Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
fulguletz spune:
fetelor, m-am dus si eu pe www.babyssex.3x.ro si am testat intai sa vad ce zice despre mine. Rezultatul a fost unul socant si anume :"IN MOD SIGUR SUNT BARBAT!"...dupa un asemenea rezultat m-am mai pipait inca o data, (cu toate ca pana acum niciodata nu m-am indoit de sexul pe care l-as avea) , si cu confirmarea sotului meu am ajuns la concluzia ca rezultatul este FALS. asa ca nu am mai continuat sa vad ce sex are si copilul meu ca mi-e ca zice ca am tripleti si toti baieti cu ochi albastri.
10 saptamani de la UM
roserb spune:
Buna !
Am studiat si eu site-ul cu pricina , dar nu pricep : imi iese ca vom avea fata (aoleuuuuu), dar la predispozitie iese baiat , inclusiv pentru februarie 2004 cand am "conceput " noi , ar iesi baiat - asa ca - incurca-i drace! Eu sper ca voi afla pe 29 iunie cand merg la eco morfologica - asa e mai sigur!
Eliza, eu conduc (...si masina ) zilnic din Drumul Taberei pana in Pipera (unde au binevoit ai nostri conducatori sa construiasca noul sediu )si inapoi , dar e deja un an de cand fac naveta si am ajuns sa nu ma mai enervez pe toti idiotii care circula prin Bucuresti. Nici pe jos nu am chef sa merg , pentru ca noi ducem si aducem zilnic copilul la si de la mama , si ar insemna sa nu mai apuc s-o vad in timpul saptamanii. Asa ca nu te enerva si eventual circula ceva mai incet . In plus Bucurestiul este un mare santier acum inainte de alegeri si terenul este mai peste tot accidentat.Pe mine ma deranjeaza in mod special piatra cubica , din cauza careia ajung cu burta ghem la servici , dar n-am ce face.
Week-end placut va doresc daca nu mai vorbim
Roxana -14,5 saptamani
roserb spune:
Fulguletz, in cazul asta te umpli de bani - daca esti barbat + in 10 saptamani , poate primesti Premiul Nobel!
Roxana-14,5 saptamani
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by danette
Gandacelu, nu te-am uitat cu vaccinul numai ca inca nu am reusit sa iau legatura. Sa stii ca in timpul sarcinii trebuie sa-l faci numai daca cumva (Doamne fereste) cresc anticorpii anti-Rh. Atunci ti-l faci in sapt. 28 (luna 7). Si apoi binenteles la nastere...inca unul.
Apropos, dupa prima nastere nu ti-au facut vacc. in spital. Stiu ca se face imediat (la max. 72 ore), si atunci a doua sarcina este practic fara risc (teoretic).
danette, fii atenta acia: eu am nascut o data, cu vaccinul facut a doua zi
am mai avut apoi o sarcina oprita in evolutie, cu vaccinul a doua zi
deci am vaccinele facute, DAR: am gasit pe un topic pe "femina intim" despre rh neg, o tipa corina din USA spunea ca chiar daca nu apar anticorpi, trebuie facut imunoglobulina! nu mai stiu, pe la 6 luni de sarcina... daca nu e prima sarcina! am fost f uimita, pentru ca am citit mult pe subiectul asta, dar mi-a zis ca in USA e o practica curenta... asa ca, cine stie?! just in case!
cauta topicul si mai vorbim - problema se pusese chiar la final, la ultimile pagini (parca aveai si tu o sarcina anterioara, nu? - poate trebuie sa ni-l facem amandoua!)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Eu, care eram mare amatoare de dulciuri si mai ales de ciocolata, as manca acum numai fructe si salate acre. Cafeaua... imi curgea prin vene, nu trecea dimineata fara ea iar acum nici mirosul nu il suport. De tigari nu mai zic: reclamele imi intorc stomacul pe dos...
Din ciclul ciudatenii: beau bors. Asta a fost primul gest de mamica: am luat 2 litri de bors sa facem de Paste si pana acasa bausem jumatate (si atunci nu stiam inca de bebita din burtica). Altul: am mancat din prima zi, cred, grapefruit minim 1-2 pe zi. Acum m-am saturat de ele... Cel mai tare: eu nu suportam usturoiul, imi facea rau mirosul, de la un tratament naturist prelungit, iar sotul meu ar manca mujdei pe paine. De cand am bebe... am ras piata de usturoi, dar numai cel verde, subtirel. Slaninuta, da, e buna, pe paine prajita, taiata felii subtiri, ca in Ardeal...
Ce mananc eu: iaurt cu cereale, ca laptele mi se pare prea gras, mere rase, ciorbite acre, supe de legume (mai ales pasata... bun de tot), piure, gratar (mai mult pui si peste, cateodata un muschi de vitel), sufleuri seara (ca sunt foarte usoare si hranitoare), sote de legume, multa salata... Cam asta e baza la mine. In general, imi gateste mama, dar seara, daca ma simt ok, gatesc eu sufleurile sau pregatesc salata. Mai am si un sot expert in clatite, daca le face subtiri sunt ok.
sa cresteti mari! :-)
terminati cu mancarea ca va...
acuma cine-mi da mie aicea bors si alea-alea! discutati despre altceva, fie-va mila!!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ela2001
Am incercat si eu site-ul asta si nu merge.
