De ce as inlocui Fox cu MS SQL?

De ce as inlocui Fox cu MS SQL? | Autor: ponicid

Link direct la acest mesaj

In sistemul in care lucrez exista tendita de a inlocui toate aplicatiile realizate in Visual Fox cu unele realizate in MS SQL.
Eu nu cunosc bine decat Fox. Pe MS SQL l-am rasfoit doar si mi se pare jucarica de copii fata de Fox.
Deci ce imi scapa? Ce avantaje nemaipomenite ofera MS SQL de se face efortul acesta de-a inlocui aplicatiile facute in Fox cu unele facute in MS SQL?
Stiti vreo adresa de Internet de unde pot sa descarc free MS SQL pentru a putea sa lucrez putin cu el?

Daniela, mamica de Ana-Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Dintr-un motiv similar cu înlocuirea unei Dacii cu un BMW: merge mult mai repede si mai sigur, are o grămadă de echipări suplimentare, etc. Sigur, dacă mergi numai prin oras e bună si Dacia, dar dacă vrei să faci turul Europei bănuiesc că ai prefera BMW-ul. Concret, în cazul de fată: MS SQL suportă baze de date si tabele foarte mari, e scalabil, poti replica si sincroniza baze de date rezidente pe servere diferite, are toate mecanismele cerute de un sistem tranzactional, nenumărate functiuni interne si tot asa.
Poate că ar trebui precizat de la bun început ce întelegi tu prin MS SQL - MS vine de la Microsoft, iar SQL de la "structured query language" - standardul "de facto" al limbajului dedicat bazelor de date. Pe de altă parte, în lista de produse MS ai să găsesti ceea ce se numeste MS SQL Server (cred că ultima versiune stabilă e 2000) si care de fapt e disponibil în mai multe variante: desktop (aka MSDE), standard si enterprise. MS SQL Server e ceea ce se mai numeste "back-end", adică sistemul din spate, care asigură functiunile de bază pentru baza de date, în timp ce VFox e o platformă de dezvoltare si pentru "front-end", adică interfata utilizator, care preia cererile operatorului si returnează rezultatele căutării în baza de date.
Cred (desi nu am experientă personală) că o aplicatie Visual Fox poate folosi MS SQL Server ca si back-end, si sunt sigur (din experienta personală) că poti folosi o altă platformă de dezvoltare (VB, VC, VC++, etc) pentru a crea aplicatii (front-end) folosind o bază de date pe un server MS SQL.
În fine, poti face un download la o versiune trial de MS SQL Server (valabilă 120 de zile) de la
http://www.microsoft.com/sql/evaluation/trial/privacy.asp
(eventual studiază putin în prealabil diferentele dintre variantele enumerate anterior ca să o alegi pe cea optimă pentru cerintele tale)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Multumesc tata_lu_Julia!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput