Mi s-a taiat crema de vanilie!Am facut-o dupa o reteta din Sanda Marin,e ultima data cand mai fac ceva dupa cartea asta.Mai pot s-o repar sau o arunc?Am incercat cu o lingura de apa rece ,dar nimic,este grunjoasa.
Ma puteti ajuta si cu niste retete de crema de vanilie?
Multumesc
Isabela
Sunt 2 motive: ori crema a fost prea rece cand ai pus untul (sau untul comparativ cu crema), ori unt a fost prea putin.
Incearca sa incalzesti putin crema obtinuta, si bate-o doar incetisor si vezi ce se intampla, s-ar putea sa se rezolve.
Daca nu, asa putin calduta mai adauga putintel unt.
Nu e cazul s-o arunci!
Pupici, pofta mare,
Boga
boga,nu am pus unt in crema.Reteta era cu oua,lapte si vanilie.N-a fost chip s-o repar,m-am dus si-am luat 3 plicuri de budinca de vanilie (care mie nu-mi prea place).Am facut 2 tarte,una cu struguri si una cu piersici,care au iesit foarte bune.
Multumesc pentru raspuns.
Isabela
Daca nu ai pus unt si a devenit grunjoasa, asa se intampla cand o fierbi prea mult pe aburi. Asta ti-am spus pentru data viitoare, daca se mai intampla....
Claudia
Azibel, crema de care vorbesti s-ar putea sa fie "crème patissière". Pe site-ul http://www.meilleurduchef.com/ gasesti reteta ilustrata pas cu pas. S-ar putea sa te ajute mai ales daca vrei sa pretari tarta cu capsuni sau struguri. Eu daca vad stiu sa fac, doar dupa reteta nu prea ma descurc. Bon courage!
Liliana
Liliana ,aceea era crema.Site-ul recomandat de tine este super!Nici nu mi-as fi inchipuit ca poate exista asa ceva!Iti multumesc.
Isabela