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
incearca pe www.babycenter.com
eu m-am abonat inca de la primul copil, si acuma primesc saptamanal info cu stadiul sarcinii actuale, dar si cu dezvoltarea copilului meu mare! e supermisto!
esti practic intr-o baza de date, se merita 100%!
gandacelu spune:
fetele, gata, m-am intors, mi-am luat muraturi de la un magazin est-europen si am mancat 4!!! hahaha
nu apucasem sa termin cu povestile cu intalnirile... abia astept sa ne intalnim, cum sa nu, ar fi super!
poate pot sa vina si fetele din provincie, cine stie!
si sa va spun o faza tare: dupa un schimb de pm-uri cu garofita, am aflat ca am stat in acelasi bloc, ea la scara 2, eu la scara 3!
mey mey, ce mica e lumea!
despre simptomele mele de sarcina, eu nu sufar decat de pierderea respiratiei (ceea ce e destul de nasol, dar am inteles ca e o chestie specifica quebecului, care are o atmosfera deosebit de umeda)
si mai am ceva care nu stiu daca voi aveti: cred ca am lapte!imi miros sutienele a lapte ca atunci cand alaptam!
la prima sarcina am gasit bustiere umede inca din luna a 5-a!
io sunt d-aia grasa frumoasa si laptoasa! hihihi
misticgirl spune:
Buna dimineata!
Mai fetelor dar mult mai vorbiti de mancare.Nu mai poate omul sa citeasca la subiectul nostru fara sa aiba frigiderul langa el
M-am uitat si eu pe site-ul babysex, insa am impresia ca este un simplu joc total gresit. Mie mi-a iesit ca sunt cu siguranta barbat .La cuplu spune ca avem predilectie sa concepem baieti.Iar bebelusul va fi baiat dupa spusele lor.Deci sincer,nu cred nimic din ce spun calculele de pe acel site. O sa vad eu la echo mai sigur,dar oricum eu vreau ce-o fi, ori fetita ori baietel .
Week-end placut tuturor si sper sa avem o duminica insorita, ca sambata e compromisa se pare !
Claudia ~11 sapt de la UM
danette spune:
danette, fii atenta acia: eu am nascut o data, cu vaccinul facut a doua zi
am mai avut apoi o sarcina oprita in evolutie, cu vaccinul a doua zi
deci am vaccinele facute, DAR: am gasit pe un topic pe "femina intim" despre rh neg, o tipa corina din USA spunea ca chiar daca nu apar anticorpi, trebuie facut imunoglobulina! nu mai stiu, pe la 6 luni de sarcina... daca nu e prima sarcina! am fost f uimita, pentru ca am citit mult pe subiectul asta, dar mi-a zis ca in USA e o practica curenta... asa ca, cine stie?! just in case!
cauta topicul si mai vorbim - problema se pusese chiar la final, la ultimile pagini (parca aveai si tu o sarcina anterioara, nu? - poate trebuie sa ni-l facem amandoua!)
[/quote]
Se pare ca ai dreptate, am cautat articole despre imonoglobulina, si standard se face in sapt. 28 si dupa nastere la max. 72 ore.
Uita-te pe adresa asta:
www.eva.ro/sanatate/articol181.html+Rh+negativ,+imunoglobulina&hl=ro
Am doua prietene cu Rh negativ, una a pierdut 3 sarcini pana sa reuseasca sa-l aiba pe baietelul ei. La avorturile spontane nu i-a fact nimeni vaccinul. Apoi toata sarcina a facut titrurile de anticorpi care au fost absenti si nu i-au facut vacc. decat dupa nastere, nu i l-au facut si pe cel la 28 sapt.
Asta in Vienna, deci nu in RO.
Celeilate i-a murit primul bebelus la nastere fiindca s-a nascut prematur si plamanii nu i-au rezistat. Deasemenea nimeni nu i-a facut vaccinul. PROSTIE!! - medicii din Baia Mare..
Apoi la a doua sarcina a mers in Cluj si are acum o fetita cu Rh+.
I-au facut vaccinul doar dupa nastere (medicii din Cluj).
Tot asa, anticorpii nu au crescut deloc...
Asa ca eu ma stradui sa fiu optimista cu exemplele astea din jurul meu... desi de fiecare data cand merg la Centrul de Hematologie imi tremura si varful nasului de frica.
Dana
danette spune:
Gandacelu, am mai gasit ceva scris de arian intr-un post din iunie anul trecut:
""Vaccinul" este de fapt imunoglobulina umana anti-D, adica anticorpi umani anti-Rh. Acestia raman in circulatia materna cca 12 saptamani, adica pana la termen, daca sunt injectati in saptamana 28. Ei vor ataca si distruge hematiile fetale ce trec accidental in circulatia materna pe masura ce transferul se produce, astfel incat impiedica stimularea sistemului imun matern de antigenii Rh de pe suprafata hematiilor fetale. Prin aceasta se impiedica izoimunizarea materna, efect benefic nu atat pentru sarcina in curs, cat pentru sarcinile ulterioare.
Un alt moment in care se produce un transfer mai mare de hematii fetale in circulatia materna este cel al nasterii. Din acelasi motiv ca cel prezentat anterior, se administreaza "vaccinul" in cel mult 72 ore post-partum.
Cat costa? Sincer, nu mai stiu... Tocmai am incercat sa aflu domeniul de pret di Memoratorul de medicamente pe 2003 si... surpriza! Nici unul din preparatele pe care eu insumi le recomand nu exista! Ieftina si foarte buna era "Imunoglobulina umana anti-D" produsa de Institutul Cantacuzino (daca tot va cumparati, cumparati 3 fiole: una pentru saptamana 28 si alte doua pentru orice eventualitate in momentul nasterii). Foarte buna dar si foarte scumpa (cam 2 mil lei anul trecut) era RHOGAM-ul american (din asta luati doar doua fiole, e al naibii de scumpa!!!)."
, DANA
12 sapt. +
Vreau sa-l intreb si pe medicul meu ce spune legat de sapt. 28.
Dana