Invitati fictivi la cina

Invitati fictivi la cina | Autor: Adela99

Link direct la acest mesaj

Inspirat de un program de televiziune suedez ”Buna seara”

Daca ati putea invita la cina pe cine ati dori (persoane in viata sau nu, renumite sa nu, pe care le admirati sau nu ... ) pe cine ati invita? Puteti invita doar patru persoane la aceeasi cina. De ce i-ati invita tocmai pe ei, ce ati discuta, cum credeti ca s-ar comporta impreuna, samd.

Primii mei invitati ar fi: Shazia Mirza, Dalai Lama, Jaqline Picasso si Leonardo da Vinci.
Ce mai amalgam!
Pe Shazia as invita-o pentru ca am o admiratie deosebita pentru ea, o femeie musulmana de 27 ani, nascuta in Anglia din parinti pachistanezi cu un deosebit simt al humorului pe care il foloseste pentru a deschide ochii lumii, ca nu toti muslimanii sunt la fel. E considerata una din cele mai bune comediene britanice. Se inspira din prejudecatile impotriva muslimanilor. Parca o aud spunand una din glumele ei deja cand imi trece pragul casei. „In seara asta m-a lasat tata sa ies, nu pot sa stau mult, ma asteapta peste zece minute in parcare“
Dalai Lama ar intra cu zambetul lui binecunoscut, inclinandu-se. In timpul cinei ne-ar spune cam aceleasi lucruri care le-am citit in cartile lui, dar l-am asculta totusi cu sfintenie. Cred ca i-ar place mult de Shazia, ar rade la glumele ei impreuna cu noi.
Jaqline Picasso. Sunt curioasa ce ne-ar putea povesti despre ea, despre dragostea ei nemarginata pentru Pablo, atat de nemarginita incat nu si-a putut inchipui viata fara el. Ce ne-ar putea invata ea despre iubire si putere de sacrificiu si ce ar putea invata de la noi?
Leonardo da Vinci.L-as invita la fel de mult pentru mine si comeseni cat si pentru el. El ar avea multe de povestit dar si intrebari. Noi i-am putea povesti ca ideile lui au devenit realitate, ca medicina a avansaaat, ca sunt submarine si costume de scafandrii, elicoptere si cate si mai cate.
Cred ca ar fi o seara placuta, cu schimburi de idei si lacrimi si rasete. Cu ce i-as servi? Cred ca le-as spune sa vina fiecare cu cate ceva ... oh, nu ... poate nu se cade ... poate era mai bine daca ii invitam la restaurant? Cred ca am sa ma rezum la Korma (o mancare pakistaneza – tocanita de miel cu iaurt, alune, unt si smantana) care merge foarte bine cu un vin rosu (spaniol), o salata italiana si ca desert, ceva dietetic sa-i fac pe plac si lui Dalai Lama. O sa incepem cu un pahar de tuica ... ca doar ardeleanca is.

Am deschis acest subiect pentru ca vreau sa va citesc, deci va rog ... invitati la cina!
P.S. Daca va e greu sa va hotarati (ca usor nu e) puteti invita la mai multe cine. Avantajul e ca nu trebuie sa gatim, doar sa visam.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu as face o cina romantica, plina de dragoste.
As invita, in primul rand pe actorul Adrian Pintea pentru care eu am o admiratie imensa, chiar o idolatrie. Aceasta persoana am vrut mereu sa o cunosc dincolo de actor, de rolurile care le joaca, imi inspira atata mister, caci as vrea (sper ca intr-o zi imi voi realiza visul) sa-i cunosc gandurile.
A doua persoana ar fi Veronica Micle.(presupunem, caci ea este moarta) Am citit scrisorile care si le-au scris ea si Eminescu si mi-a ajuns la suflet aceasta dragoste a lor, plina de patima, si de dor in acelasi timp. Si tare mi-ar place ca in cadrul acestei cine sa-si exprime ceea ce are ea in suflet pentru Eminescu, sa ne povesteasca despre momentele petrecute impreuna, despre dragostea lor.
Si ultimii ar fi cuplul Scarlett O'Hara si Rhett Butler (personajele, nu actorii), care si ei, la randul lor m-au marcat prin dragostea lor neexprimata prin cuvinte pline de tandrete, ci prin raspunsuri ironice in permanenta, dar, totusi, dincolo de aceste cuvinte se ascundea iubirea lor.
Aceste persoane (celebritati) mi-au marcat copilaria, mi-au ramas intiparite momente placute privind ceea ce au exprimat ei, Adrian Pintea in filme (printre care "Ciuleandra", in care parca il vad si acum in costumul popular) si in interviuri, unde, dupa vorbele lui simple, admiratia lui pentru cai...se ascunde mult mister, Veronica Micle prin scrisorile care si le-a scris cu Eminescu si, apoi, momentele petrecute la mormantul ei, cu poezia citita pe cruce, nu mai mi-o aduc aminte, dar in amintirile mele, de la mama de acasa am o vedere cu ea si am scris si acea poezie, o poezie pe care i-a scris-o Eminescu, plina de iubire. Cat si cele doua personaje din "Pe aripile vantului", prin cele doua volume citite innainte de a vedea si filmul, o carte si un film extraordinar.
Cu ce i-as servi? Cred ca,cu ceva foarte simplu, niste aperitive aranjate in asa fel incat sa simta in aer sentimentul iubirii, o friptura de curcan la cuptor poate, asezat frumos pe masa. Si in final o prajitura in forma unei inimi, dar nu un rosu aprins, o culoare mai stearsa, in spate Richard Clayderman cantand pe disc, si lumina sa nu fie aprinsa, sa fie foarte slaba, si asta as vedea-o pe terasa unui castel.
Poate o sa se gaseasca multi sa rada de mine, dar asa sunt eu, mai visatoare si indragostita.
Merci petru subiect, Adela, m-ai facut sa depan niste amintiri din copilaria mea totodata!

