Mamica de mai-iunie (40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

dragi fetitze cu bobocei-bebei,

ce mai faceti voi? mamicutele or fi ocupate cu odraslele lor si burticutele sa-si odihneasca piciorutele si nu numai!:) ca un pic mai este si gata, sintem toate la capitolul 'mamici'!!

eu si lia sintem bine in sensul ca mincam bine, ne simtim bine, tot nu sugem de la mama, numa' ne molfaim la tzatza (care inca ne place tare!:)), dar mincam tot lapticu' muls de mama cu pompa, din biberon! sa vedem cit o sa mai aiba mamica laptic asa, cu mulsul asta tot timpul....:) medicamentul il ia mamica, da' nici una din noi nu stim cind si daca o sa-si faca vreun efect evident:). om trai (daca ne da Domnul!) si-om vedea..... sanatosi sa fim, nu?

pai, tot asa va doresc si voua, sanatate, sanatate si bine de tot in fiecare zi, cu ce-o veni ea...... ca trecem noi peste toate, nu? si pina la urma tot zimbim catre un cer senin si fara griji, ce frumos!

oricum, mamicutele care se pregatesc sa nasca, nu va temeti, v-am mai spus, capul sus si plecati catre spital cu incredere ca stiti ce faceti si ca va doriti asta din toata inima!!! eu ma gindesc la voi tot timpul si va tin pumnii (numa' bine de strinsi).

pupici

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulia P. spune:

Madutza, felicitari! Sa va traiasca printesa, sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii.

Gabitza, maricica burtica, insa tu esti o norocoasa si nu ai pus kilogramele decat exact acolo unde trebuie (pe burtica). Bravo!

Irinel, va doresc sa va bucurati de casuta voastra si sa aveti parte numai de bucurii in ea impreuna cu pruncul vostru.

Va doresc tuturor o saptamana cat se poate de buna!

Iulia P. si bebe Thomas (36 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Madutza, felicitari, sa-ti traiasca bebelusa si sa fie sanatoasa si fericita!
Am uitat sa zic ca si frumoasa mea a luat apgar 10 si dupa 5 min, tot 10, hai sa ma laud si io :))
fetele cu epiziotomie,in cat timp trece, ca eu am o sapt. deja si ma chinuie de ma termina,m-am saturat.
iar fetele care nasteti,Gabitza, nu te speria,daca tu vei face epidurala, cu siguranta alta va fi treaba, eu n-am avut nici un fel de pain killer,in fine, a trecut.
pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Madutza, felicitari pentru papusica! mult noroc si fericire alaturi de ea si taticu'.

Asteptam vesti cand ai timp.
Christina (saptamana 39 +)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Madutza, felicitari!!!!
Sa va traiasca Mariuta si sa va bucurati de ea!!!!

Bravo, ce fata mare ai ... o adevarata printesuca! Si a facut ea ce-a facut sa fie tauras si nu gemanuta :) O smecherie mica!

Tutus, ce faci? Sper ca esti bine!!! Hai, da si tu un semn de viata ca ne facem griji ... mai ales ca stiam ca vrei sa nasti acasa! Si mai suntem si curioase sa stim ce-i "surprizuta" ta!!!

Piatra Lunii, la mine se fac azi doua saptamani de la nastere si inca nu a trecut de tot epiziotomia. Inca ma mai tine ... si dupa ce mi-am luat inima in dinti, m-am uitat ce si cum ... si am avut un soc. Am 5 labii (si moasa era socata si mi-a promis ca vorbeste cu doctora) ... si cica poate ginecologul meu sa ma mai coase ... parca as fi nebuna sa mai trec prin asa ceva ... ptiu, ptiu, ptiu! Iar ruptura de vagin e inca "proaspata" ca mai e si ata intreaga. Deci trebuie sa ai rabdare ... incearca cu spalaturi cu ceai de musetel. SAu de fiecare data cand te duci la toaleta sa te speli cu apa rece. E nasol, dar ajuta. Bafta!
Stii ce vroiam sa te intreb? Cum ii spuneti voi printesutei voastre? Ingrid? Sau cum? Si cum ii merge? Cum te descurci cu ea? E cumintica?

Irinel, hai ca mai ai putin si intri in concediu! Si poti sa te odihnesti si sa scapi si de picioare umflate.

