Aici, in Olanda (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Mersi, slakje.
Sotul meu nu cred ca stie, asa ca nu ma deranjez sa-l intreb. O sa ma uit dupa soda, si eventual daca sunt cu el o sa-l pun sa se uite cu mine.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ancutza uite sotul meu spune ca el e aproape sigur ca e vorba de soda, spune ca e sub forma de cubuletze fiindca atrage apa, se poate zdrobi si face praf asa cum il gaseam noi in Romania de fapt, zice ca potzi sa mananci putzin daca ai arsura la stomac sau sa-ti tii putzin picioarele in apa cu soda, are gust sarat...deci cred ca pe mine m-a convins ca e vorba de bicarbonatul nostru .

Cu drag,
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miana spune:

Din pacate, Danyce nu reusesc sa intru pe PM-ul tau. Probabil nu stiu eu cum sa fac. E prea mult daca iti cer sa ma contactezi tu pe mine, altfel o sa-mi dau adresa pe site. Iti multumesc oricum.

Salutari celorlalte fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ancuta si Miana, v-am trimis mesaje pe PM.
slakje, soda e in engleza (mai bine zis baking soda sau sodium bicarbonate), iar in olandeza se spune natriumbicarbonaat.Din cate stiu eu se gaseste la farmacie.
Pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Nu am fost eu niciodata buna la chimie, ce mai am terminat un liceu de informatica nu de chimie si s-ar putea sa fac o mare gafa dar eu stiam ca exista 2 feluri de bicarbonat: de sodiu si de natriu.

Banuiesc ca soda este bicarbonatul de sodiu si natriunbicarbonaat cel de natriu.

Dar poate nu e asa si atunci scuze , poate ne ajuta cineva care stie chimie.

Alina.

Mergi la inceput

numai daca nu cumva sodiu=natriu si atunci chiar ca is una si aceeasi..Mi-e cam jena sa intre asta pe discutzii generale

Mergi la inceput

Danyce cred ca am facut eu confuzie si exista bicarbonat de amoniu si bicarbonat de sodiu.
Da...imi cer scuze...cu chimia...la pamant.

Mergi la inceput

Danyce asa e cum zici sodiul=natriu am avut curajul sa intreb pe discutzii generale, din fericire nu a aruncat nimeni cu rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

tocmai am vazut si am si raspuns la "Discutii generale". Nu e nici o problema, mai uita oamenii.

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

mai uita mai uita chestia ca eu recunosc ca nu am stiut niciodata , toata viatza auzin cand asa cand altfel am crezut ca-s doua chestii diferite.

Hai ca destul cu bicarbonatzii, important e ca ne-am lamurit .

Alina.

Mergi la inceput