Cuptorul cu microunde - prieten sau dusman ?

Cuptorul cu microunde - prieten sau dusman ? | Autor: pulstar

Link direct la acest mesaj

Cuptorul cu microunde este un obiect atat de mult utilizat in bucataria noastra de zi cu zi, incat a devenit un icon al socetatii moderne contemporane. Este simplu de folosit, pregatind mancarea intr-un interval de timp foarte scurt, comparativ cu un cuptor pe gaze traditional. Cu toate acestea, milionane de oameni isi sacrifica sanatatea zilnic in schimbul avantajelor folosirii cuptorului cu microunde. Microundele distrug si modifica alimente la nivel molecular, produsul finit fiind unul cancerigen.
De ce a interzis Uniunea Sovietica cuptoarele cu microunde? Cine a inventat cuptoarele cu microunde si de ce? Raspunsurile la aceste intrebari ar putea sa va socheze.
Datorita faptului ca cuptoarele cu microunde sunt atat de convenabile si consuma atat de putin, comparativ cu cuptoarele traditionale, foarte putine case sau restaurane nu le au in dotare. In general oamenii cred ca in procesul de pregatire, cuptoarele cu microunde nu au nici un efect negativ asupra hranei sau a lor. De aceea s-a inoculat ideea ca daca cuptoarele cu microunde s-ar dovedi a fi daunatoare, guvernul nu ar permite niciodata comercializarea lor pe piata. Si totusi, lucrurile nu stau asa, adevarul este musamalizat in jocul de interese al unor organisme oculte, producatorii de astfel de aparate isi vand produsul in continuare, iar populatia continua sa-si iradieze hrana in necunostinta de cauza.
link-uri:
http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm

http://www.mercola.com/2003/nov/5/microwave_food.htm

http://www.mercola.com/article/microwave/hazards2.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivian spune:

puls tu ai dreptate dar cand nu ai timpce sa faciapelezi la microunde...
noi incalzim in microunde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fiindca ai dat exemplu Rusia, hai sa nu uitam cat de iradiante sunt centralele lor atomice, nu mai zic de bomba cu efecte imediate si intarziate numita "Cernobal", si ei fac caz de in amarat de cuptor cu microunde! Sa fim seriosi! Intotdeuna rusii astia au umblat cu cioara vopsita acoperind multe afaceri necurate sub falsa mantie a protectiei omului.

Acum, parerea mea despre cuptorul cu mircrounde.
Eu una nu-l folosesc decat la dezghetat si incalzit ceva repede. Mancarea gatita la el, nu-mi place pentru ca iese uscata si parca fara gust. In rest este avantajos. O prietena de a mea din Romnaia, a facut efort si si-a cumparat cuptor cu microunde inca de acum 10 ani in urma, pentru ca copilul ei venea de la scoala, si isi incalazea singur mancarea. In felul acesta a eliminat stressul ca , copilul uita mancarea pe foc, aragazul cu gaze deschis, sau sta flamand .
Asa ca are avantaje, chiar daca se vehiculeaza si dezavantaje! Parca la cate chimicale si produse modificate genetic mancam in ziua de azi, mai conteaza un rau in plus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Eu prefer sa pierd 15 minute in plus, decat sa consum hrana iradiata.
Am avut cuptor cu microunde acum cativa ani. Si-a gasit sfarsitul la gunoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivian spune:

puls daca dispui de timp...il arunci"cuptorul cu microunde"daca ...nu te bucuri ca l ai...
noi lucram inainte de dim pana seara la 12...zi mi tu cand ajungi la ora asta mai ai timp...de incalzit la aragaz cevaż?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

nici eu nu sint deloc favorabila folosirii cuptorul cu microunde; am vazut mai sus exemplu de folosinta pt un copil, in loc de aragaz, in cazul asta sint de acord. Dar ca sa spui ca nu ai timp sa incalzesti mincarea 10 pe aragaz, ma umfla risul. Fiecare face cum vrea, de fapt, ca-i sanatatea lui.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

daca-i de incalzit vorba, sa nu uitam ca dupa orice microunda , mincarea trebuie lasata sa se aseze 10 minutele. scrie pe toate instructiunile de folosire.

deci 2 minute incalzitu +10 fac 12 adica cit incalzesti pe aragaz.daca insa e vorba de mincare care altfel s-ar fierbe mai mult timp eu zic ca-i util.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Buna,

Radiatia exista peste tot: telefon portabil, radio-destepator (toata noapte pe noptiera langa capul nostru,...). Deci suntem "iradiati" in permanenta cu voia si cu nestiinta noastra. Dar cred totusi ca trebuie facuta distictia intre micro-unde si iradierea nucleara. Cernobal face parte din a doua categorie.

"Atentie la radiatie!"

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

quote:
Originally posted by liliprejbeanu

Buna,

Radiatia exista peste tot: telefon portabil, radio-destepator (toata noapte pe noptiera langa capul nostru,...). Deci suntem "iradiati" in permanenta cu voia si cu nestiinta noastra. Dar cred totusi ca trebuie facuta distictia intre micro-unde si iradierea nucleara. Cernobal face parte din a doua categorie.

"Atentie la radiatie!"

Liliana

Asa e, din pacate nu putem trai viata sanatoasa care ar trebui sa o traim, nu pt ca nu vrem, ci pt ca este imposibil.

Eviti ceva rau s dai in altceva si mai rau sau la fel de rau.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirceaAD spune:

draga pulstar, daca ar fi sa fie de ce mai folosim telefoanele celulare, de ce se mai construiesc case din caramida si bca (apropo stiati ca bca-ul si caramida sunt radioactive), si multe altele. Poate ar trebui sa devenim mormoni !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu nu sunt nici pro nici contra pentru ca nu am cuptor cu microunde. Insa soacra mea are si il foloseste, doar cand vrea sa incalzeasca, nu mancarea obisnuita, ci pizza sau placinte sau clatite, etc mancaruri care in cuptorul cu gaz s-ar usca in loc sa se incalzeasca.

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
http://community.webshots.com/user/GabrielaHope

Mergi la inceput