Mona, ce ma bucur ca esti mai vesela si ca micuta Lia e o veselie mica si o mancacioasa! Sa-ti traiasca! Tu cum te mai simti? Cum te descurci? Esti mai odihnita?

Am uitat sa va povestesc ca l-am facut pe Cris si neamt si roman. La nemti a mers super usor, dar la romani a fost o catastrofa. Noroc ca mi-am trimis sotiorul ... si-a facut el dracii ;) Ce rea! Oricum, deci munceste doar Vice-Consulul, ca cica doar el are voie sa semneze ... ma intreb cati salariati are pe statul de plata trecuti si cat muncesc cu adevarat acolo. O coada fara sfarsit si fraierii de romani stau si nu zic nici "car" cand intra vreun strain in fata, ca astia sunt mai cu motz ... doar al meu sot a facut gura ... ce mandra am fost de el. Si culmea, nu sunt in stare nici macar sa copieze un nume ... si nume de roman: saracutul Cris are un certificat de nastere cu numele: Mihai-Cristian ... de unde pana unde ... niste prosti. Mai faceau si gura ca nu avem certificat de casatorie romanesc ... pana a sarit Boby cu gura la ei ca nu ii trebuie si ca trebuie sa-l inscrie pe copil si daca ar fi necasatorit. O aberatie ... deci fetelor mai de departe, luati-va mult timp si multa putere sa ramaneti calme daca vreti certificat de nastere romanesc. Noi ne-am rezolvat actele si asa sunt de fericita ... am scapat!!!
In rest cum ne stiti, Cris = Fomila, iar eu Baba cu zeci de mii de bube in ... stiti voi unde ;)
Va pupic si va doresc o zi minunata!!!!

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Buna burtici si mamici!

Madutza, sa va traiasca fetita! 4,2 kg si nota 10!! Oau! Pai e perfect!
Pietricico, bine ai revenit si sa iti traiasca si tie fetita! Sper ca i-a trecut roseata sau ca macar ai aflat de le ce e. Drept sa iti spun si pe mine m-ai cam speriat cu fraza aia ca nu vrei sa iti amintesti prin ce-ai trecut dar pe de alta parte imi pare bine ca ai spus-o pentru ca e ceea ce simti cu adevarat. Si hai sa iti mai spun ceva (referitor la faptul ca nu ai simtit mare lucru cand ai vazut-o): am o prietena care a nascut anul trecut in iulie si care mi-a spus ca dupa nastere nu-i venea sa-si vada fetita, nici ea nu stia de ce.Asta a fost primul ei sentiment de mama dar care a trecut imediat, a fost probabil un fel de depresie post partum, iar acum este o mama super. Sunt convinsa ca si la tine a fost la fel si nici nu poti sa iti mai imaginezi viata fara mica comoara. Ai grija de voi si insanatosire grabnica!
Laurina, bine ca a trecut alergia. Si eu fac, mai ales la capsuni sau orice alt aliment care nu-mi cade bine la ficat. Daca nu ma fi fost gravidutze ti-as fi recomandat Claritine, dar bine ca trecut.
Gabitza, eu am cam acelasi dpn ca si tine (5 iunie) dar bb al meu nu da nici un semn ca s-ar grabi. Ba din contra sta bine mersi si joaca fotbal cu ficatul meu. Eu incerc sa fac cat mai multa miscare, aproape in fiecare zi imi scot burta la plimbarica si astept. Tot ce pot sa spun e ca vreau si eu bebeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! Mai ales ca de acum am intrat in saptamana 38, bagajul e pregatit iar telefonul suna mereu de am ajuns sa spun in loc de salut: “sunt bine, nu ma nascut inca, o sa va anuntam noi”.
Mona, Nally, Irinusha si fetele care sunt deja mamici pupici la bebei!
Cristina, Eryka hai ca voi cam urmati!
De Laaura ce mai stiti? O fi venit acasa? Da Flaviutza oare a nascut?
Tutus sper ca ai vesti bune!