oana si bb din burtica (7 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

quote:
Initial creeata de Adela99

Jaqline Picasso. Sunt curioasa ce ne-ar putea povesti despre ea, despre dragostea ei nemarginata pentru Pablo, atat de nemarginita incat nu si-a putut inchipui viata fara el. Ce ne-ar putea invata ea despre iubire si putere de sacrificiu si ce ar putea invata de la noi?

..mai bine l-ai invita pe Pablo,el ar avea mai multe de spus,decīt Jaqueline [:-p]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Multumesc Oana! Multumesc pentru atmosfera placuta si pentru introducerea invitatilor tai care imi trezesc si mie amintiri...

P.S. Interesant, am ales amandoua femei care se sinucid din dragoste, dar sa nu analizam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

quote:
Originally posted by Adela99

Multumesc Oana! Multumesc pentru atmosfera placuta si pentru introducerea invitatilor tai care imi trezesc si mie amintiri...

P.S. Interesant, am ales amandoua femei care se sinucid din dragoste, dar sa nu analizam...

Ai dreptate, nici nu am realizat, eram intrata tare in amintiri...Ai dreptate, sa nu analizam, ca dupa aceea se ajunge la alt subiect!

oana si bb din burtica (7 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ella
[br..mai bine l-ai invita pe Pablo,el ar avea mai multe de spus,decīt Jaqueline [:-p]

ella

Invita-l tu pe Pablo, eu mi-am facut alegerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:

persoane in viata sau nu
vii de-a binelea

quote:

renumite sau nu
de renume mondial

quote:

pe care le admirati sau nu
"they seem pretty decent" :)

quote:

pe cine ati invita? Puteti invita doar patru persoane la aceeasi cina
la prima extragere, in ordine alfabetica si, uneori, a aparitiei pe chat, au iesit: Conchita, Julie, Laura_Oprescu, Oana_B

quote:

De ce i-ati invita tocmai pe ei
mi-ar placea sa le ating

quote:

ce ati discuta
orice, numai sex nu

quote:

cum credeti ca s-ar comporta impreuna
de sa moara lumea

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iubibubi

quote:

De ce i-ati invita tocmai pe ei
mi-ar placea sa le ating

Si mie mi-ar placea sa va ating/intalnesc pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by iubibubi
vii de-a binelea
Conchita, Julie, Laura_Oprescu, Oana_B
orice, numai sex nu

Stii ce? Sa-mi spui si mie cand le inviti ca pe bune: vin sa trag cu urechea!

Hmmm...si eu l-as invita pe Adrian Pintea, dar nu la cina. Mai degraba la pranz. M-ai bagat in incurcatura Adela. La cina din seara asta :) i-as invita pe mama si tata, socrul meu si parintele Cleopa (pe ultimii doi Dumnezeu sa-i ierte). De ce? As fi fericita sa-i ascult, sa-i vad, sa-i intreb cate ceva, eventual sa le spun cate ceva. Despre cina de maine seara deja nu mai stiu nimic.
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

iubibubi, mi-ai luat-o inainte! nu te iert!!!

as invita la cina pe... (dar de ce la cina? de ce nu in parc? nu-mi place la cina, e prea festiv, mai bine la o cafea)

asadar, la o cafea pe (doar 4? de ce doar 4?!)
-un prof de-al meu din facultate de literatura comparata
-o profa de-a mea din liceu de literatura romana
-un mare scriitor mort, pe care l-am cunoscut si l-am admirat enorm
-un tanar poet in viata si in scaun cu rotile:)

astia i-as invita in seara asta, maine... altii!!!

(asadar, o seara culturala! as pune si un film cu jim carry, doar asa, de atmosfera, cam asa ar arata seara asta... sfarsita cu batai cu pop-corn, hope so!)

mi-e dor de voi, prietenii mei de la cina! chiar v-as invita, zau! veniti?!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

(maine seara o invit pe adela si pe baiatul ei, tre sa bem aldamasu, nu?!)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput