La France (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Michaela, m-a uitat la orare si cred si eu ca ai putea sa mergi cu trenul. Un abonament nu poate fi scump pt ca e TER, am avut o colega care a facut un an de zile traseu de o ora dus si o ora la īntors cu TER. Si zicea ca poate nici nu ar fi facut atāta lectura, daca nu trebuia sa faca acest drum. Poate chiar poti sa īti negociezi programul si sa īncepi mai devreme pt ca trenul ajunge pe la ora 13 si ceva.

Doamna cu care am vorbit la CROUS s-a īntāmplat sa nu fie cea dragutza, dar luni voi īncerca sa discut cu cealalta.

Pt Nadine: seara romāneasca era organizata de studentii din Angers si eu am aflat destul de tārziu. Dar sper ca se va face si la anul si putem merge. Acum mi-am facut ceva cunostiinte la Angers si poate voi afla mai repede.

V-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Merci fetelor! Poate imi dati si mie link-ul ca sa caut orarul de tren! Doua saptamani voi lucra de la ora 7.00 si o saptamana de la ora 15.00 (o sa incerc sa negociez, deoarece suntem asigurati doar pana la ora 20.00 si daca mi se intampla un accident pe traseu sau la lucru dupa aceasta ora, sau inainte de ora 7.00, e pe raspunderea mea).
Sybille, trebuie sa mergi la o asistenta sociala care stie cum sa contacteze DDAS-ul, ce se ocupa de afacerile sanitare si sociale. Facultatea nu cred ca se va implica in vreun demers. Stiu ca e greu sa iei o decizie, banuiesc ca te gandesti ca nu e drept sa desparti poate o mama de copilul ei. E intr-adevar o responsabilitate, dar cred ca se va face o ancheta si se va stabili ce e spre binele copilului! Mama poate fi trimisa la dezintoxicare, pt vecina mea care se droga a dat rezultate surprinzatoare ; dupa aceea a realizat ca din pricina drogurilor ajunsese intr-un stadiu in care era in stare de orice nebunie.
Iti tin pumnii sa iei decizia cea mai buna!

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Imi pare rau, Michaela! Chiar ca asta inseamna timp, oboseala, bani! Off!!

Fetelor, stie cineva daca trat pt par de la Ducray sau Klorane este bun ca de o luna imi cade rau, rau parul si nu stiu ce sa fac! Am mai facut trat cu solutia de la Gerovital dar acum nu am mai luat din ro!

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Salutici fetelor,scrieti cu o viteza uimitoare ,abia ajung sa va citesc daramite s amai scriu.
Sibylle zilelelde "babysitting" daca le-ai gasit prin interim pai nu trebuie sa-ti faci probleme de plata caci dupa cite stiu eu interimul te plateste nu direct persoana fizica !!cit despre micuta....ma doare capul ce aud ca ne spui ,n-au decit sa se duca la ea acasa cu un motiv s-au altul si sa intre un pic in casa dar chiar asa idioti sa spuna ca "o vor suna" cum adic asa suni si sa intrebi? pai ce este vorba de :"alo buna ziua , puteti sa ne spuneti daca aveti s-au nu egrasie s-au furnici in casa"asta-i o chestie grava si nu cred ca asa se procedeaza ,in orce tara cit de civilizata cind cineva face o reclamatie dinasta cuiva ,un asistent social se prezinta al usa piritului!
Michaela fii tare si eu ma gindesc la tine sa stii ,din nefericire dupa cite stiu eu ca sa mergi gratis cu trenul s-au cu autobuzul cind faci un curs dinasta aici in franta trebuie sa fii la mai mult de 50 de km distanta de casa ca sa fie ei obligati sa-ti palteasca deplasarea ,dar macar ducindu-te cu trenul daca faci abonament banuesc ca o sa te coste mai putin decit sa te duca sotul cu masina si cum zic si fetele o sa mai ai si tu un pic de timp sa arunci ochii pe cursurile tale ,sa stii ca ieri am avut si eu interviu pentru un curs de calificare in "receptionist de hotel" si concluzia a fost sa ma duc la ANPE sa ma rog de ei sa-mi finanteze cursurile caci toti patronii de hoteluri care accepta cursanti in contract de calificare vor numa adulti de mai putin de 26 de ani ca sa profite de suventii de la stat si sa nu plateasca mai nimic din salariul cursantului ,este pentru a nu stiu cita oara cind ma vad aruncata la o parte din cauza virstei pe carte o am inca putin si cred ca o sa incep sa ma simt discriminata pe criteriu de virsta!
Mirunda eu voi vorbi azi cu sotul sa vedem cind poate el sa ma duca si sa venim si noi caci vreau foarte mult sa ne intilnim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna, fetele! Eu sunt in fuga pe aici, nu am apucat sa citesc ce ati scris, dimineata am lucrat, dupa-amiaza mergem la St Paul de Vence.
Am intrat sa va zic ca am fost aseara la "Passion du Christ" si m-a marcat tare. va sfatuiesc sa va duceti sa-l vedeti. Nu am putut sa ma uit la toate imaginile (adica nu prea m-am uitat) pentru ca, chinurile la care era supus Iisus nu puteam sa le suport. E groaznic! La ce m-a dus acest film cu gandul a fost ca, nu realizam cat de tare a suferit pentru noi Iisus, pentru a ne fi noua iertate pacatele. Si tot ce aveam in gand in timpul filmului era: "Doamne iarta-ma ca sunt pacatoasa!" Imi pare tare rau de ceea ce fac!
Va pup! We placut in continuare!

