HTML...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum se interpreteaza linia marcata de mine cu verde in scriptul de mai sus?
Mai exact partea a doua a inmultirii a doua paranteza. Ce inseamna semnul ? ce rol are. Toata paranteza a doua cum se interpreteaza?
Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

var rata_fara_tva = (valoare - valoare_avans_fara_tva) * (nr_rate == 12 ? coef12 : coef18) / 100;

se declara o noua variabila "rata_fara_tva" care ia valoarea expresiei din dreapta [EVIDENT]. acuma ce inseamna parantezele din dreapta:
- prima returneaza diferenta dintre valoarea variabilei "valoare" si valoarea variabilei "valoare_avans_fara_tva";
- a doua este de fapt un "if": daca valoarea "nr_date" este egala cu 12 atunci paranteza a doua va avea valoarea variabilei "coef12" daca cele doua sunt diferite paranteza va avea valoarea lui "coef18".

rezultatul este produsul celor doua paranteze impartit la 100 ..

spor in continuare

http://80.96.96.18/~cosmin

Mergi la inceput

si daca vreau sa am 3 variabile coef12 coef18 si coef24 sa zicem, cum s-ar scrie acest if in if?
Daca "nr_rate"=12 atunci...A, daca "nr_rate"=18 atunci "B", iar daca "nr_rate"=24 atunci "Z". Daca daca valoarea "nr_rate" nu vreau sa fie fixa ci sa fie introdusa de utilizator deci sa se miste pe un interval (a->b)? si deci inclusiv varabilele de tip "coef" sa devina o variabile ...cum sa spun dinamice nu fixe?

Defapt asta ar trebui sa caut eu....sursele mi le-ai dat. Dar daca stii un raspuns rapid fac economie de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

Ca sa iti zic sincer, io nu sunt cu JavaScript... dar poti incerca ceva de genul:

{
if (nr_rate==12) {final=A}
if (nr_rate==13) {final=B}
if (nr_rate==14) {final=C}
}

sau poti incerca cu "case" vezi in documentatie... [daca nu ai aflat deja]

http://80.96.96.18/~cosmin

Mergi la inceput

Gata am rezolvat. In principiu ideea folosita a fost to de utilizare a trei "if" dar este o idee particulara ca rezolvare. Ramane pt mine in picioare declararea unei variabile dinamice (eu asa am botezat-o) "coef" care sa preia o valoare introdusa de user pe un interval dat si apoi in functie de valoarea introdusa sa se calculeze un algoritm anume. Merci pt sprijin.

Mergi la inceput