Aici, in Olanda (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Daniela multumesc de raspuns si pentru retzeta de mici, curand voi incerca si eu sa fac(in romania ai mei cumparau de-a gata facutzi si nu am avut idee cum se fac), oricum de cateva saptamani am stabilit o regula pentru mine: mancat orice cu masura si cat mai multa miscare seara, bicicleta la greu.

.

Mergi la inceput

Cu placere. Asa ii face si mamica mea. Ea ii facea cand mergeam in Ro la iarba verde.O sa vezi ca nu e greu.
Bravo tie ca poti face miscare la greu! Eu cu burtica mea de 23 de saptamani ma misc ca o ratusca si imi vine sa-mi dau duhul doar de ma duc pana la supermarketul din colt.

Mergi la inceput

Ce scumpa trebuie sa fii...lasa ca mi-a veni si mie randul..
Pana atunci profit la maxim ...mai ales ca sotzul meu e si obsedat de biciclete.Daca ai vedea cum stau bicicletele la noi ca la magazin(numai una e a mea) pana si in casa am vreo 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miana spune:

Danyce eu nu am primit mesajul tau. Chiar nu realizez ce se intampla. Ancuta la tine este la fel?

Mergi la inceput

Miana, acum ti-am trimis un e-mail. Sper ca pe asta sa-l primesti.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polide spune:

Nu e treaba mea sa ma bag ,am dat peste pagina asta cautind.......cazare litoral,dar mi se pare fantastic ca exista asa ceva.Noi cind am venit aici am fost total izolati,si la propriu si la figurat ,caci locuim pe o insula,internetul nu era chiar asa accesibil,acum 13 ani,dar ma bucur pentru voi,mai ales ca multe nu sinteti cu familia,ci a-ti inceput aici o familie,ca puteti avea sprijin si o ureche care sa asculte si sa inteleaga ce simti,caci sincer,ne deosebim ca temperament si intr-a anume masura si mentalitate ,de olandezi.Dar ,de fapt m-am bagat in siscutie,caci mi-a atras atentia cuvintul magic....MICI !!! ramine o preocupare a mai tuturor romanilor departe de casa.Din pacate ,nu stiu ca in Olanda sa existe un restaurant romanesc,dar stiu ca in Germania este unul ,are mici pe menu,dar nu seamana cu cei de acasa.
Bineinteles ca am experimentatsi eu mai multe retete,am incercat si pe cei de la Aldi(pe care ii folosim ca surogat cind avem pofta de mici,si nu am chef de preparat).Am obtinutddde la un sef de restaurant,o reteta de mici,care difera de ceea ce credeam eu ca se pune in carnea de mici ,si trecind peste citeva greseli in preparare si neurmind cu fidelitate reteta (unele cantitati erau la latitudinea gustului propriu),au fost cei mai reusiti micifacuti de mine.Vreau sa subliniez,insa,ca restaurantul tipului fiind chiar in piata Matache (daca s-o mai chema asa )si am mers cu el sa cumparam ingrediente de la tarabe,printre care renumitele mixuri "miroase de mici ",si ,asta e un alt motiv pentru care" m-am bagat in vorba ",mare atentie cu bicarbonatul de sodiu sau natriu,caci din cite stiu eu mai trebuie specificat-ALIMENTAR,si soda cred ca exista aici in magazin,si in scopul de soda de rufe,deci MARE ATENTIE,mai bine incercati la farmacie,eventual intrbati pe la cunostinte din tara formula chimica(cred ca era NaCO2,literele sint sigure,cifrele nu prea)si trebuie sa stea formula si pe pachet,sau si mai sigur,la farmacie,sau ,cel mai sigur,asa fac si eu cumparat cind mergeti prin tara.Succes !!!!!!!!!Poli .

Mergi la inceput

Buna polide,merci ca ne-ai atras atentzia ...la bicarbonatzi ma refer...mici? sa fiu sincera eu niciodata nu m-am prea omorat dupa ei......imi place cum miros, gasesc ca miros foarte apetisant dar mai mult de unul nu pot manca.Poate ca voi face si eu vreodata...dar parca tot au farmecul lor numai la iarba verde...in natura...si cum aici nu prea iesim asa de 1 mai sau mai stiu eu....

Weekend placut!
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polide spune:

eu cind merg in tara,prietenii trebuie sa stea cu ochii pe mine,sa nu mi se faca rau,caci nu trece o zi fara sa maninc mici.Micii au devenit si un prilej de a ma atrage,caci poate stiti cum este,cind stai putin si toti vor sa te vada,si tu nu ai timp,de aceea citiva din prieteni ma invita la o masa cu ......MICI !!!In ce priveste mirosul,noua ne place dar am obsevat ca atunci cind faceam la noi in gradina un gratar,vecini nu erau prea bucurosi,desi toti fac vara un gratar in curte,dar nu cu mici.Am vazut aceeasi reactie si cind am fost la locul special amenajat in padure,intr-o poiana cu 3-4 gratare,ca in clipa cind puneam micii pe gratar,mai toate privirile se indreptau spre noi.deci mai bine ca nu te apuci sa faci singura mici,si cu soda in loc de bicarbonat,tot n-ar fi fost un succes !!

Osaptamina buna !!!!

Mergi la inceput

Salut, fetelor,

M-am intors si eu dintr-o minivacanta (cam asa as descrie eu cele 4 zile de lenevit pe la matusa lui Fons care mi-a facut rochita de gala).
Salut, polide!Bine ai venit!
A propos de micii facuti aici, eu vreau sa spun ca nu am avut niciodata probleme cu vecinii din cauza mirosului, ba dimpotriva:veneau sa vada ce miroase asa de frumos si sfarseau prin a se infrupta si ei din micii mei. Si da, ai dreptate vis-a-vis de bicarbonatul de sodiu alimentar. Parca am mentionat pe undeva ca se gaseste la farmacie.
Pupici,

Mergi la inceput