oana si bb din burtica -6 saptamani
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Michaela, uite ce am gasit. Sunt si informatii despre abonamente.

http://www.ter-sncf.com/paca/default.htm

Sibylle

Mergi la inceput

Mirunda am vorbit cu sotul meu si noi putem sa venim pe 25 iulie nu foarte de dimineata caci sotul meu lucreaza dimineata ,si ar fi bine pe la Nante ,daca fetele din Nante stiu ele un loc sympa unde s afim linistiti si sa aiba si plozii ce sa faca ar fi minunat noi stim un loc asa misto un parc public cu animale si loc de joac apentru copii (ni l-au aratat Elena si sotul ei vara trecuta cind ne-am intilnit cu ei )dar este la Dinar di nu stiu daca toata lumea poate veni pina acolo asa ca las pe fetele din Nante sa caute ele un locusor pentru intilnire la Nante!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"

Mergi la inceput

Buna dimineata! mamicilor din tout la France!!!Se pare ca ieri seara a-ti fost toate la aceiasi petrecere care v-a obosit bine iar acum dormiti,dormitiiiiiiiii!Bun nu sint geloasa ,sa va fie de bine ! dar sa nu uitati sa treceti si pe aici sa ne povestiti cum a fost!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Mirunda draga, felicitari pentru rezervare! E foarte frumos in Les Sables d'Olonne, o sa va distrati de minune!!!
Din pacate nu cred ca pot sa ajung la Nantes, sunt totusi 145km de la mine acolo (deci dus-intors aproape 300km) si problema este ca depind de sotul meu care in iulie-august este in plin sezon, mai mult ca sigur nu o sa aiba timp sa ne duca-aduca. Uite aici traseul:
http://www2.mappy.com/sidtSDCONxco0XMn21w/L?out=2;xsl=5;msl=i0;lr=1
Dar daca aveti timp puteti sa veniti voi la noi, va asteptam cu drag!
Va

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Din pacate in localitatea respectiva nu ajunge trenul (nici nu au gara)! Singura posibilitate este masina sau autocarul! Dar ca sa fiu la 7 fara 10 deja la maison de retraite, trebuie sa pic exact pe orarul carului, care e de la Nice! Deci oricum ar trebui sa merg la Nice, si autocarele nu sunt intotdeauna punctuale. Iar dupa cum stiti, dupa ora 7 seara nu mai circula. Deci tot cu masina va trebui sa merg! Asta mi-au si spus la scoala, am masina, nu am decat sa ma descurc (chiar daca eu nu conduc si chiar daca majoritatea elevilor au masina proprie si permis de conducere), sa ma aranjez cu o ruda pt copil, etc! Ce le pasa lor?
Incerc sa ma incurajez, sper sa gasesc o atmosfera buna caci asta mi-ar mai lipsii, 2-3 scorpii care sa imi faca viata amara (cam asa se intampla). O sa treaca si asta!

Nadine, eu nu stiu ce sa te sfatuiesc despre tratamentul capilar. O sa caut niste informatii si o sa revin, vad ca fetele nu spun nimic.
Eu cred ca adaptarea pt tine este grea, si ca stress-ul e de vina. Exista niste fiole care am auzit ca dau rezultate bune (sunt de gasit ori in raioanele de cosmetica, ori la farmacie) dar cred ca sunt cam scumpicele. Mie cand imi cadea rau parul, mama mi-a adus un tratament; de fapt henna, pulberea (naturala) a unei plante cu care femeile arabe isi vopsesc parul sau isi fac acele desene pe maini si picioare. Henna da culoarea roscata parului si are si proprietati terapeutice impotriva caderii parului! Pt mine a fost excelent! Dar poate ca nu ai chef sa devii roscata. Henna se gaseste la raionul de produse naturale din parafarmacii. Tot acolo vei da si peste ale produse impotriva caderii parului.

Michaela

Mergi la inceput