viza ...(ma refer la nepota) !Acum se duc la scoala fetei mele sa vorbeasca de medii incheiate mai devreme,de teste,etc...sunt tare emotionata.Vad ca nu prea ati mai scris!Sper ca entuziasmul meu sa va molipseasca un pic si sa va treziti si voi !Deci fete miercuri...Duminica o fac lata cu fetele asa ca va cinstesc!
Ralu sa te astepti la o vizita acolo la tine ..vin pe bune cu fetele!
Poate mai adaug la listusta inca doua ,maritate aici ,vrem sa vedem Okinawa,trecem sigur si pe la tine.Sincer sunt emotionata,azi am dat telefon si mi-au spus "miercuri sau joi suntem la tine"Wow!Nu pot sa-mi revin!
yashy spune:
Angi, esti o dulce!! Chiar cred ca m-a trezit entuziasmul tau!!Luka te-a simtit si el!! De muuuuult nu a mai fost asa agitat ca dimineata asta pe la 4:30-5!!
Sanatate multa fetelor tale si drum bun!!Sa aveti parte de vreme buna, sa puteti face tot ce v-ati propus!!!
Adina & Luka (2ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
Julie spune:
quote:
Originally posted by lai
Iuria-san, arigatou gozaimas
Julie, tu ai lucrat/lucrezi ca profesoara acolo? Care au fost experientele tale? (intrebare cu spectru larg )
Mey, asta fac de cativa ani si... imi place. Dar asta nu inseamna ca ii place oricui - cunosc multi care fac aceeasi chestie fara a fi prea incantati/multumiti. Depinde de fiecare in parte, zic io...
j.
lai spune:
Julie, am postat niste intrebari pe forumurile pe care mi le-ati indicat voi, si, din raspunsurile pe care le-am primit, reiese ca cerintele scolilor angajatoare variaza, insa departamentul de imigrare, pt. a-ti acorda viza de instructor de engleza (sau o alta limba), iti cere sa ai minim 12 ani de studii facuti in limba respectiva (iar daca vrei sa predai altceva in afara de limbi straine, minim 5 ani de experienta). Eu nu am nici, nici. Ai idee pt. ce fel de viza as fi eligibila (pentru ce fel de viza m-ar putea sponsoriza scoala/compania angajatoare)? Daca nu sunt prea indiscreta cu intrebarea mea, tu ce fel de viza ai/cum ai obtinut-o?
Multumesc
Lai