La France (10)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Buna seara.

Am si eu niste întrebari...ca tot omul. Unde gasesc un medic veterinar pt pisicul meu...? In Timisoara erau la tot pasul cabinete si farmacii. Am vaccinat toti mâtzii din cartier si toti au acum fisa medicala , dar aici nu ma descurc?? Stiti care sunt preturile??

Si alta întrebare acum: poate stiti si cam care sunt preturile la dentisti aici. Precizez ca nu am nici o "mutuiele"-nimik-nada!!!!Doar la sécurité sociale. M-ar interesa pretul unui dinte de portelan sau semi-potelan. Eu nici nu îndraznesc sa întreb un medic...pt ca tot pe forum am vazut un caz cu nu stiu ce mutuelle de 300% si mi s-a parut ca pretul era totusi enorm pt un dinte. Poate ma puteti dumiri....

Ramâne sa vedem pt întâlnirea din iulie de la Nantes.Va urez noapte buna.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Pot sa-ti spun pretul dentistului meu pentru un dinte de portelan: 472€. Asta daca e un dinte mai din spate (o masea) si n-ai nevoie de nu-stiu-ce portelan mai smecher cu efecte de culori si lumini care sa fie ca natural, care costa cu vreo 100€ mai mult (daca e un dinte din fata asta se recomanda ca sa nu fie nici o diferenta cu veritabilii) Din toata asta, indiferent cit platesti si ce portelan alegi, SS iti ramburseaza doar 75€. Deci tu din buzunarul tau platesti cam 400€ minimum. O caruta de bani, pe mine m-a ruinat, mai ales ca dupa nastere m-am potcovit cu citeva probleme si mi-am pierdut o gramada de timp si de bani pe la dentist. Noroc ca era unul bun!
Despre veterinar nu stiu nimic, sorry... Dar am cautat vétérinaires praticiens in http://www.pagesjaunes.fr si am gasit 17 raspunsuri pentru Nantes, incearca si tu :))) Din pacate nici unul nu are un site cu tarifele...

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mersi mult de tot Otilia. Deci vad ca preturile sunt enorme!!!! Nu mi-as permite niciodata, mai ales ca nu e vorba de un singur dinte....ce sa mai zic de "portelanul smecher" atunci...? Ata ete!

Dar îmi ramâne veterinarul!!!! Poate ma rezolva si pe mine! Dar glumesc, nu va speriati!!!!

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Sybille, veterimarii sint cam scumpi aici, dar merita...Noi cind mergem cu ciinele pentru un vaccin "clasic", eventual o deparazitare, dam cam 40-50 euro. Daca pisicul are ceva probleme mai serioase si ii trebuie o injectie sau ceva medicamente, ajungi pina pe la 100 de euro (nu vreau sa te sperii, insa!). Tot ei iti dau si medicamentele daca e cazul, deci teoretic nu prea mai ai ce cauta pe la farmacie...

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

De rien... Asa este, costa enorm!

Si ca sa-ti faci totusi o idee despre tarifele practicate de catre veterinari:
http://lvd.doubs.fr/affiche.php?idsite=1&idpage=8
http://forum.doctissimo.fr/sante/medecine-veterinaire/sujet-144794.htm
Din cite inteleg o consultatie e cam 20-25€... Depinde ce te intereseaza pentru pisu

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Mai adaug si eu la raspunsurile pt. Syb, un vaccin contra turbarii pt. un caine, costa 43€, cam atat stiu.

Despre dinti, daca poti strange banuti si sa-ti faci dintii in Ro ar fii minunat. Acolo un dinte costa aptox. 100$,cel putin asa era cand mi-am facut eu zidaria, acum 4 ani. Vorbesc de dinte de portelan, caci cei de acrilac(nu stiu sigur daca asa le spune) sunt mai ieftini. Si sunt multumita de lucrul pe care l-au facut. In plus cum am avut ceva lucrare importanta, cu operatii de gingie, au fost draguti tehnicienii dentari si pt. dintii de jos, desi comandasem acrilac, i-au facut din portelan si am platit acrilac. Bine, apoi le-am facut cadou o sticla de wiscky drept multumire.

In rest, fetele, vad ca este liniste pe aici, unde disparura-ti?!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna fetelor,

Sybille, si eu tocmai mi-am facut un deviz la un dentist si asa este preturile sunt enorme, pt un dinte de portelan ma costa 470E iar secu ramburseaza doar 75E.Insa surpriza am avut-o cand am trimis devizul la mutuala ca sa vad daca ramburseaza ceva si nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca imi plateste diferenta, deci mie imi ramane 0 E de scos din buzunar. Dar ca o paranteza, depinde de mutuala, eu am doua, una prin serviciul meu si care nu ramburseaza mare lucru iar o alta, prin serviciul sotului meu si care ramburseaza tot!

Oana, Lulu faine poze, ma bucur ca ati petrecut un weekend atat de placut - sper ca v-ati gandit si la mine care m-am trezit toata saptamana cu noaptea in cap!
Eu am fost la concertul de care va vorbeam cu Norah Jones la Monaco si a fost superb! Canta atat de frumos fata asta si e atat de miniona si "maranta"

Dar ce se intampla cu Debby? Ca nu o mai vad pe net! Sper ca nu e bolnava!

Micaela bafta multa la noul tau stagiu si sa nu te mire atitudinea francezilor, eu intotdeauna am impresia ca ei cred ca am venit peste ei ca sa le furam painea! Dar tu stii mai bine ca esti mai "veche" printre ei!

Hai ca m-am lungit destul, va pup si va urez o zi buna,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Syb, am gasit un nr. de tel. unde poti face o denuntare anonima pt. acea fetita. Poate stiai de existenta acestui nr. daca nu, il las mai jos:

Allo Enfance maltraitée : 119 sau 0800544141 apel gratuit de pe un post fix

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mai fete cucuete voi ma uimiti pe mine cu medicii vostri dentisti!!!!!!
Mai Otilia pai daca te intrebam pe tine de un dentist bun cind am avut nevoie eram fata desteapta ,veneam cu trenu pina la Auray si -mi faceam dintii acolo!!!!!
Pai eu pentru o masea in METAL am dat 740 de euros din care mi-a rambulsat jumate secu si mutuella mea! iar pentru dinte........fiind in fata si din portelan am platit niic mai mult nici mai putin de 1228 de euros! din care mi-a rambulsat secu 240 de euros si complementara tot atit!
Mai fetelor i-mi vine sa ma dau cu capul de pereti cind va aud pe voi cit de putin a-ti platit la dentist!
sincer si daca nu ma credeti va scanez si va pun aiic devizul de la medic!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692

Mergi la inceput

Aoleu, Aurelia, ma ingrozesti!!! Cum de a fost asa de scump? Sigur nu faci vreo confuzie cu francii sau cu altceva???
La dentistul meu (care e la Carnac) o coroana de metal e cea mai ieftina, in jur de 150€ (cam 144€) daca-mi amintesc bine... Din care SS rambursa 75€ si complementara restul... Dar de asa tarife mari ca la tine n-am auzit niciodata! Imi pare rau ca ai dat asa de multi bani! Acum stii pentru alta data, desi sper sa nu mai ai nevoie prea curind...

Mergi la inceput