La France (10)
Raspunsuri - Pagina 12
Otilia spune:
quote:Da, cu conditia sa le pui vreo 20 de minute la cuptor, termostat 7
Originally posted by dama
Otilia, dar daca icrele le prepar eu cu manutele mele sunt bune?
...ideea este ca nu e recomandat (printre multe altele) sa se manince pestele crud sau icre.
Dar daca vrei maioneza de exemplu iti recomand sa o prepari singurica dar fara galbenus crud si s-o consumi destul de repede (ma gindesc la o salata de boeuf, miam-miam! )
Si sa va spun, gravidutelor, ca nici TIRAMISU nu e voie, mascarpone, brinza cu care este preparat (la rece) este pe lista brinzeturilor interzise (din lapte crud). Si eu am mincat icre si tiramisu la inceput, pina cind mi-a zis doctorul ca-s interzise si am stat cu o spaima... mai ales ca dupa icre mi s-a facut rau (o indigestie) si am fost bolnava citeva zile! Chiar mi-am imaginat ca am facut listerioza! Eu am mincat icre de lumpa (de-alea mici, albe sau colorate in rosu sau negru)
Vedeti gravidutelor ca in articolele alea gasiti si lista alimentelor care contin acid folic, alimente pe care trebuie sa le privilegiati mai ales daca nu luati alte suplimente de vitamine (boeuf, orez brun, pui, brinza, leguminoase, linte, ficat, lapte, somon, ton, ciuperci, galbenus de ou)
Simona, bun-venit la DC!
Va
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
nadine2004 spune:
Buna, dragelor!
Sa va povestesc ce patii eu azi!De obibei plecam la cumparaturi cu pretenul, ca de el se dsescurca cu limba si ....; dar pt ca statul in casa ,nu prea imi facea bine, zisei sa ma duc sa iau eu niste painica..;fericita ca facui cumparaturile, mpana in 10 articole, ma asezai la casa respectiva; cand mi-a venit randul, sa trec normal de casa sa pui in punga, ce credeti ca mi se intampla???? ncepe sa sune alarma!!! Am incremenit! Ce ma fac? Cu franceza nu prea ma descurc..; vanzatoarea cheama ppe respectivul care ma pune sa golesc saculetul meu mic, in care aveam portabilul, un pachet de servetele si portofelul meu(unul micut cumparat de la Noz)! Plina de nervi, pt ca era super coada dupa mine si toti ma priveau, va dati seama; a , am uitat sa spun ca aveam si pasaportul pe care de asemenea l-am afisat si ala o fi vazut ca e dans la Roumanie! Ma puse sa trec fara sac , cu sac fara portofel, cu portofel, nu stia nici el ce e(dar potofelul suna)? Eu, care cu fr nu prea, dar inteleg totusi, nu ziceam decat :C'est quoi?
Ma treceau apele! Pana la urma ala si-a dat seama ca nu am nimic, dupa ce am aratat toate buzunarelele portofelului meu in miniatura, ca nu aveam ce sa fur in el si m-a lasat sa plec, plina de nervi mai mult ca toti aia de la coada se uitau suspicios la mine!
Prima data cand plec la cumparaturi singura!!!Ironia soartei!
Ajung acasa furioasa, incep sa plang, si dragul meu se tota uita la portofelul ala si descopera, undeva in captusala , o mica alarma, ceva ca o scobitoare! Stiti ca la Noz se vand lucruri mai ieftine, dar care pot fi de calitate, dar tampitii uita sa le scoata alarma!
culmea ca m-am mai plimbat cu acel portofel prin mafazine si nu a sunat dacat acum cand am fost singura si neputincioasa!
Chuny spune:
Imi pare rau Nadine de patania asta. Dar nu trebuie sa te descurajeze. Noi am mai corespondat pe mail, daca vrei poti sa-mi mai scrii, am o adresa pe caramail.com, sper ca îti amintesti...era vorba de limba franceza.
Elena, pisicul meu sper sa fie mai bine. Nu am fost prea responsabili si nu l-am dus la medic la timp, insa l-am dus luni. Am gasit cu 20 euro consultatia. E interesanta asigurarea aia pt pisici sau câine, dar nu stiu pe cine sa pun ca al doilea animal de companie ca sa am cei 10% de remise...pe mine sau pe Ronan???...
