Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi clarificati daca, fiind asigurata din anul 2001, indemnizatia pre si post natala se calculeaza avand ca baza 10 luni inaintea nasterii copilului sau 6 luni.
Si va rog frumos sa-mi spuneti si baza legala, unde se mentioneaza acest lucru.
Multumesc frumos.
Indemnizatia de maternitate se calculeaza pe baza mediei veniturilor obtinute in ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise pe certificatul medical.
Baza legala este Legea 19/2000.
Multumesc pentru raspuns, dar nu s-au adus modificari la Legea 19/2000? Tocmai in ideea ca s-au adus modificari la lege am intrebat.
Ba da, dar modificarile nu se refera la concediul de maternitate ci la cel de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani (CIC).
La acesta te referi? Daca da, atunci stagiul necesar este de 10 luni anterioare datei nasterii copilului, iar indemnizatia e fixa, fara legatura cu veniturile obtinute anterior (brut = 85% din salariul mediu brut pe economie, care este de 7.682.000 lei pt 2004)
ROZI
sa inteleg ca pe anul 2004, CIC este de 7.682.000 lei
Eu am sa nasc cam pe 08.008.2004..
asta inseamna ca dupa cele 42 de zile de posnatal , in CIC voi lua suma amintita de tine
multam
Catalina
DPN - 8/august/2004 - THEODORA
nu s-a inteles bine din ce-am scris
Catalina, in CIC vei lua 85% * 7.682.000 = 6.530.000 brut. Intr-adevar, asta cel mai devreme dupa 42 de zile de la nastere.