Calcul 10 luni

Calcul 10 luni | Autor: monicapredescu

Link direct la acest mesaj

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa am 10 luni de cotizare din ultimile 12 inainte de nasterea copilului.Cum se calcueaza cele 10 luni (ca luni intregi sau de la prima zi la ultima). Mai concret, m-am angajat pe 6 aug 2003. Intru in prenatal pe 6 iunie 2004, cand am inteles ca se suspenda contractul. O sa am dreptul la cele 6 mil, la 42 de zile dupa nastere?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Cele 10 luni se calculeaza ca referinta fata de data nasterii.
Daca spui ca lucrezi din 6 august 2003 cele 10 luni se implinesc pe 6 iunie 2004 cind de fapt inteleg ca intri in prenatal deci nasterea se va produce oricum dupa aceasta data. Vei avea dreptul la concediul de crestere.

S-azim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Monica, si perioada cat esti in concediul prenatal se ia in calculul stagiului minim de cotizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

Multumesc. Poti sa-mi spui te rog prin ce act normativ se considera si perioada concediului prenatal ca perioada asimilata stagiului de cotizare (10 luni pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Legea de baza este legea 19/01.04.2000 cu modificari prin legea 577/12.12.2003. Gasesti legislatia corespunzatoare la adresa www.romleas.ro sectiunea juridica

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by monicapredescu

Multumesc. Poti sa-mi spui te rog prin ce act normativ se considera si perioada concediului prenatal ca perioada asimilata stagiului de cotizare (10 luni pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC)?

Art.38 din Legea 19/2000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

Va multumesc mult de tot.
Monica

Mergi la inceput