HTML...
Sunt interesat de ceva surse pt programare in HTML. In speta sunt interesat de algoritmi de calcul (definitii, variabile). Ma intereseaza sa pot sa proiectez calcule simple matematice (formule de calcul) cu valori variabile alese de un utilizator on line. Nu stiu sintaxa sunt interesat si de solutii alternative dar care sa fie viabile sub html. In speta vreau sa realizez machete in campuri sa fie introduse valori si sa fie calculate dupa anumite formule si sa fie afisate rezultatele.
Programatorii....un help ceva?
Marius (www.desprecopii.com)
Raspunsuri
Comi spune:
In HTML nu ai nici o sansa sa programezi; HTML-ul este un limbaj de formatare, nicidecum de programare. Daca vrei sa realizezi aplicatii simple poti incerca JavaScript sau daca vrei raspunsuri rapide si calcule putin mai complexe incearca Flash.
http://80.96.96.18/~cosmin
Comi spune:
Oricum, ce doreai sa faci? Poate te ajut eu
Trimite-mi un mail la cosmin_varlan@yahoo.com (ai grija ca e cosmin_varlan, nu cosmin varlan)si te ajut cu placere.
marius spune:
Pai e relativ simplu...teoretic. Vreau sa existe campuri pe ecran unde un user sa introduca valori. Acestea sa fie atasate unor variabile. Unele valori nu au o limita deci se misca pe intervalul 0 ->{+infinit}. Altele insa sunt bine determinate adica au valori discrete ca sa zic asa. Cu aceste variabile vreau sa se efectueze anumite operatii matematice...simple si rezultatul lor sa fie afisat intr-un alt camp. Totul pe o pagina WEB. Eu stiu cum ar trebui calculat dar nu vreau un exemplu particular. Vreau sa inteleg sintaxa unei proceduri de calcul indiferent de limbaj cu o singura conditie: sa se preteze pt pagina WEB. Un exemplu este la mine pe site (nu la cel personal)unde este o rutina la sectiunea finaciara, dar nu cunosc sintaxa. Presupun ca este vorba de Java.
www.romleas.ro
dede spune:
Marius, cred ca ceea ce doresti tu se poate face foarte simplu in Php - daca te intereseaza, trimite modul de calcul si-ti fac eu sursa.
D.
Comi spune:
Se poate si cu PHP, ASP, JSP... dar acestea sunt executate pe server si aveti o latenta mare... pe bune ca nu face... [adika introduc datele la client, le trimit pe server ca apoi rezultatulsa se intoarca tot la client ?.. pai nu e mai usor sa se face totul pe masina clientului ?]..
hmm.. totusi este destul de mult de spus [io stiu sa iti fac in flash incercam pe Yahoo Messenger ? (id:cosmin_varlan)]
marius spune:
Off...ce nebunie. E vorba de "Java" din cate am constatat eu. Un exemplu este cel de mai jos
<SCRIPT language="JavaScript">
<!--
function calc(o_form) {
var tva = 0.19;
var taxam = 0.025;
var coef12 = 9.3737;
var coef18 = 6.596;
var valoare = o_form.valoare.value;
var nr_rate = o_form.nr_rate.value;
var avans = o_form.avans.value;
if (valoare <= 0) return;
if (avans < 15 || avans > 50) {
alert("Avansul trebuie sa fie intre 15% si 50%!");
return;
}
if (nr_rate < 12 || nr_rate > 24) {
alert("Numarul de rate e neacceptat!");
return;
}
var valoare_tva = valoare * tva;
var valoare_taxam = valoare * taxam;
var valoare_avans_fara_tva = valoare * avans / 100;
var valoare_avans_cu_tva = valoare_avans_fara_tva * (1 + tva);
var rata_fara_tva = (valoare - valoare_avans_fara_tva) * (nr_rate == 12 ? coef12 : coef18) / 100;
var rata_cu_tva = rata_fara_tva * (1 + tva);
o_form.valoare_tva.value = Math.round(valoare_tva * 100)/100;
o_form.valoare_taxam.value = Math.round(valoare_taxam * 100)/100;
o_form.valoare_avans_fara_tva.value = Math.round(valoare_avans_fara_tva * 100)/100;
o_form.valoare_avans_cu_tva.value = Math.round(valoare_avans_cu_tva * 100)/100;
o_form.rata_fara_tva.value = Math.round(rata_fara_tva * 100)/100;
o_form.rata_cu_tva.value = Math.round(rata_cu_tva * 100)/100;
}
//-->
</SCRIPT>
Pe mine ma intereseaza unde gesesc ceva teorie despre declararea variabilelor, functii matematice simple cum sunt cele de mai sus. Caz concret daca vreau si alte variabile respectiv alte valori cum procedez? Nu vreau sa imi scrie cineva sursa pentru ca e o rezolvare de moment. Trebuie sa stiu sa mi-o scriu sau sa o dezvolt singur pentru ca si algoritmul de calcul poate sa varieze deci...nu pot sa tot fug sa imi scrie cineva o rutina. Asta e ideea. Eu inteleg logica dar bnu cunosc comenzile, instructiunile, declarerea variabilelor s.a.m.d.
Comi spune:
Ai constatat aproape bine.. nu e vorba de "Java" (limbajul inventat de SUN) este vorba de "JavaScript" - limbaj pe care SUN nici macar nu il recunoaste (dar care se numeste JavaScript pentru ca seamana foarte mult cu Java). Oricum, am pus pe un server niste documentatii despre JavaScript (ceea ce ai tu nevoie). adresa este:
http://mail.math.uaic.ro/cosmin/2/jscript
din pacate sunt in engleza... sper sa nu te deranjeze prea tare.
marius spune:
Nu ma deranjeaza deloc, acum downloadez. Vad ca au extensia *.tgz, cu ce se deschide un astfel de fisier?
A... e zip file. Ok merci sper sa gasesc ce vreau. Am tema de casa la noapte...ca tot e vineri.