Oana, azi aveai programare la medic, nu? Sa ne spui ce ai facut.
Sibylle
nadine2004 spune:
Aaa, Sybille, scuze, nu am stiut ca tu esti acea tipa care se oferise sa ma ajute la fr; stiu ca am vb mai demult, tu plecai undeva pt ceva timp apoi eu am plecat in ro; nu mai stiu, cred ca nu ti-am mai scris pt ca nu mai primisem raspuns de la tine; si nici adresa ta nu o mai am ca atunci mi s-a stricat cal si am pierdut toate adresele; ce bine ca mi-ai amintit; ma tot gandeam la tipa de la Nantes care nu-mi mi-a mai dat semn de viata! Astept o adresa!te pup
Si cum se spune, tot raul spre bine, azi am fost la o asociatie despre care am aflat de o prietena ca organiz cursuri de lb fr; dar eu fiind turist, ma gandeam ca nu am dreptul sa fac aceste cursuri; si cred ca legal asa e;culmea ca m-au acceptat; cursurile sunt gratis si incep de sapt viitoare de doua ori pe sapt; sunt tare bucuroasa!!!
lu.more spune:
Asta da veste buna, Nadine!
Felicitari!
Sper sa-ti te duci cu placere si iti doresc sa ai spor!
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
quote:
Originally posted by dama
Chatonel draga, daca la mine te refereai cu plimbariciul sa stii ca as fi fost mai mult decat incantata sa ne intalnim. Dar am fost plecata din oras cu sotul la lacul La Ganguise (spre Castelnaudary), cred ca ai auzit de el sau poate ai si fost. daca nu, ti-l recomand, pt ca peisajul este superb si o alta atractie ar mai fi si faptul ca se face surf nautic pe el. Noi am facut un picnic pe malul lui si a fost super. Intalnirea poate o reportam pt alta data, mai ales daca ma anunti din timp ca sa nu fiu deja prinsa (poti sa-mi trimiti si PM-uri).
Ah si spuneam ca nu as cumpara hainunte pt BB de la braderie (fix de-al meu), dar totusi carucior, scaun de masina, etc, as vrea sa gasesc la pret mai ieftin. Numai ca nu cunosc un astfel de targ aici la Toulouse sau nu stiu cum se numeste. Chatonel, Delphin, daca stiti de el spuneti-mi si mie, va rog. Merci
Va pe toate
Anca
La tine ma refeream, da :)
Poate ne vedem zilele-astea? Eu am liber pina luni.
Braderie nu prea stiu inafara de piata de la St Sernin duminica.
Toulouse, la ville rose
dama spune:
Chatonel, mare ghinioan avem sa nu ne intalnim nici acum cand avem la dispozitie atatea zile libere. Dar din pacate, eu nu pot iesi caci am 3 examene saptamana viitoare pe care trebuie sa le pregatesc. Am foarte mult de invatat la ele, caci din cauza ca am fost mai tot timpul obosita (sarcina, ce sa-i faci)nu prea am revizuit la timp. Deci trebuie sa trag tare. Dar promit ca deindata ce voi scapa de examene si sustinerea proiectului voi fi numai a ta
St Sernin il stiu si eu si nu prea fac haz de el. Nu cred ca nu par prea pretentioasa daca la primul BB voi cheltui ceva bani pe lucruri noi.
Va pupic pe toate si pe curand (sper, dupa examene)
Anca
oana cretu spune:
Buna, fetele!
Aseara am fost la Lulu, in seara asta la Simona! Ce bine e sa ai prieteni! Mai ales dupa trei ani fara!
Sibylle, nu aveam programare la dr, era vorba sa ma duc sa duc actele, dar cum nu am reusit sa dau de proprietar, imi intra mesageria incontinuu pe mobil, cred ca o sa se mai amane! Fara declaratia lui cum ca stau la el de 1 an si jumatate, dosarul e ca si nul! Caci e cea mai importanta! Si am zis ca o sa ii zic sa treaca ca stau gratuit in loc de a duce chitante, caci dupa aceea bate la ochi cati bani am dat pe ultimele cinci luni de chirie! Tin minte ca asa a facut si George, i-a facut declaratie fostul proprietar ca sta gratuit la el, si a mers!
Va pup!
oana si bb din burtica (7 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."