Vizita in Israel

Vizita in Israel | Autor: bebi

Link direct la acest mesaj

Experimentez urmatoarea situatie:

Mama mea, plecata in Israel cu contract de munca pe perioada determinata, casatorita cu un israelian, casatoria recunoscuta de statul roman, dar nerecunoscuta de cel israelian; nu are cetatenie si nici rezidenta; in buletin/ pasaport figureaza cu numele Fima.

Eu, fiica-sa,impreuna cu nepoata-sa ( 1 an si 7 luni) vrem sa plecam in excursie/vizita pt 2. Sun la consulat si o doamna imi spune asa:

Doamna: - Va trebuie invitatie.
Eu: Vreau numai sa vizitez si nu are cine sa ma invite.
Doamna: Adu-mi hartie de la serviciu, rezervare de la hotel in Ierusalim, extras de cont, pasaport, bla, bla

Eu: Mama mea lucreaza acolo cu contract de munca pe perioada determinata.

Doamna: Este interzis prin lege sa viziteze rude de grad I o peroasa plecata cu contract de munca acolo.
Si eu care vroaim doar sa vizitez....

Am scris subiectul pentru ca nu mai stiu ce sa fac acum. Mi se pare aberant si nici macar nu stiu daca este adevarat. Am tot cautat pe internet informatii si nu gasesc nimic.

Are cineva habar de o asemenea situatie sau un site unde as putea sa ma documentez?

Va multumesc mult pentru ajutor

Love is all around

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

nu stie chiar nimeni

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Draga Bebi, ceea ce scrii tu e perfect adevarat. Daca mama ta nu are aici rezidenta permanenta, nu poate sa te invite.
Poti doar risca, sa mergi intr-o excursie si sa nu declari ca ai rude de gradul 1 aici, banuiesc ca nu mai aveti acelasi nume. Altfel, te gasesc pe calculator si te trimite de pe aeroport in tara.
Dar mama ta daca este casatorita cu cetatean israelian, de ce nu isi ia rezidenta ???

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

...sau se pot duce impreuna la ministerul de interior de aici si sa iti faca el invitatie .
...sau sa vina ei in tara si sa mergeti impreuna la ambasada si sa va obtina viza.
Toate astea numai daca ei sunt casatoriti cu forme legale in Romania si mama ta este legal in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

uite ce am gasit aici:

"Urmare a numarului mare de muncitori ilegali aflati in Israel, chiar si cetatenilor din S.U.A. si Europa de Vest li se poate refuza intrarea la punctele de frontiera daca nu poseda bilete dus-intors, fonduri suficiente pentru un sejur sau un garant, cetatean israelian."

http://domino.kappa.ro/mae/home.nsf/Toate/consular/$File/Ghid_Israel.html

Bafta !

Lili

Mergi la inceput

Mama este legal acolo, are viza cu drept de munca pe perioada determinata (1 an). Din cauza asta ea nu-mi pooate trimite invitatie.

Dar am vrut sa plec sa vizitez... Insa mi s-a spus ca este interzis rudelor de grad I ale unei persoane care lucreaza in Israel, sa viziteze Israelul.

Mi se pare aberant: ce legatura are un cu alta?

In plus, eu pot sa fac dovada ca am proprietati (casa, masina) si un salariu mai bun decat as obtine acolo, extras de cont de la banca unde lucrez....

Sunt foarte trista..,de abia asteptam sa-mi vad mama

Love is all around

Mergi la inceput

Bebi, scumpa, incearca sa obtii o viza de vizita prin ambasada Israelului la Bucuresti. Intai da-le un telefon sa vezi ce documente ai nevoie si apoi mergi la ei, dar chiar si asa am senzatia ca iti va fi tare greu sa obtii viza.
Ar fi fost bine sa te gandesti inainte de Pasti, pentru ca s-au organizat excursii de 7 zile ~ 1000 USD si ai fi primit pt tine viza sigur. Oricum, nu declara la ambasada ca mama ta este aici.
si revin
Daca mama ta este casatorita cu cetatean israelian, el trebuie sa ii aplice la ministerul de interior de aici sa ii obtina buletinul si cetatenia israeliana. In cazul acesta, EL poate sa iti faca invitatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Draga Bebi,

imi pare rau ca treci prin astfel de incercari.
Stiu ca este foarte greu sa obtii viza, chiar si pentru parinti daca nu esti evreu(stiu ca e o aberatie dar asta e legea din pacate-) le e frica din cauza ca foarte multi vin in acest mod la lucru aici.

Stiu ca nu e cazul tau...dar ei se feresc de orice li se pare suspect.
Vreau sa-ti povesc un caz despre care stiu chiar de la persoana in cauza. Ea traieste in tara de 10 ani, a divortat in urma cu doi ani de sotul ei care este evreu...si ar fi dorit ca mama ei sa vina in Israel de pasti, ca sa nu fie singura insa...asa cum spui i-au trebuit tot felul de acte (cu toate ca pe vremea cind era inca casatorita ,mama ei fusese aici)si pina la urma doar foarte,foarte greu a primit viza dar nu pentru pasti ci acum in luna mai.

Asa cum Saphir spune, exista varianta cu excursie organizata...ajungi aici si te rupi de excursie dupa ce ai ajuns la Ierusalaim...pleci unde doresti tu.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& com.

Mergi la inceput

Fetelor, sunteti tare dragutze

Din pacate, nu merge nici cu excursia ca-mi trebuie invitatie... Dupa ce ca platesti o groaza de bani pe excursie, iti mai cer si invitatie...

Ma gandeam sa merg la consulat si sa nu declar ca mama e acolo... dar e cam riscant...

Sau sa declar la ambasada ca mama e acolo, dar e casatorita cu un evreu... si atat... sa nu spun ca ar avea contract de munca

Se [pare ca asta nu le convine... ca mama lucreaza legal acolo

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Nu le spune ca lucreaza cu contract.
Spune-le ca e casatorita cu un evreu si atit. Poate asa merge...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& com.

Mergi la inceput

Draga Bebi, 1. daca declari ca mama ta este aici casatorita cu israelian, te vor intreba de ce nu te invita ei...sau, tot o sa ai nevoie de invitatie din partea lor, invitatie ce trebuie sa treaca oricum pe la ministerul de interior de aici.
2. Daca nu declari ca mama ta este aici, este posibil sa obtii viza, dar risti, daca aveti acelasi nume, sa te gaseasca pe calculator si sa te intoarca de pe aeroportul de aici.
3. Nu cred ca pentru excursie este nevoie de invitatie. Mai intereseaza-te.

Mergi la inceput