Pupici,

Oanna si bb Codrin, dpn 5iunie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaleone spune:

Felicitari fetelor care ati nascut! Aaaa... ce bine de voi ,ati scapat!
Eu sunt in 39.3 si bembelina mea nu mai iese.
Am fost azi la ecograf ca ma ingrijorasem: mi se parea mie ca nu se mai misca asa de des si asa puternic. Este bine si m-au informat ca are 4.300. La inceput m-am umflat in pene, dar pe urma am oftat gandindu-ma ca o sa fie cam greu cu nascutu'. Mi-a spus doctoru ca poate nu e chiar asa de mare, dar oricum...
Acum mai am si probleme cu hemoroizii, n-am mai avut niciodata, si nici acum nu ma doare, numai ca am umplut Wc de sange si m-am speriat ca vine din alta parte. Cred si eu ca mi s-au umflat venele prin locul respectiv dupa ce sta o grasana pe ele, dar merita,nu?
M-am mai "distrat" azi la maternitate, un ras cu colti ca sa zic asa. Ma duc la internari sa intreb de o dr, si intreb: dna icsulescu e pe aici, dar meseriasa de la birou ridica niste ochi furiosi la mine de sub niste rame mari si negre si incepe sa tipe apasat: dna Doctor(trebuia subliniat cu 5 linii) icsulescu este in... Imi vanea sa ii sar la gat si sa-i spun :mama ta de comunista, dar asa finuta cum sunt eu, i-am multumit si am plecat. Nu e prima oara cand o patesc, si de fiecare data omit titlul de dr , si niciodata nu ezita sa ma corecteze.
Ia ia ia ...mi se face scarba...
DEspre epiziotomie vroiam sa va spun ca mie mi-a trecut dupa vreo 6 sapt ptr ca mi s-a desfacut si nu m-au mai chinuit cu cusutu. Ma spalam cu ceai de pelin, si ma dadeam cu un spray-Oximed.Dr mi-a recomandat sa nu ma spal cu apa nefiarta ca exista riscul sa ma infectez, asa ca mai altenam cu cloramina. A! pentru dureri imi aplicam niste supozitoare cu Diclofenac care chiar ma ajutau.

MonetS-ar pute ca Lia ta sa fi bandita si sa nu traga tare la tatica. Eu cand incercam sa ma mulg nu aveam asa succes cu golitul sanului cum aveam cand se punea banditu meu pe treaba, stimula mai mult laptele sa curga si numai cand ma uitam la el simteam cum vine si mai tare. Poate ii faci niste masaj la falcute sa capete puteri. tre sa mearga asa ca e prea obositor cu mulsu... mai ales noaptea...

Irinusha: meet Romania. Ai vazut ce am scris eu pe aici, nu m-am mirat cand am citit cale scrise de tine asa ca vorba ta: bine ca ai scapat, si bine ca s-a descurcat sotul tau, ca daca nu, parca vad ca-l mai trimitea de doua ori acasa, pe motiv ca-i mai trebuie una alta. Deh...oameni priceputi. Si noi tre sa ne obisnuim? ca vad ca deja am inceput.

Hai ca v-am innebunit cu mesajul meu super lung, dar asa e cand esti in asteptare... ai timp berechet! dup-aia sa me vedeti pe mine cu 2 copii : unu la subrat si unu in carca.
Laura si imensitatea ei de burta care nu mai vrea sa coboare. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiuta spune:

Madutza, felicitari pentru fetita. Abia s-a nascut si a inceput cu notele mari.

Eu n-am mai intrat pe forum de 3 zile si mi-au trebuit vreo 2 ore ca sa citesc tot ce ati scris. Dar am ajuns la zi, in sfarsit. Eu acum sint la serviciu, am trecut sa pasez ceva de lucru colegilor mei. Si acum stau si eu in liniste pe internet pana s-o hotari sotul meu sa mergem si noi acasa. Bebe se tot misa in burtica, cred ca nu prea-i convine ca stau de atata timp pe scaun, dar ce sa-i fac.
Si eu am renuntat (cu oftaturi) la verigheta acum o saptamana, pentru ca incepuse sa iasa foarte greu si mi-a fost teama ca n-o sa o mai pot scoate si daca se umfla degetul sau ceva ... asa ca am pus-o bine si astept sa o pun la loc pe degetel, unde-i e locul. Oricum, sotul meu s-a uitat cam ciudat la mine cand i-am zis ca eu am renuntat la verigheta. A trebuit sa-i explic despre ce e vorba ...
Am si eu dureri jos, sub burtica, in general daca stau mai mult pe scaun. Acum ma mai plimb pe aici prin firma si merg ca o baba. Si ce ma mai supara sint niste furniaturi pe spatele piciorului, cam ca atunci cand te lovesti in cot, dar mai putin dureroase.

In rest, asteot ziua de sambata sa mergem si noi la control, ca doctorul abia atunci ne-a chemat. Sper sa nu se grabeasca bebe, ca eu inca n-am apucat sa vorbec nimic cu doctorul, ca a ramas ca discutam cum va fi cu nasterea seaptamana asta. Sper sa nu-mi joace bebe feste.

Pentru mamicile cu bebelusii in brate, o multime de ca ne dati incredere. Chiar si Mona a inceput sa fie mai increzatoare zilele astea si ma bucur tare. Aveti grija de voi ca sa va refaceti cat mai repede si aveti grija de minunile voastre, ca merita.

Va pup si va mai scriu de acasa (mai greu asa, ca RDS-ul nu se grabeste ...)

Mihaela & bebe Horia (38+ saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

bimbirice cu bebelici (in toate locurile ),

multumim frumos de incurajari si sfaturi. mamaleone, noaptea nu ma mulg - deci trec 6-7 ore fara sa ma mulg, ca ar fi chiar prea de tot... adica, pina acu' citeva nopti o faceam si ma trezeam de tot si nu mai puteam adormi ca lumea - si totdeauna era separat de ora la care lia vroia sa manince!:)
irinusha, multu de intrebari. dar cris ce face? cit maninca acuma la o masa? tot asa rapid minca?:) tu ii dai tot la 4 ore si-n timpul noptii? eu am lasat-o mai moale cu noaptea, adica o lasam sa doarma, n-o trezim si de obicei, daca se culca pe la 12, se trezeste intre 4:30 si 5:30, asa ca avem si noi o 'fereastra' buna de somn:). deci, da, sint mai odihnita, har domnului! in rest, ii dau la fiecare 3 ore (ca-i lapte de la tzatza, chiar daca nu-i supt direct!:))
mihaiutz, da sint mai increzatoare ca cumva lucrurile tot se vor rezolva bine!:)
irinel, eryka, iuliana, iulia, laurina, oanna, toate celelalte copilite cu burtici, aveti rabdarica ca numa-un pic mai este....
gabitz, ce frumoase poze; cu asa mamica!!!

am fost azi la o plimbare buna de tot pe stadion - am facut 4 km - io, pe jos, lia-n carutz!:) ne-am simtit tare bine, adica ea a dormit ca un butucel, iar eu am simtit ca se mai dau jos din suncile de la solduri:)

va pupic. dulce!!

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Madutzuleeee felicitari fataa ptr. printesa ta sa-ti traiasca si sa te faca fericita.mi-ai luat-o inainte ,gata.bravo.

Eu fete sunt tot aici si tot cu burtoi ,am intrat si in ultima saptamana si fata mea se pare ca sta bine mersi in burtica ,creca tare i mai place sa fie leganata de nu vrea ea sa iasa afara.Sambata am un ultim control ,iar daca nu o vrea sa iasa inca ,oare cum urmeaza controalele ,la cat timp ma voi duce?Asa nerabdatoare de nastere sa stiti ca nu sunt ,insa pur si simplu ma simt obosita si simt ca nu mai pot.Si nici macar sa vad si eu dopul ala macar de las vedea as stii ca mai am si eu putin si gata ,insa asa iaca stau in asteptare.Dar altceva ce am de facut??Mdaa asa ca tot pe acii deocamdata.
Tutus gata ?Esti bine?Felicitari ,hai dane si noua vesti de voi.
Monet la cat mai mult laptic ptr Lia iti doresc .
Irinusha lasa ,important e ca ai scapat si lai facut pe Cris si neamt si roman ,sa vad ce oi face si eu cu Ayumica mea.
Iuliana gata cu lenjeria de patut?Cred ca e superba .
Mihaiuta ce face burtica?Ai terminat cu munca ,ai intrat in liber?
Mamaleonesi tu ca si mine ,in asteptare ,nu?Hai ca mai ai putin si il vei avea si pe al doilea bebeilin in bratze ,ce misto .Multa rabdare ca si eu am nevoie.

Imi cer scuze daca am uitat sa raspund cuiva ,va doresc o zi buna.

Eryka & sufletzica din burtica (39 sapt.)

Mergi la inceput